Tragem la răspundere preşedintele de asociaţie

Tragem la răspundere preşedintele de asociaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu toate că preşedinţii asociaţiilor de proprietari nu au voie să angajeze în funcţia de administrator persoane care nu deţin atestatul de administrator imobile eliberat de municipalitate, 172 de asociaţii sunt date pe mâna a 135 de administratori neatestaţi. Iată ce zic gălăţenii despre această situaţie şi cum se descurcă ei cu administratorii asociaţiilor de proprietari de care aparţin:

Crina, 19 ani: „Ar trebui ca preşedinţii de asociaţie să fie traşi la răspundere, conform legii. Nu este normal să angajezi pe o funcţie oameni care nu sunt pregătiţi sau care nu au atestare. Însă, pe de altă parte, există posibilitatea ca un om, chiar dacă are atestare, să nu fie bine pregătit sau să nu fie onest. Aşa cum unui om fără atestare poate să îi meargă mintea mult mai bine decât unui om cu atestare. Depinde de om şi de asociaţie”.

Elena Popa, 30 de ani: „Eu nu mă înţeleg deloc cu administratora de la asociaţia de care aparţin. Mereu mă cert cu ea. Nu am încredere. Oricum, chiar dacă se întâmplă ca un administator să aibă atestat, tot poate să fure. Nu este vreo regulă că, dacă ai atestat, nu furi. Bineînţeles că, în cazul administratorilor angajaţi fără atestat, trebuie traşi la răspundere preşedinţii”.

Elena – Ramona Nedelcu, 25 de ani: „Normal că nu mi se pare normal să fie angajaţi oameni pe o funcţie dacă nu au atestat. Bănuiesc că problemele interminabile cu asociaţii sunt cauzate şi de acest factor. Dar nu mă surprinde nimic în România. Totul este pe dos. Unii şi îşi caută slujbă în dreapta şi în stânga şi nu îşi găsesc, iar alţii sunt angajaţi chiar şi fără atestat. Cu siguranţă trebuie să fie tras la răspundere cel care a făcut angajările, respectiv preşedintele de Asociaţia şi, poate, chiar primarul. De ce a lăsat primarul să se ajungă la situaţia asta?! ”

Citit 3843 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2013 16:07

8 comentarii

 • postat de Florica David
  Sâmbătă, 25 Mai 2013 14:01
  STIMATI CONCETATENI AM NEVOIE URGENTA DE UN SFAT...MI S-A DEGRADAT IZOLATIA DE PE ACOPERIS LOCUIESC LA ULTIMUL ETAJ,DEJA IMI PLOUA IN APARTAMENT,,AM FACUT CERERE CATRE PRESEDINTELE ASOCIATIEI CARE ,ACUM,CONFORM LEGII AR TREBUI SA CONVOACE COMITETUL EXECUTIV CARE SA IA ACT DE DEGRADARE SI SA HOTARASCA PRIN LICITATIA INTRE TREI FIRME CAT NE COSTA REPARATIA PE CEI CARE LOCUIM PE TRONSONUL AFERENT.PRESEDINTELE REFUZA SA PARCURGA ACESTI PASI ,SPUNAND CA NU ESTE OBLIGATIA LUI..,CA CE? ACUM MA TREZESC CA-MI PLOUA IN CASA,CA PANA ACUM CUM DE NU MI-A PLOUAT..DECI CHESTII DIN ASTEA CARE FRIZEAZA NEBUNIA....CUI MA POT ADRESA IN CONTINUARE CA SA-MI GASESC DREPTATEA CA ESTE FOARTE CLAR CA CU ACEST OM NU SE POATE DISCUTA..
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Marți, 26 Martie 2013 08:03
  Cele trei tinere ce studii au ? Ce stiu ele despre Asociatii, sigur stau cu MAMA.
  Si pana la urma ajutata de trei tinere autoarea a dat cu piatra in apa.PUNCT
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 25 Martie 2013 16:34
  erata nu "sau chiar furnizorul de electricitate !!!" ,,, corect "producatorul de electricitate"
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 25 Martie 2013 16:20
  dle Ariciul in momentul in care incepeti cu "bai cutare" nu meritati un raspuns, dar hai fie totusi ca sa vedeti ca gresiti.

  Factura la gaze este si in metri cubi dar si costul in functie de energia care o da acesti metri cubi, TOCMAI CONFORM LEGII pentru ca CLIENTII SA NU FIE FURATI danduli-se gaze de putere calorica mai mica, si masurat tot la metru cub de gaz.
  Este un lucru bun. Dvs il prezentati ca un lucru rau doar pentru ca nu il intelegeti.
  Va inteleg totusi ca nu mai aveti incredere in nimeni, dar totusi REZOLVAREA PROBLEMELOR sunt doar daca faceti ATENTIE LA FIECARE PROBLEMA IN PARTE si TRATAMENTUL si SOLUTIA pentru FIECARE problema IN PARTE !

  In momentul cand le amestecam si facem asa o mocirla nu o mai intelege nimeni.


  La curent electric, nu va opreste nimeni sa alegeti tipul de contract sau chiar furnizorul de electricitate !!!
  Si nici macar nu costa suplimentar, se face cu o cerere simpla la Electrica (unde platiti factura sa zicem).

  Cat despre "miram-as ca" va spun sincer ca se poate. Trebuie investiti niste bani cu siguranta, dar daca doresti sa rezolvi o problema TREBUIE SA IEI TAURUL DE COARNE si SA REZOLVI EXACT ACEA PROBLEMA !
  Altfel nu ramane decat sa ne plangem la infinit !! Lucru care nu aduce rezolvarea a absolut nimic.
  Eu nu cred in lacrimi sau rugaciuni sau miracole care vin singure sa rezolve problema. Nu exista asa ceva.

  Cand cineva isi pune centrala pe gaz de apartament proprie A INVESTIT CEVA BANI cu proiectul de gaze, cu teava comuna, cu teava proprie si cea din casa, cu centrala. Dar in final A MERITAT ?
  Eu va asigur ca 90% dintre toti cei care au centrala o sa va spuna ca s-a meritat !!

  Daca lasa ferestrele deschise si centrala merge aruncand caldura pe fereastra (a se citi - banii pe fereastra) nu este vina centralei pe gaz de apartament !!!
  Sau daca nu ai termopane si ai geamuri cu cadrul de lemn, si alea cu chitul sarit si unele crapate, si caldura se strecoara afara ... nu este vina centralei pe gaz de apartament !!
  Mai chituieste din geamuri, mai pune linii de burete la ferestre si usi, mai lipeste cu scoci partile sparte de geamuri daca nu iti permiti momentan termopane, mai te lasi de fumat, de baut, etc dar nu poti sa te plangi ca centrala de apartament nu e buna.

  In plus, as vrea sa va intreb, daca v-ati tras centrala pe gaz de apartament ati mai platit ceva cota parte (la subsol) ca asa cere legea, dar daca aveti apa-rece la subsol toti proprietarii cu robinet propriu, si racorduri separate NU MAI AVETI COTE-PARTI si nici PIERDERI !
  Este logic, este evident !

  Pentru ca apometrele fiind la subsol, nu mai pot fi furate, manarite de proprietari, si in plus daca dvs platiti apa-rece la zi (interetinerea la zi mai exact), nu aveti motiv sa stiti ca veti ramane vreodata cu apa-rece oprita !!

  Sa ne imaginam: avem debimetrul Apacanal pe teava, ce este inainte este considerat teava Apacanal (conform legii) si ce este dupa proprietatea imobilului (gestionat de Asociatia de proprietari).
  Aceasta conducta al asociatiei intra in subsolul blocului si aici doar pe lungimea primului perete unde intra, pus apometre si robinet individual pentru fiecare apartament.
  Toate cu tevi noi.
  Si acum eu va intreb: ce pierderi pot fi de la debimetrul si robinetul Apacanal si pana la robinetul dvs propriu de la subsolul blocului ?
  Cam zero, daca nu intra nimeni sa dea cu ciocanul !
  Tevi noi, distanta mica, se poate veni in inspectie oricand de locatar, cu prezenta adminsitratorului si presedintelui (ca nu cumva singur locatarul sa nu strice alte apometre la vecini sau sa umble la robinetele inchise ale rau-platnicilor) si nu exista pierderi.
  Apoi tevi noi de la apometrul si robinetul propriu de la subsol pana la apartament, totul din propilena. Nu prea exista pierderi deloc.

  Si atunci daca ai apometrul propriu si robinetul propriu la subsol, tevile noi, si pastrezi apometrul in casa, poti sa verifici daca exista diferente, poti vedea la subsol cu prezenta presedintelui / administratorului cateodata daca sunt scurgeri. Si daca nu exista, atunci costul suplimentar PROPRIU fata de PROPRIUL APOMETRU DE LA SUBSOL este zero !

  Intelegeti ?


  PS: noi avem subsolul facut tot cu propilena, de atunci s-a rezolvat cu pierderile de apa deaiurea a tevilor foarte vechi si ruginite care se tot stricau, si care mereu erau "carpite" pe preturi mari.
  Pacat ca cele verticale inca nu au fost schimbate, si pacat ca nu avem acest sistem cu apometre la subsol pentru fiecare apartament, dar va veni si ziua asta.
  Si atunci chiar ca nu mai ai nici-o grija.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ariciul
  Luni, 25 Martie 2013 15:48
  bai marius stanica?mi-am pus apometre,s-au calculat pierderi.mi-am pus contoar la gaze,si centrala.s-a convertit metrul cub in gicacalorie,pe doua tipuri de gaze ,iar formula doar regia o calculeaza ca ei stiu ce gaz au trimis pe teava.curentul electric,este calculat dupa ,cantitatea consumata si santem lucrati la depasiri ale pilonului unde santem inscrisi.acuma hop ,apa individual,dar tebuie sa fie o gogorita si aici fiindca doar nu or iesi puturosii din birouri sa curete apa pe teren sa o pot bea si eu?miram-as.ramane ,de platit ;conducerea asociatiei,femeia de servici,casiera,iluminat scara si liftul.vreti sa vedeti o lista cu ce ramane de plata.penru care voi cere lamuriri?vi se face chelea de gaina daca v-o arat.ma duc la 4-5000 de plata ,impreuna cu tevi imaginare ce-mi trec pe la subsol plus plati la spatii comune ,parti indivize etc.....sa fim seriosi.baaaa presedintii si administratorii de mafii ?sa fim seriosi.o sa luati ***cu caruta futu-va mumele in c.r de jigodii hoate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 25 Martie 2013 11:26
  Cine are apa-rece trasa separat (cine a facut asta mai de mult) si centrala de apartament pe gaz NU IL PREA MAI INTERESEAZA cine e presedinte si cine este administrator prea mult.

  Apoi presedintele poate fi vinovat de anumite fapte, dar de furturile de apa-rece prin modificarea apometrelor din apartamente, sau pentru pierderile Apaterm si a citirii defectuase al gigacalorimetrului Apaterm nu poate fi tras la raspundere ca vinovat.

  Presedintele poate fi vinovat de furturile unui Administrator mai mult de 3 luni (Desi aici vina principala revine cenzorului !!!), dar costurile intretinerii la nivelul actual nu sunt vina presedintelui.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 25 Martie 2013 08:01
  Oameni buni, sunt administratori cu atestat si se comporta la fel ca cei fara atestat. Aveti impresia ca atestatul le-a destupat mintea, nu, comportamentul lor este la fel. Acea hirtie pe care scrie "atestat" este o simpla formalitate si-atit, asta nu inseamna ca gospodarul atestat de primarie este in stare sa-ti dea explicatii, nici vorba. Locatarii sunt vinovatii pt. ca, inca nu au priceput ca acesti administratori si restul salariatilor (AP 183 = 6 salariati = 5500 lei/luna de la cele 399 ap.) Faceti un simplu calcul si vedeti cit ii platiti pe an. Numai cele 3 femei de serviciu sunt platite, impreuna 2500 lei/luna). Vina o poarta locatarii si numai locatarii, ei sunt cei care permit acest lucru, nu se informeaza, nu cer sa vada facturile de la furnizorii de caldura sau de apa, administratorul nu refuza facurile la plata, oare de ce este atita nepasare in rindul acestora? Cum sa nu vrei sa afli ce se intimpla atunci cind sumele de la APATERM sau ISTA sau AP 183 iti seaca buzunarele??? Locatarii, proprietari si membrii ai AP 183 sunt indreptatiti sa ia masuri, sa ceara sa se faca adunari generale, sa ceara explicatii comitetului executiv al AP care "exista dar lipseste cu desavirsire", sa se adreseza in scris presedintelui AP. Daca locatarii sunt multumiti si impacati ca au platit in fiecare luna si acum sunt la zi cu intretinerea si nu fac macar niste simple calcule sa vada ce servicii au platit, atunci nu trebuie sa mai aiba pretentii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de otilia
  Luni, 25 Martie 2013 07:20
  cum este posibil ca un presedeinte de bloc sa aiba simultan si functia de administrator? de ce nu ne da informatii cum se deruleaza procedura de stergere a penalitatilor daca se plateste debitul de baza restant si unde il platim la apaterm sau la AP , dar daca platesti la AP, nu vor sa inscrie pe chitanta ca este datorie restanta catre apaterm, ce e de facut
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.