172 de asociaţii de proprietari din Galaţi, conduse de administratori fără atestat

172 de asociaţii de proprietari din Galaţi, conduse de administratori fără atestat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

172 de asociaţii de proprietari sunt la mâna a 135 de administratori neatestaţi, cu toate că preşedinţii acestor asociaţii au obligaţia să angajeze pe funcţie doar persoane care deţin atestatul de administrator imobile eliberat de municipalitate în urma obţinerii unor note de minimum 7 la examenul de atestare. În cazul în care preşedinţii nu intră în legalitate, amenda pentru nerespectarea acestei obligaţii poate ajunge la 4.000 de lei. Cu toate acestea, 18 dintre aceste persoane administrează câte două asociaţii, şapte administrează câte trei şi o persoană fără atestat administrează patru asociaţii.

“Cele 172 de asociaţii care au administratori neatestaţi au în componenţă 22.543 de apartamente şi cumulau datorii ( la nivelul lunii februarie şi doar către APATERM ) de 45,4 milioane de lei din care penalităţile reprezintă 21,9 milioane”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galaţi. În situaţia aceasta, Primăria urmează să trimită tuturor administratorilor neatestaţi, în scris, cu confirmare de primire, o invitaţie de a se înscrie pentru examenul de atestare din luna aprilie.

Pregătiri de examinare

Pentru a eradica problema administratorilor fără atestat, Primăria organizează în luna aprilie un examen de atestare, iar doritorii pot depune dosarele până pe 12 aprilie, la sediul Centrului de informare a cetăţeanului, din strada Fraternităţii nr. 1. “Precizăm că certificatul de absolvire a cursurilor de administrator imobile nu este echivalentul şi nu înlocuieşte atestatul de administrator imobile, atestat care nu poate fi eliberat decât de municipalitate şi doar în urma obţinerii unor note de minimum 7 la un examen de atestare precum cel anunţat pentru luna aprilie”, se mai arată în comunitul Primăriei. De asemenea, Primăria lasă în atenţia celor care doresc să îşi dea atestatul de administrator şi un număr de telefon la care pot obţine informaţii suplimentare: 0236.307.789.

Citit 4649 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2013 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.