Şeful dă tonul: Preşedinte de asociaţie datornic la întreţinere

Şeful dă tonul: Preşedinte de asociaţie datornic la întreţinere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Locatarii blocului E7 din Ţiglina II s-au pricopsit cu un preşedinte de asociaţie care are mai multe datorii la întreţinere decât tot restul locatarilor. G.R., preşedintele asociaţiei 827, are o restanţă de 13.272 lei, ceea ce îi nemulţumeşte pe oamenii care îşi plătesc taxele la el. „S-a judecat în instanţă. A primit hotărâre de la Tribunal, dar el nici nu a plătit nimic, nici nu face altceva. Mai mult decât atât, se ceartă cu toată lumea, înjură. Nu ai cum să te înţelegi cu el!”, a spus una dintre locatare.

Citit 2087 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2012 17:41

8 comentarii

 • postat de anst
  Marți, 18 Septembrie 2012 10:46
  @alfar: ceea ce relatezi poate fi unul din motivele pentru care Germania ne calca pe toti europenii pe grumaz. Din pacate uiti cu buna stiinta ca suntem o alta natie, facem parte dintre aceia ff comozi, punem pe altii sa munceasca in numele nostru dar banii sa ii luam noi, ne vedem propriul interes, cand vine administratorul sa ne citeasca repartitoarele nu ii dam voie in casa pentru ca gaseste magariile facute ca sa platim mai putin....sa iti mai spun??? In noi curge un alt tip de sange: sange al nepasarii, mizeriei interioare si exterioare, nemerniciei, etc. Noi nu suntem facuti sa traim civilizat, avem tigani si ii facem romi si nu stim sa rezolvam problema lor(nu vedeti ca sau cuibarit acolo unde au gasit terenul slab), noi nici cand iesim dincolo de granite nu stim a ne comporta....nu am fost educati sa ne respectam pe noi si apoi pe cel de langa noi iar TU VREI SA FACEM CA IN BLOCUL DIN GERMANIA.

  Decat sa scrie la ziar, o parte din locatarii respectivi pot invata care le sunt drepturile(dar si obligatiile), pot solicita o adunare gen a asociatie si cf legii pot vota schimbarea individului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Marți, 18 Septembrie 2012 05:43
  Ce asociatii si de ce? Racorduri si contracte individuale cu furnizorii si vor dispare si asociatiile mostenite de la comunism si datornicii prin inchiderea separata a utilitatilor de catre furnizori. Odata si odata tot o sa trebuiasca sa ne despartim de apucaturile mostenite de la cazanul bolsevismului ,totul la comun ,ca de aia se numea comunism......
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Luni, 17 Septembrie 2012 23:14
  am fost anul trecut la un prieten plecat si stabilit legal in germania din 1992. etnic german. familist si cu servici si el si sotia. locuiesc intr-o vila-bloc de doua scari cu trei nivele. 12 proprietati. roman harnic a preluat si sarcina de a fi administratorul imobilului in schimbul unei reduceri la intretinerea lunara. pe linga faptul ca el confirma cheltuieli comune are si sarcina de a curata zapada pe locuri comune, tunde iarba, cheama specialistul cind nu merge bine centrala de bloc, schimba becuri pe holul comun a scarilor si la nivelul de basti, civilizate si individuale a fiecarui locatar. nu au femeie de serviciu, cu rindul, saptaminal, fiecare locatar pastreaza curatenia pe scara, matura si spala cind e nevoie. si asta o facea si un angajat, sef, al primariei locale. la garajele individuale fiecare isi curata zapada( eu am fost iarna si era o zona de munte unde ninge foarte mult). in concedii cind pleaca amindoi platesc o persoana de incredere sa urmareasca ca totul sa fie bine. pare o poveste, nu-i asa. nu au presedinti de asociatii, comitete executive, sefi de scari si de bloc, cenzori si contabili. doar o activitate comuna de pastrare a cureteniei si un singur om ce e si administrator cu raspundere la semnaturi si intocmire acte si care mai si munceste o ora pe zi in schimbul reducerii intretinerii, reducere suportata de ceilalti locatari ca o plata la activitatea depusa. dar noi sintem boieri, platim si femei de serviciu si administratori si contabili si presedinti de bloc, etc. noi sintem romani ei deja sint nemti, chiar daca am vazut toate natii ce ajunsi acolo se integreaza in sistem fara cirtire. de ce ei da si noi, nu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Luni, 17 Septembrie 2012 22:11
  pentru cei ce vor sa stie ce drepturi dar si OBLIGATII au ca proprietar ce face parte dintr-o asociatie de proprietari dati un search pe google si cautati legea 230/2007. cautati si normele de aplicare ale legii si o sa stiti cum trebuie actionat in cazul in care aveti dubii privind corectitudinea celor pe care ii alegeti sau sint angajati sa va reprezinte interesele. o sa vedeti ca legea daca e respectata de toata lumea o sa aveti beneficii si materiale si intr-un trai civilizat si corect la comun.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Luni, 17 Septembrie 2012 21:44
  Numai cel ce sta in acea asociatie poate fi presedinte.Vedeti ca apar tot felul de aberatii,de confuzii si apar o mie de destepti care /si dau cu parerea.Daca a fost dat in judecata ,obligatoriu e pus sa plateasca.Daca nu plateste,e executat obligatoriu.I se pune propire pe orice venit.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Teo Chirvase
  Luni, 17 Septembrie 2012 21:12
  Nu are cum sa conduca cineva 3 asociatii de proprietari..Presedintele e cel
  care are domiciliul in asociatie...Poate se confunda cu administratorul...

  Teo
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Luni, 17 Septembrie 2012 18:28
  suferiti de sindromul fraierilor. conform legii asociatiilor de proprietari, alegerille se fac obligatoriu la un an. daca este o problema urgenta se pot face alegeri si cu un numar semnificativ de proprietari ce doresc acest lucru. numai in mintea voastra mafia conducerilor asociatiilor nu se poate clinti. vedeti ca pe fiecare scara sint persoane interesate de a nu se schimba nimic. ei sint in principiu pensionari cu indeletniciri din timpul comuniste, turnatori la secu. vedeti ca ei au niste beneficii, iar calculul aberant facut de societati gen i.s.t.a le e favorabil, intimplator. daca vreti sa nu fiti condusi de obraznici profitori, aveti tot dreptul din lume sa-i inlocuiti, sa-i verificati, sa cereti documente si raspunsuri scrise. primaria nu intervine decit daca se fac reclamatii pertinente. pina atunci daca nu va aparati singuri drepturile va maninca obraznicii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Luni, 17 Septembrie 2012 17:12
  Stati linistiti oameni buni ca nu e singurul presedinte de asociatie cu datorii la intretinere.
  Eu cunosc unul care conduce 3 asociatii de proprietari are datorii garla la intretinere se da mare AVOCAT dar nu a prezentat niciodata un act doveditor fata de meseria dansului dar la gargara nu-l intrece nici DRACUL sa-l ia
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.