Concurenţa pentru Parlament la Galaţi: 67 de candidaţi se bat pe 13 locuri

Concurenţa pentru Parlament la Galaţi: 67 de candidaţi se bat pe 13 locuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei mai tineri candidaţi intraţi în cursa pentru Camera Deputaţilor au 28 de ani, cel mai în vârstă - 69 ani * În topul profesiilor predomină inginerii, medicii, juriştii şi economiştii, dar avem şi un jurnalist şi un… politolog


Nu mai puţin de 67 de candidaţi s-au înscris în lupta pentru cele 13 mandate de parlamentar puse la bătaie pe 9 decembrie. Marţi, la miezul nopţii, a expirat termenul de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Judeţean. Judecătorii BEJ nu au fost în situaţia de a respinge vreo candidatură, dar listele de candidaţi vor fi declarate definitive abia pe 7 noiembrie. Doar Uniunea Social-Liberală (USL), Alianţa România Dreaptă (ARD), Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) şi UDMR au găsit candidaţi pentru fiecare din cele 13 colegii din Galaţi. PER şi PRM s-au descurcat cu liste incomplete. Ecologiştii n-au candidaţi decât pentru cele trei colegii de deputat şi două de senator din municipiul Galaţi. România Mare a rămas cu patru colegii neacoperite. Un obstacol serios în calea înscrierii candidaţilor din partea unor formaţiuni politice de tip „OZN” sau care nu adună mai mult de o mână de voturi l-a constituit obligaţia de a constitui câte un depozit în valoare de câte 3.500 de lei pentru fiecare candidat în parte, într-un cont al Autorităţii Electorale Permanente. Iată care este profilul candidaţilor la alegerile parlamentare.

Tinereţe politică vs. experienţă de pensionar

Potrivit datelor pe care le avem, cei mai tineri candidaţi au doar 28 de ani - Simona Daniela Hapeci de la PP-DD şi Daniel-Răzvan Bălănică de la UDMR. La extremă se află liderul PC, Eugen Durbacă, în vârstă de 69 de ani. În topul profesiilor, predomină inginerii - cel puţin 23 - urmaţi de jurişti, intrând aici şi avocaţii şi singurul notar, medicii de diferite specializări, de la chirurgi şi stomatologi până la veterinari şi economiştii. Sunt reprezentaţi şi profesorii. Pe lista profesiilor găsim şi un jurnalist şi patron de televiziune, dar şi un politolog, venit tocmai de la Bucureşti, unde ocupă funcţia de consilier în Consiliul General al Capitalei din partea PP-DD. Foşti candidaţi la alegerile locale sunt gata să intre în Parlament, în vreme ce consilieri locali şi judeţeni şi chiar un primar de comună sunt gata să-şi sacrifice mandatul de ales local pentru cel de ales al poporului. Nu putem trece cu vederea nici candidaţii eterni şi fără şansă din categoria avocatului Nestor Călin, care se vor încăpăţâna la fiecare patru ani să ne ceară votul, indiferent din partea cui candidează…

Citit 2927 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Octombrie 2012 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.