Ghid pentru călătoria cu taxiul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri, 25 februarie, pe site-ul oficial al primăriei municipiului Galaţi a fost postat un material informativ extrem de interesant, care se doreşte a fi un ghid pentru cei care doresc să circule cu taxiul prin Galaţi.

Cum astfel de iniţiative sunt atât de rare, încât nu am greşi dacă am spune că acest documentar este primul (sperăm, nu şi ultimul), merită să vorbim puţin despre această iniţiativă, care, se pare că aparţine Serviciului Transporturi din cadrul Primăriei.

„Presupunem că te grăbeşti şi trebuie să ajungi rapid într-un anumit loc. Ce faci? Iei un taxi. Te urci în primul taxi pe care îl întâlneşti şi curând ajungi la destinaţie.

Şoferul îţi cere 12 lei. Plăteşti rapid şi eşti mulţumit că ai ajuns la timp. Abia după ce taxiul pleacă îţi dai seama că nu ţi s-a eliberat bon fiscal, autoturismul nu avea însemnele specifice de identificare, ci doar o bandă şah pe portiere, nu ştii cât te-a costat kilometrul, etc.

Stai şi te întrebi: „oare nu cumva am plătit prea mult?”, aşa începe documentarul Primăriei, sau aşa cum este denumit pe site, campania de informare a cetăţenilor cu privire la transportul cu taxiul.

Apoi, potenţialul călător cu taxiul este sfătuit să verifice dacă taxiul respectiv face activitatea legal sau nu. Aşa că respectivul client ar trebui să verifice existenţa mai multor semne distinctive: ecusonul alb pe care este scris cu roşu numărul autorizaţiei taxi, banda şah, alb-negru, de-a lungul maşinii, iar în interiorul maşinii, lista cu tarifele practicate şi, neapărat, aparatul de taxat fiscal pe care, dacă omul vede că nu funcţionează, este sfătuit să ceară şoferului să îl pornească.

La finalul călătoriei, dacă şoferul nu oferă bonul sau dacă bonul este nefiscal, „nu aveţi obligaţia să plătiţi”, ne mai învaţă Primăria.

De ce ar trebui să călătorim cu un taxi cu care se desfăşoară legal activitatea? Pentru că altfel încurajăm munca la negru, şi, în cazul de, Doamne fereşte!, accident, nu vom putea fi despăgubiţi.

Materialul se încheie cu invitaţia de a suna la Serviciul transporturi - str. G.Coşbuc 253, intrare sud-vest, et. 3 (Patinoar), tel: 0336102116,  0336102117, fax  0236499993.

Citit 1154 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.