Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
14 comentarii

 

172 de asociaţii de proprietari sunt la mâna a 135 de administratori neatestaţi, cu toate că preşedinţii acestor asociaţii au obligaţia să angajeze pe funcţie doar persoane care deţin atestatul de administrator imobile eliberat de municipalitate în urma obţinerii unor note de minimum 7 la examenul de atestare. În cazul în care preşedinţii nu intră în legalitate, amenda pentru nerespectarea acestei obligaţii poate ajunge la 4.000 de lei. Cu toate acestea, 18 dintre aceste persoane administrează câte două asociaţii, şapte administrează câte trei şi o persoană fără atestat administrează patru asociaţii.
“Cele 172 de asociaţii care au administratori neatestaţi au în componenţă 22.543 de apartamente şi cumulau datorii ( la nivelul lunii februarie şi doar către APATERM ) de 45,4 milioane de lei din care penalităţile reprezintă 21,9 milioane”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galaţi. În situaţia aceasta, Primăria urmează să trimită tuturor administratorilor neatestaţi, în scris, cu confirmare de primire, o invitaţie de a se înscrie pentru examenul de atestare din luna aprilie.

Pregătiri de examinare
Pentru a eradica problema administratorilor fără atestat, Primăria organizează în luna aprilie un examen de atestare, iar doritorii pot depune dosarele până pe 12 aprilie, la sediul Centrului de informare a cetăţeanului, din strada Fraternităţii nr. 1. “Precizăm că certificatul de absolvire a cursurilor de administrator imobile nu este echivalentul şi nu înlocuieşte atestatul de administrator imobile, atestat care nu poate fi eliberat decât de municipalitate şi doar în urma obţinerii unor note de minimum 7 la un examen de atestare precum cel anunţat pentru luna aprilie”, se mai arată în comunitul Primăriei. De asemenea, Primăria lasă în atenţia celor care doresc să îşi dea atestatul de administrator şi un număr de telefon la care pot obţine informaţii suplimentare: 0236.307.789.
Citit 3543 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2013 15:42

14 comentarii

 • postat de LILIANA -PENTRU D-NA ADMINISTRATOR A ASOCIATIEI NR. 589 Duminică, 08 Decembrie 2013 20:54 5.13.204.*** Link la comentariu
  0
  0

  Preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari "Habitat", Mihai Mereuţă, ne-a explicat că veniturile ce provin din exploatarea proprietăţii comune ajung într-un fond special. Banii au o destinaţie clară şi, în niciun caz, nu pot fi plătiţi proprietarilor sau folosiţi pentru a achita facturile la utilităţi. Toate veniturile pe care le obţine asociaţia de proprietari din activităţi economice sau din alte activităţi desfăşurate se constituie ca fond special. "Acestea se vor utiliza în exclusivitate pentru îmbunătăţirea confortului şi eficienţa condominiului, pentru întreţinerea şi repararea proprietăţii comune", ne-a spus Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari "Habitat". În respectivele venituri sunt cuprinse şi cele provenite din închirierea unor spaţii aflate în proprietate comună indiviză, a spaţiilor pentru instalarea de reclame şi pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum şi alte venituri obţinute din orice sursă, în condiţiile legii. Fond folosit doar cu acordul adunării generale Mereuţă a precizat şi că veniturile obţinute din activităţi economice nu se plătesc proprietarilor, nu pot fi folosite la constituirea sau la completarea fondului de rulment şi nici la plata facturilor emise de furnizorii de servicii publice de utilităţi. "Aceste venituri sunt depuse în contul asociaţiei, putând fi folosite doar cu acordul adunării generale, în conformitate cu bugetul de venituri şi cheltuieli, şi alimentează fondurile speciale ale asociaţiei pentru reparaţii şi investiţii cu privire la proprietatea comună", a completat preşedintele Ligii "Habitat". Scutire de la impozitul pe profit Codul Fiscal prevede că asociaţiile de proprietari constituite ca persoane juridice şi asociaţiile de locatari recunoscute ca asociaţii de proprietari sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru veniturile obţinute din activităţi economice. Este vorba însă despre veniturile care sunt sau urmează a fi utilizate pentru îmbunătăţirea utilităţilor şi a eficienţei clădirii, pentru întreţinerea şi repararea proprietăţii comune. Pentru mai multe informaţii, îl puteţi contacta pe preşedintele Ligii "Habitat", Mihai Mereuţă, la numărul de telefon 0744.751.416; fax 021.319.07.99; mail: mihai.mereuta@habitaturban.ro sau la OP 49, CP 21, sector 2, Bucureşti. Baza legală: •Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari; •HG 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari; •Codul Fisca "Veniturile obţinute din exploatarea proprietăţii comune aparţin asociaţiei de proprietari." - Mihai Mereuţă "Lista acestor venituri şi cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial într-un raport afişat la avizierul asociaţiei de proprietari." - Mihai Mereuţă, preşedintele Ligii "Habitat"

  Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/bucuresti/211593/Ce-se-intampla-cu-banii-obtinuti-din-inchirierea-spatiilor-comune

  Raportează
 • postat de MIHAELA Luni, 23 Septembrie 2013 13:43 79.116.99.*** Link la comentariu
  0
  0

  ASOCIATIA NR. 589 DIN JUDETUL GALATI ALCATUITA DIN DOAR 2 SCARI DE BLOC ESTE CONDUSA DE D-NA MARIAN PAULA CARE VINE LA PROGRAM DOAR DOUA ZILE PE SAPTAMANA CATE 2 ORE UNDE VINE DE MULTE ORI SI NEPREGATITA NEAVAND CHITANTIER LA DANSA ,NU MAI SPUN CA DACA CERI SA-TI ELIBEREZE O HARTIE TREBUIE SA ASTEPTI UN VEAC .FIIND NEMULTUMITI LOCATARII BLOCULUI D19 OBSERVAND CA SUNT INCARCATI MASIV LA INTRETINERE AU CERUT O VERIFICARE DE LA PRIMARIE A ACTELOR DE LA ASOCIATIE . CERERI FACUTE SI DE CATRE UN FUNCTIONAR AL PRIMARIEI CARE LOCUIESTE IN ACEST BLOC DAR FARA REZULTAT . NU A VENIT NIMENI SA VERIFICE DE ANI DE ZILE NICI PANA IN ZIUA DE ASTAZI . MENTIONEZ CA ADMINISTRATORA CAND S-A CERUT CONTROL A FOST SURPRINSA LA PRIMARIE SERVIND CAFELE PE ACOLO CU PERSOANE ANGAJATE IN PRIMARIE . INTR-UN FINAL PENTRU CA D-NA VROIA SA PLECE DE LA ASOCIATIA NOASTRA A FOST VERIFICATA CAT DE CAT DE UN DOMN CARE ESTE IN COMISIA DE CENZORI DAR CUM A FOST VERIFICATA DOAR DUMNEZEU STIE CA EL NU ARE STUDIILE NECESARE EFECTUARII UN CONTROL INTR-O ASOCIATIE DE PROPRIETARI . MENTIONEZ CA DEOCAMDATA NOI NU SUNTEM PROPRIETARI PLATIND LA SC . LOCONFORT . O RATA LUNARA SI IN ACEST CAZ PRIMARIA AR FI TREBUIT SA SE IMPLICE LA VERIFICARI LA CERERE LA ACESTE ASOCIATII.NU MAI SPUNEM CA LA SCARA 2 A ACESTUI BLOC ESTE UN SPATIU INCHIRIAT -MAGAZIN DIVERSE- PE O SUMA EXAGERAT DE MICA 350 RON BANI CARE INTRA LUNAR LA ASOCIATIE NEEXISTAND UN CONT IN BANCA PENTRU DEPUNEREA LOR DE ANI DE ZILE . CAND AM INTREBAT ACESTA ADMINISTRATORA DE BANII CARE PROVIN DE LA ACEL SPATIU NE-A SPUS CA BANII NU-I ARE PENTRU CA SUNT CHELTUITI . DE ANI DE ZILE NU SE FAC ,CONTROALE LA ASOCIATIILE DE PROPRIETARI SAU DACA S-AU FACUT AU VENIT PERSOANE INCOMPETENTE CARE AU FOST ANGAJATE CU SPAGI SI CARE AU LUAT SPAGI CAND INTR-UN FINAL AU AJUNS SA FACA UN CONTROL PENTRU A IESI TOTUL IN REGULA .INTREBARE :DACA SE VREA SA NU SE FURE STATUL DE CE NU EFECTUEAZA CONTROALE LA ASOCIATIILE DE PROPRIETARI ?DE 15 ANI TOTUL ESTE IN HAOS .

  Raportează
 • postat de ELENA Miercuri, 27 Martie 2013 12:27 Link la comentariu
  2
  0

  ASOCIATIE 852 DIN M 39 ESTE CONDUSA DE UN PRESEDINTE BETIV...TOT TIMPUL E BEAT...NU FACE NIMIK PT LOCATARI...DEGEABA IL PLATIM....TREBUIE FACUT CEVA SA-L DAM JOS DE ACOLO ...JOS CU BETIVANIIIIIII !!!!

  Raportează
 • postat de vivi Marți, 26 Martie 2013 06:46 Link la comentariu
  0
  0

  sa se desfiinteze odata aceste cuiburi de sifonat banul populimii prostite, sa dispara cu tupeul ,nesimtirea si obraznicia lor

  Raportează
 • postat de ariciul Luni, 25 Martie 2013 15:37 Link la comentariu
  0
  0

  pentru Dumnezeu,sa desfinta aceste organizatii cu conduceri talharesti.mai fratilor?astia ne mananca banii degeaba.si nu numai ei.si furnizorii de utilitati.de 20 de ani incerc sa scap de hoti si nu pot.maresc.preturi,schimba modalitati de calcul,convertesc masuratorile si transforma gazele in gicacalorii,apele n pierderi,apa rece din tevi in caldura,ce dracu ,noi nu vedeti ce se intampla?daca nu vrem sa inghitim aceste talharii trebuie sa iesim in strada.sa ne tipam dezaprobarea,deznadejdea si sila fata de politicieni,hoti,talhari si puturosi.

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Luni, 25 Martie 2013 13:32 Link la comentariu
  0
  0

  puteti sa aduce si cel mai bun administrator cu licenta, atata timp cat exista tevile de la subsol de caldura neizolate, si rau-platnici care chiar daca sunt dati in judecata, pana la proces, deja suma se mareste, trebuie sa te judeci din nou, apoi daca este chirias al primariei LA REVEDERE !!!

  doar delimitarea costurilor poate duce la evitarea pierderilor

  Raportează
 • postat de un galatean Luni, 25 Martie 2013 11:50 Link la comentariu
  0
  1

  Pentru ce sunt platiti toti functionarii de la PRIMARIE de la serviciul de coordonare a Asoc. de Proprietari? Ei nu fac absolut NIMIC pentru asociatii. Indicatii se dadeau pe vremuri. NU AVEM NEVOIE DE ACEST SERVICIU CARE NU FACE ABSOLUT NIMIC! AFARA !

  Raportează
 • postat de TUREL Luni, 25 Martie 2013 08:46 Link la comentariu
  0
  1

  Stimati ziaristi, d-lor proprietari, ne jucam de-a baba-oarba cu atestarea si asociatiile! Hai sa vedem , cu ochii bine deschisi , realitatea. Serviciul de coordonare a Asociatiilor din Galati , condus de d-l Grajdeanu, are atributii clare in privinta supravegherii asociatiilor, dincolo de cenzorii care nu exista. Asociatiile sun obligate sa depuna la acest serviciu situatia soldurilor, sit. contabila , de fapt,de doua ori pe an.Legea 230/2007 Norme de aplicare. Daca s-ar fi urmarit aceste situatii ,s-ar fi vazut la ce capitole dispar banii. Mai mult de atat , acest serviciu tine ascuns de solicitanti, adica de noi prostii care platim, situatia controalelor . Pe timpul d-lui Nicolae erau 20 de salariati in acest departament ce functiona in incinta SC Apa canal. Acum vedeti de unde sunt datoriile?!

  Raportează
 • postat de el Luni, 25 Martie 2013 06:57 Link la comentariu
  0
  0

  Va rog, stie cineva unde se poate gasi cartea tehnica a blocului? Ce institutie are arhiva cartilor tehnice?
  Multumesc

  Raportează
 • postat de sonia Duminică, 24 Martie 2013 18:34 Link la comentariu
  0
  0

  Dar ce spune cea primarie despre angajarea cunostintelor cu ajut presedintilor care nu fac o adunare generala de ani si ani
  Nu cumva sint si asoc cu ad tori neatestati dar cu o vechime de peste 30 de ani si care sint cu platile la zi sau domnii de la primarie comunica doar ce le convine

  Raportează
 • postat de chiar ma enervati cu tupeul vostru Duminică, 24 Martie 2013 18:24 Link la comentariu
  0
  0

  voi credeti ca o diploma luata la apelul bocancilor inlocuieste competenta si cinstea? pina la urma sa nu credeti ca un administrator trebuie sa aiba I.Q peste medie ca sa obtina o hirtie data de primarie. asta cu atestatul e o doar o metoda de a inregimenta administratorii pe interese de cascaval. da, si o suma ce intra in bugetul local. faceti ceva , primarie si rezolvati nenumaratele probleme legate de administratori si lumea o sa va respecte. pina atunci, eu nu dau doi bani pe atestatul vostru si-mi pare rau ca prin impozite si taxe contribui la salariul unor profitori de situatie. faceti ordine si reglementati situatia. doar asa va veti justifica salariile bugetare si veti face ordine intr-o supermasinarie de sifonat banii proprietarilor. citi din administratorii atestati sint implicati in mismasiuri? credeti ca un atestat si atit rezolva problema? abureala pentru fraierii ce se duc lunar cu banii la asociatie si nu mai stiu daca nu vor ramine fara apa rece, calda, caldura.

  Raportează
 • postat de cetatean Duminică, 24 Martie 2013 18:00 Link la comentariu
  0
  0

  pina la urma ce treaba ai tu, primarie cu o asociatie de proprietari ce isi angajeaza un administrator neatestat de voi dar care e corect, capabil si reprezinta interesul locatarilor? da, va folositi de o legislatie facuta pentru voi si capusele locale de partid, apaterm, apa-canal, ecosal, adp...da, luati taxe la atestare si legati prietenii cu administratori pe care ar trebui sa-i verificati si in caz ca nu-i treaba legala sa-i dati pe mina organelor abilitate. serviciul din primarie cu asociatiile au o multime de reclamatii privind nereguli penale din asociatii si nu fac nimic. aici iar va folositi de o legislatie ce va incurajeaza in a incuraja furtul din banii locatarilor fara sa aveti o raspundere. de fapt voi doar folositi avantajele unei atitudini din partea legislativului, alesii nostrii ce nu vor sa schimbe nimic din aceasta hotie pe fata cu consimtamintul legii si a celor ce sint alesi sa indrepte lucrurile. rusinee....

  Raportează
 • postat de proprietar neatestat Duminică, 24 Martie 2013 17:52 Link la comentariu
  0
  0

  UNDE scrie amenda respectiva?????in legea 230 sau in normele metodologice nu este prevazuta. are primaria vreo hotarare locala din galati?????vreau si eu sa reclam o asemenea situatie dar nu am temeiul juridic

  Raportează
 • postat de Cetatean Duminică, 24 Martie 2013 16:48 Link la comentariu
  0
  0

  Si ce daca ar fi toti atestati? Mare branza si atestarea de catre niste incompetenti de la primarie? Vreau si eu o statistica sa vad ce datorii au la Apaterm asociatiile care au administratori atestati. Atata stiti voi astia care mancati banii contribuabililor degeaba: sa aruncati cu noroi. Ba ca administratorii fura, ba ca fac, ba ca dreg. Dar voi ce faceti, mai putorilor? Ce faceti voi pentru cetateni? Crek nici o saptamana nu ati rezista sa faceti administrare voi, incompetentilor! Sa va bagati undeva cursurile si atestatele voastre ca nu fac doua parale.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.