Apă Canal a atras doar 0,17 la sută din fondurile europene

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultimele date privind evoluţia proiectelor cu finanţare europeană, în valoare totală de 14 miliarde euro şi considerate ca prioritare de către Executivul român, relevă că pentru mai mult de o treime dintre proiecte ritmul de execuţie a fost foarte slab sau că situaţia chiar s-a înrăutăţit, fiind indicat acum un grad de realizare mai mic decât în urmă cu şase luni.

Cu un ritm extrem de scăzut al implementării figurează şi proiectul pentru reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată derulat de municipalitatea gălăţeană prin SC Apă-Canal. Potrivit datelor, până în prezent, din cele 129 milioane euro s-a atras doar 0,17 la sută. Explicaţia vine din partea conducerii Apă-Canal: "Suntem un popor de contestatari, există firme specializate în a contesta licitaţiile pentru că le permite legislaţia în vigoare. Chiar şi în acest moment avem trei proiecte din opt suspendate din cauza contestaţiilor şi mai avem alte trei în procedură de evaluare, dar şi aici este posibil să apară contestaţii. Doar două au fost adjundecate", spune directorul Apă-Canal Galaţi, Gelu Stan.

Ca răspuns la aceste informaţii, Guvernul a transmis un comunicat în care minimalizează importanţa avertismentelor primite din partea Comisiei Europene, arătând că acestea reprezintă doar "o abordare generală" a Comisiei faţă de România privind implementarea Planului de absorbţie a fondurilor UE.

Citit 1342 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2012 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.