Topirea bruscă a zăpezii produce îngrijorare. Primăria din Galaţi se pregăteşte de inundaţii

Topirea bruscă a zăpezii produce îngrijorare. Primăria din Galaţi se pregăteşte de inundaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ninsorile de marţi, meteorologii anunţă că în zilele următoare vremea se va încălzi brusc. Acesta este motivul pentru care primarul Marius Stan a convocat o întâlnire cu reprezentanţii ISU, APDM, Apele Române, Apă Canal şi Ecosal, pentru a stabili un set de măsuri necesare pentru evitarea problemelor pe care topirea bruscă a zăpezii le-ar putea genera.

„Debitul Dunării la Galaţi este de 11.400 mc/s, iar cota apelor Dunării este de 521 de cm. Din prognozele INHGA se aşteaptă că, până la data de 2 aprilie, debitul Dunării la Galaţi să ajungă la 12.500 de mc/s, iar nivelul să ajungă la 550 cm, cu doar 10 cm sub cota de atenţie”, a anunţat primarul.

Edilul a ţinut să precizeze că are sub observaţie şi Siretul, care are o cotă de 267 cm (cota de atenţie este la 550 cm) şi Prutul, care a atins un nivel de 169 cm (cota de atenţie fiind la 440 cm). „În acest moment avem 5.000 de saci pe stoc. Am decis refacerea stocului de saci până la un necesar minim de 20.000 de bucăţi şi identificarea stocurilor de nisip, atât de la Apă Canal, cât şi de la agenţi economici de pe raza municipiului, verificarea digurilor de pe Siret, Prut şi Dunăre şi a structurilor de apărare împotriva inundaţiilor din zona danelor pentru pasageri din Port. De asemenea, până vineri, echipe ale Apă Canal, cu sprijinul Ecosal şi SC Gospodărire Urbană, vor verifica gurile de scurgere, conductele de canalizare şi gurile de canalizare din oraş şi, dacă şi unde e cazul, le vor desfunda, astfel încât să poată prelua eficient debitul de apă rezultat din topirea bruscă a zăpezii”, a conchis Marius Stan.

Edilul s-a arătat încântat de modul în care a fost gestionată deszăpezirea din oraş, punctând faptul că operativitatea de care s-a dat dovadă a fost şi datorită faptului că au fost puse în funcţiune staţiile achiziţionate de Primărie.

Citit 2153 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 09:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.