Sunteţi mulţumiţi de transportul public?

Sunteţi mulţumiţi de transportul public?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Subiectul transportului public este la ordinea zilei, dat fiind faptul că, din această lună, pensionarii nu mai primesc abonamente, ci doar bilete. Dar, dincolo de bilete sau abonamente, sunt mulţumiţi gălăţenii de transportul public?

Constanţa Oatu, 64 de ani: „Eu sunt mulţumită. Pe traseele pe care le frecventez eu, circulă foarte bine autobuzele şi maxi-taxiurile. Din păcate, acum este această problemă a biletelor. Era mai corect ca pensionarii să fi primit un abonament pentru un singur traseu decât acel număr de bilete. Pensionarii nu se plimbă, se duc în piaţă, îşi fac cumpărăturile. Sunt cozi interminabile. Eu prefer să circul cu maxi-taxi, este mai comod, vin foarte des. Însă şoferii de maxi-taxi uneori nu dau bilete. Probabil dau în perioada în care sunt controale. Oricum, nu este uşor să fii şofer. Pe mine nu mă deranjează aşa de tare că nu dau bilete”.

Dumitru Cristea, 65 de ani: „Eu am cerut bilet de la un şofer de maxi-taxi şi s-a făcut că plouă. Plătesc o călătorie, vreau să am şi bilet. Prefer să merg cu maşinile mici de transport, pentru că circulă mai des şi mai repede. Dar problema este că nu dau bilete”.

Alexandru Hodaşcă, 87 de ani: „Eu am stat trei sau patru ore la coadă pentru a-mi procura acel număr de bilete. Am reuşit să mi le iau din prima zi. De unde am luat eu a fost bine, pentru că au fost mai multe ghişee. Au fost cozi separate pentru pensionari, şomeri şi a mers mai repede. Mi se pare o idee foarte proastă asta a biletelor de călătorie pentru pensionari, pentru că nu vor reduce cu nimic cheltuielile statului. Se fac 30 de bilete, în loc să se facă un singur cupon. Vor avea nevoie de mai mulţi operatori care să distribuie biletele, va trebui să angajeze mai mulţi controlori. Vor fi mai mulţi angajaţi, deci mai multe cheltuieli. Pe mine mă deranjează la transportul în comun faptul că uneori vin câte trei maşini pe acelaşi traseu, iar alteori nu vine niciuna, trebuie să stai mult şi bine până să vină autobuzul de care ai nevoie. Şoferii de autobuz mi se par civilizaţi. Eu nu am avut probleme cu ei niciodată”.

Citit 891 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2013 09:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.