Axa Galaţi - Brăila - Tulcea, aproape de constituire

Axa Galaţi - Brăila - Tulcea, aproape de constituire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri a avut loc, la Prefectura Brăila, o nouă întâlnire a consilierilor şi edililor din judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea pentru a se discuta termenii unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară. S-a vorbit despre importanţa creării Asociaţiei „Dunărea de Jos”, ca instrument de netezire a drumului spre regionalizare şi, implicit, către finanţarea europeană, dar s-a subliniat şi importanţa unor proiecte, precum construirea podului peste Dunăre şi a unui drum expres care să lege Tulcea, Galaţiul şi Brăila de zona centrală a ţării. „Această Asociaţie nu face decât să grăbească puţin paşii către regionalizare şi să ne găsească pregătiţi în momentul în care se va întâmpla. Din 2014 începe un alt ciclu de alocare a banilor şi nu este rău să ne găsească din prima zi cu proiectele pregătite, să putem accesa din timp banii care se vor pune în joc. Asociaţia generează o forţă comună mai mare decât a fost până acum la fiecare judeţ în parte”, a declarat vicepreşedintele CJ Tulcea, Vasile Strat.

Deja a fost redactat, în fază de proiect, actul constitutiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Tulcea – Galaţi – Brăila, iar, pe 26 aprilie, la Tulcea, va fi prezentată forma finală a documentului. „La Tulcea se vor trage concluziile privind actul constitutiv. Până atunci avem timp suficient să ne aplecăm asupra textului şi să strângem propunerile de îmbunătăţire, amendamente, apoi să îi putem da o formă finală şi să îl prezentăm”, a spus preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Totodată, primarul Galaţiului, Marius Stan, a conchis că partea deliberativă stă în mâna consilierilor care vor vota proiectul de hotărâre privind constituirea Asociaţiei.

Citit 2571 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2013 17:34

11 comentarii

 • postat de Iorga
  Duminică, 21 Aprilie 2013 13:02
  Sunt indignata sa citesc ca cei din PSD Galati nu au participat la aceasta intalnire,pe care o consider hotaratoare,pentru aceasta zona saraca si abandonata.Tovarasi consilieri PSD(care incasati lunar si 7 milioane de lei),lasati locul altor oameni care se gandesc la viitorul nostru si al copiilor nostrii.Jos palaria in fata lui Bunea Stancu si al Primarului Stan,pentru seriozitatea implicarii in aceasta viitoare zona metropolitana,prin care se pot obtine fonduri importante de la UE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ionel
  Duminică, 21 Aprilie 2013 11:39
  De exemplu, arhitectul şef al judeţului Brăila, Costel Drăgan a semnalat că "oraşul Galaţi este foarte aproape de o cădere economică, aşa că două oraşe sărace nu duc nicăieri".
  0
  0
  Raportează
 • postat de Idea este bună, un fel de unire a lui Măș Ion Roată pentru fondurile UE pentru dezvoltare pe regiunea S-E.
  Duminică, 21 Aprilie 2013 10:05
  La prima vedere este bine unirea în a intereselor comune, citind și ultima postare de la ora 10.51. Normal că-i de bine, orașul Constanța fiind cam ''extremistă'' ca poziționare geografică în regiune noastră S-E, dar ca și interes de dezvoltare a regiuni noi create, Constanța acsâdu-se mult pe turism de tip Mazăre. Sper să le iasă pasența, idea este bună și nu trebuie abandonată mai ales că fondurile UE vor veni pe regiuni de dezvoltare. Baftă Domnul Sta, este greu, dar nu abandonați, Tulcea, Brăila, Galați au nevoie de această unire de tip Moș Ion Roată, cu crenguțele ce de rup greu dacă sunt unite.
  0
  0
  Raportează
 • postat de anisoara
  Sâmbătă, 20 Aprilie 2013 10:51
  Reuniunea de astazi nu a fost lipsita de incidente. O parte din delegatia tulceana, in frunte cu presedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu nu au ajuns la timp, insa cel mai deranjant moment a fost acela in care, Marius Stan a anuntat ca nici unul dintre consilierii judeteni galateni PSD nu a participat. “Vreau sa imi cer scuze in numele colegilor social-democrati care mi-au spus ca nu pot veni pentru ca maine au congres”, a spus acesta.
  Cel mai iritat de aceasta situatie a fost Gheorghe Bunea Stancu care nu a inceput intrevederea cu cei prezenti pana nu i-a intrebat pe consilieri daca isi doresc sau nu ca “Asociata de dezvoltare intracomunitara Braila-Galati-Tulcea” sa fie realizata. Mai mult acesta a dat de inteles ca lipsa colegilor sai din filiala galateana a PSD este cauzata de o neintelegere intre el si Bacalbasa. “Incercam sa clarificam daca ne dorim sau nu sa devenim . Nu toata lumea intelege ca este interesul nostru, al tuturor, nu este interesul lui Gheorghe Bunea Stancu! Colegii mei din Galati nici macar nu au venit la aceasta intalnire, daca nu vreti sa continuam nu o facem. In curand o sa mergem dupa acte prin diverse zone din tara, Constanta de exemplu sa vedem atunci daca o sa fie bine. Nici Braila, nici Galati si nici Tulcea nu vor realiza nimic daca nu vor lasa ambitiile politice deoparte. Eu zic ca aici nu facem politica, aici ii reprezentam pe oamenii care ne-au votat”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de maty
  Sâmbătă, 20 Aprilie 2013 10:34
  s-s discutat grupa mare ,s-a vorbit despre altceva , Bacalbasa si liderii PSD Galati nu au fost prezenti...,ceilalti s-au cam suparat.....!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Vineri, 19 Aprilie 2013 18:48
  Poate sa faca si axe si oisti ,atat timp cat la congresul PSD (era sa scriu PCR) se aleg presedintii pentru opt organizatii regionale ,inclusiv regiunea struto camila (Moldo-Munteano-Dobrogeana!!!!!!!!!!! ) inseamana ca regiunile sunt batute in cuie asa cum au fost gandite cu multi ani in urma ( ce a iesit s-a vazut ,aproape zero absorbtii de fonduri EU ) iar asa zisele dezbateri publice sunt prafuri in ochii cetatenilor ,munciuni ca de altfel toata guvernarea actuala.....Ce ar fi totusi ca axa sa fie ramificata si sa cuprinda si Cahului ,Ismailul ,de ce nu Cetatea Alba ,eventual trasata punctat ca o perspectiva ,valabila si in varianta intrarii acestora in UE dar si in varianta indepartarii Romaniei de UE ,cum se pare ca se actioneaza prin sferele puterii actuale.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Foarte bine
  Vineri, 19 Aprilie 2013 14:27
  Nu mai carcotiti ca fraierii, asta e o veste buna, numai impreuna putem deveni o forta in Romania. Ne mancam ca cainii pentru ca avem coneptii de la tata si bunicu. Eu nu am nimic cu brailenii, mai ales cu tulcenii, nu inteleg de ce ar fi altfel si din partea lor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gfjdfh
  Vineri, 19 Aprilie 2013 13:46
  Nu stiu daca mai apuc eu zile cand Braila-Galati-Tulcea vor face o regiune bazata. Lucrez in transporturi si nici nu va imaginati cat am avea de castigat daca cele 3 orase ar fi unite de autostrazi+pod + autostrada spre bucuresti. Credeti-ma ca multi evita zona asta din aceasta cauza, ce-l putin cu Tulcea e dezastru din cauza lipsei unui pod. Sper ca idilii sa realizeze ca pot ramane in istoria oraselor cu mari realizari si nu doar cu beculete de revelion. Bunea+Stan sunteti inca tineri si in 5-10 ani puteti realiza ceva cu adevarat maret sa fiti pomeniti de nepoti. Daca va limitati la plombat sosele, praful se va alege de voi peste ani.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sa fie intr-un ceas bun..
  Vineri, 19 Aprilie 2013 12:15
  poate le-a venit si inaltilor oficiali din aceasta zona..MINTEA LA CAP si incep si ei sa colaboreze in beneficiul tuturor.
  Si speram sa nu fie doar o simpla gargara si atat
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mai puțin axă și mai mult triunghi, Triunghiul Bermudelor? Ghici ce-o să dispară. Banii?
  Vineri, 19 Aprilie 2013 10:23
  Mai mult aduce a Triunghiul Bermudelor dacă unești primăriile celor trei orașe. Cred că-i o contraofensivă la amenințarea Constanței cu Mazăre de top ce stau mai bine financiar și ca importanță pentru o eventuală ''capitală'' la regionalizarea României, altă ''măsură economică'' la sărăcia noastră perpetue. Sigur o să trăim mai bine în astă nouă organizare, împărțim sărăcia pe regiuni, la mișto, bugetari să fie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de seen
  Vineri, 19 Aprilie 2013 08:41
  Alt mod de a face nevazuti niste banuti? Nu va este jena stimabililor?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.