Tragem la răspundere preşedintele de asociaţie

Tragem la răspundere preşedintele de asociaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu toate că preşedinţii asociaţiilor de proprietari nu au voie să angajeze în funcţia de administrator persoane care nu deţin atestatul de administrator imobile eliberat de municipalitate, 172 de asociaţii sunt date pe mâna a 135 de administratori neatestaţi. Iată ce zic gălăţenii despre această situaţie şi cum se descurcă ei cu administratorii asociaţiilor de proprietari de care aparţin:

Crina, 19 ani: „Ar trebui ca preşedinţii de asociaţie să fie traşi la răspundere, conform legii. Nu este normal să angajezi pe o funcţie oameni care nu sunt pregătiţi sau care nu au atestare. Însă, pe de altă parte, există posibilitatea ca un om, chiar dacă are atestare, să nu fie bine pregătit sau să nu fie onest. Aşa cum unui om fără atestare poate să îi meargă mintea mult mai bine decât unui om cu atestare. Depinde de om şi de asociaţie”.

Elena Popa, 30 de ani: „Eu nu mă înţeleg deloc cu administratora de la asociaţia de care aparţin. Mereu mă cert cu ea. Nu am încredere. Oricum, chiar dacă se întâmplă ca un administator să aibă atestat, tot poate să fure. Nu este vreo regulă că, dacă ai atestat, nu furi. Bineînţeles că, în cazul administratorilor angajaţi fără atestat, trebuie traşi la răspundere preşedinţii”.

Elena – Ramona Nedelcu, 25 de ani: „Normal că nu mi se pare normal să fie angajaţi oameni pe o funcţie dacă nu au atestat. Bănuiesc că problemele interminabile cu asociaţii sunt cauzate şi de acest factor. Dar nu mă surprinde nimic în România. Totul este pe dos. Unii şi îşi caută slujbă în dreapta şi în stânga şi nu îşi găsesc, iar alţii sunt angajaţi chiar şi fără atestat. Cu siguranţă trebuie să fie tras la răspundere cel care a făcut angajările, respectiv preşedintele de Asociaţia şi, poate, chiar primarul. De ce a lăsat primarul să se ajungă la situaţia asta?! ”

Citit 4014 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2013 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.