Vega şi Tancrad îşi dau mâna pentru 12 milioane de lei: În martie începe reparaţia drumurilor judeţene

Vega şi Tancrad îşi dau mâna pentru 12 milioane de lei: În martie începe reparaţia drumurilor judeţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt în vizor 19 km de şosea, segmente în stare foarte proastă, care le-au dat bătăi de cap şoferilor, unele nefiind deloc reparate de la Revoluţie


După ce şi-au disputat în repetate rânduri mai multe contracte şi au contestat şi rezultatele licitaţiilor în care cealaltă firmă a fost considerată câştigătoare, Vega şi Tancrad îşi dau mâna de această dată pentru un contract de reabilitare a drumurilor judeţene din Galaţi, în valoare de 12.000.000 de lei. Firmele urmează să reabiliteze 19 km de drum judeţean. Cum şi de ce au ajuns la această înţelegere nu am reuşit să aflăm, dar se pare că nu e prima dată când firmele lasă orgoliile la o parte şi îşi împart banii. Pe 26.11.2012 Consiliul Judeţului Galaţi scotea la licitaţie un contract de reabilitare care constă în proiectarea, dar şi crearea unui covor asfaltic şi îmbrăcăminte bituminoasă pe anumite porţiuni de drum. Pe 15.01.2013 contractul a fost atribuit asocierii de firme dintre S.C. Vega ’93 S.R.L, S.C. Tancrad S.R.L şi S.C. Euro Proiect S.R.L.

„Nu suntem la prima asociere”

Chiar dacă, nu demult, Vega şi Tancrad s-au luptat amarnic pentru un contract de reabilitare pe sectoarele de drumuri judeţene din Brăila şi Galaţi, lucrări evaluate la aproape 380 milioane de lei, iată că cele două firme lasă acum garda jos. Potrivit directorului Vega, Doru Chiper, acest contract nu constituie prima oară când cele două firme, Vega şi Tancrad, câştigă un contract în asociere. „Am fost concurenţi, acum suntem parteneri. De altfel, nu e prima oară când se întâmplă. Am mai lucrat la DJ 251 şi DJ 253, parcă, acum vreo doi ani. Acum am hotărât să mergem împreună de când s-a lansat licitaţia pe SEAP. Ne-am delimitat zone de care ne vom ocupa, fiecare va avea tronsonul lui pe care va lucra”, ne-a explicat Doru Chiper. Potrivit acestuia, aproximativ 75 la sută din proiect este gata, trebuie doar finalizat odată cu topirea zăpezii pe toate segmentele de drum. „S-au făcut măsurători de dinainte să cadă zăpada. Trebuie să mai facem nişte verificări. Eu cred că la jumătate lunii februarie vom putea pune proiectul pe masa beneficiarului”, a mai spus director Vega.

Pe ce porţiuni de şosea se va întâmpla minunea

Atunci când contractul a fost lansat pe SEAP, primarii din judeţ aşteptau cu sufletul la gură sfârşitul licitaţiei, încheierea contractului şi, mai mult decât atât, demararea lucrărilor. Unele dintre drumurile judeţene nemaifiind modernizate de pe timpul lui Ceaşusescu. „Drumurile din zona Valea Mărului nu au mai fost reabilitate de pe timpul lui Ceauşescu. Eu, în fiecare an, am încercat să mai cârpesc, dar degeaba. Dincolo de acest kilometru care va fi reabilitat, drumul este groaznic. Nu mai vorbesc de zona dintre Valea Mărului şi Corod, care e impracticabilă. Trebuie spart şi refăcut din nou tot”, a spunea atunci primarul din Valea Mărului, Virgil Doca. Drumurile ce vor fi reabilitate sunt următoarele: DJ 204N, în zona localităţii Nămoloasa, DJ240 în zona localităţii Negrileşti şi Slobozia Corni, DJ 240A, în zona localităţilor Cerţeşti şi Gohor, DJ 241G, zona localităţii Brăhăşeşti, DJ 242, zona localităţilor Vârlezi şi Folteşti, DJ 242A, zona comunei Rădeşti, DJ 242D, zona comunei Suceveni, DJ 242H, zona comunei Jorăşti, DJ 251A, zona localităţii Corod, DJ 251C, zona localităţii Valea Mărului şi zona cuprinsă între Smulţi şi Crăieşti, DJ 252, în zona comunei Cosmeşti, DJ 252G, în zona localităţii Vizureşti, DJ 2521, în zona localităţii Poiana, DJ 254, zona localităţii Iveşti, DJ 255, în zona comunei Rediu şi în zona localităţii Fârţăneşti, dar şi DJ 255C, în zona comunei Smârdan.

Într-o lună drumurile ar fi gata

Potrivit vicepreşedintelui CJ, Cornel Hamza, din martie lucrările ar putea demara, iar lucrările n-ar trebui să dureze mai mult de o lună. „S-a semnat contractul. Cei de la Vega au cerut încă de pe acum ordin de începere a proiectării, dar le-am zis să mai aştepte puţin. Încă nu s-a topit zăpada pe toate drumurile. Dar cum se va topi şi va fi vreme frumoasă, din martie, probabil, ne vom putea apuca de treabă. Lucrările n-ar trebui să dureze mai mult de o lună, având în vedere că sunt segmente de drum şi nu drum întins. Sunt doar 19 km”, a explicat vicepreşedintele CJ, Cornel Hamza.

Citit 5276 ori Ultima modificare Luni, 28 Ianuarie 2013 10:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.