Îşi asumă Guvernul… răspunderea parlamentară?!

Îşi asumă Guvernul… răspunderea parlamentară?!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PC gălăţean Bogdan Ciucă (foto) a fost nominalizat să facă parte din comisia mixtă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru schimbarea codurilor de legi, dar nu înţelege procedura curioasă pe care a propus-o Guvernul, care îşi va asuma practic răspunderea... în locul Parlamentului.

„S-a tot spus că vor fi asumate prin răspunderea Guvernului [schimbările aduse Codurilor] şi cel Civil, şi cel Penal, şi de Procedură. Sunt unul dintre cei care susţin că este necesar să se dezbată în Parlament”, a declarat Ciucă.

Deputatul spune însă că nu înţelege „formula de compromis”: mai întâi, schimbările se vor dezbate în Parlament, în  comisia mixtă de jurişti a celor două Camere, în continuare parlamentarii vor vota, abia apoi Guvernul îşi va asuma  răspunderea. Or, până acum, Guvernul şi-a asumat răspunderea de câte ori a vrut să evite, pentru a grăbi lucrurile sau din alte motive, votul parlamentarilor.

„Dacă le votează Parlamentul, ce rost are să mai fie asumate, iar dacă şi le asumă [Guvernul], ce rost are să fie votate în Parlament?! Căci nu vorbim despre o lege care să protejeze nu ştiu ce cucuvea, vorbim de coduri, legi speciale, de trei ori speciale, care sunt izvoare pentru foarte multe acte normative şi pentru aplicarea unor acte normative!”

Citit 994 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.