Previziuni sumbre la Prefectură: Încă o scumpire la apa rece

Previziuni sumbre la Prefectură: Încă o scumpire la apa rece
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul societăţii „Apă Canal”, Gelu Stan, a prezentat, marţi, în cadrul Comisiei de Dialog Social desfăşurată la Prefectură, strategia şi structura de tarifare la apă potabilă şi canalizare. Potrivit acestuia, conform proiectului „Reabilitarea şi extinderea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi”, strategia de tarifare a societăţii presupune ajustări ale preţurilor în fiecare an, la data de 1 iulie, şi se va ajunge la 1 iulie 2014 la aplicarea unui tarif unic pentru toate localităţile din judeţul Galaţi prinse în proiect. „Ultima majorare de preţ va fi în 2014. Efortul este major, dar trebuie să ţinem cont că trebuie să trăim toţi mai bine. Din cauza reţelelor îmbătrânite şi accidentelor exista o mare cantitate de apă care nu ajungea la utilizator, nu era contorizată şi nu era facturată şi plătită. Odată cu noile reţele, vor exista condiţiile pentru reducerea preţurilor”, a explicat Gelu Stan.

Apă Canal, pe urmele Apaterm?

Cum din iulie a.c. preţul la apă este de 4,29 de lei metrul cub, preşedintele filialei locale a confederaţiei sindicale Cartel Alfa, Romică Gîrneaţă, observă că mulţi dintre locuitorii judeţului nu vor putea face faţă costului apei şi că există riscul ca societatea Apă Canal să ajungă în situaţia societăţii Apaterm, în pragul falimentului. „Oamenii din teritoriu nu vor avea posibilitatea să plătească, o să îi băgăm în datorie”, a spus Romică Gârneaţă. Pe de altă parte, Gelu Stan spune că civilizaţia costă, iar brăilenii plătesc 4,98 de lei pentru apă. Poziţia lui Stan este fermă, dacă cetăţenii nu plătesc apa, aceasta va fi tăiată. „Fără pâine poţi trăi o săptămână, fără apă nu poţi trăi mai mult de trei zile”, a spus directorul Apă Canal, uitând, probabil, că legea prevede clar obligativitatea asigurării apei potabile în orice condiţii - restricţionat, cu porţia, cu cisterna, dar apa tot trebuie să ajungă la oameni. A nu se înţelege de aici că aprobăm restanţele şi îi apărăm pe rău-platnici, departe de noi gândul, dar o măsură trebuie să existe în toate, mai ales când eşti directorul unui serviciu public plătit din banii contribuabilului şi care este şi un monopol. În acest moment Apă Canal are de recuperat 35 de milioane de lei de la populaţie.

Citit 3235 ori Ultima modificare Joi, 29 August 2013 09:11

16 comentarii

 • postat de Zorro
  Joi, 29 August 2013 18:13
  5.13.141.***
  VOI ASTIA CU ZIARELE I-A FACETI UN SONDAJ IN RANDUL CONSILIERILOR LOCALI, A PRIMARULUI SI A PREFECTULUI SI VEDETI CATI CITESC ZIARUL VOSTRU ONLINE SI COMENTARIILE LA ARTICOLE. OARE CHIAR NU SE SESIZEAZA NIMENI. DE ASTA RADE BRAILEANUL ALA DE NOI CARE SCRIE LA TOATE COMENTTARIILE...
  0
  0
  Raportează
 • postat de mario
  Joi, 29 August 2013 18:07
  89.136.4.***
  bulangiul asta de stan gelu a plecat din santier cu sula-n cur si acum nu stie ce motive sa mai gaseasca sa mai sifoneze niste lovele,un cacat obosit,un nenorocit.o zdreanta penala si un mascarici asta e stanica gelutu
  0
  2
  Raportează
 • postat de Zorro
  Joi, 29 August 2013 18:05
  5.13.141.***
  da bagami-as p+++a in gura ta Gelu Stan, de borfas ce esti! La Iasi la 250 de km de Galati apa rece este 3.40 lei mc, iar tu spui ca civilizatia costa!. Civilizatia este acolo nu la noi mafiotule care esti! Nu mai ai bani de salariu si de vile?
  0
  1
  Raportează
 • postat de BASIL
  Joi, 29 August 2013 18:05
  24.17.253.***
  Au existat si exista foarte multi hoti .Unul dintre acestia este un ingineras fiu de profesor universitar de ''hidromecanica apei tulburi'',care a vazut la usa taticului studentii cu plicurile ca la nunta inaintea sesiunilor.D-nul inginer monteaza si/sau inlocuieste apometre,ocazie cu care sterge ceva metrii cubi.Doar apa este din Dunarea de jOS care- i aproape si nu din Missisipi.HAHAL EDUCATIE UNIVERSITARA HUOOOO
  0
  1
  Raportează
 • postat de adi
  Joi, 29 August 2013 16:17
  5.13.227.***
  la timisoara apa rece e mai ieftina decat la noi si pe acolo nu trece dunarea , dar la ei s-au facut investitii cu cap!!!!
  0
  3
  Raportează
 • postat de GABI
  Joi, 29 August 2013 12:03
  86.35.180.***
  DAR NOI LA TG BUJOR CE SA MAI SPUNEM ,DUPA CE CA NE DA CU PROGRAM APA ESTE VAI DE EA NICI NU INCAPE INDOIALA SA O PUTEM CONSUMA DOAR LA SPALAT SI LA SPALAT VASE CA IN REST...O MAI SI SCUMPESC,,RUSINE,,,,,
  0
  4
  Raportează
 • postat de un galatean
  Joi, 29 August 2013 11:03
  89.136.235.***
  Am o mare nelamurire: daca in anul 2011 societatea Apa Canal inregistra un profit brut de 9.809.210 lei insemnand 14,21% din cifra de afaceri iar in anul 2012 aceeasi societate a avut un profit brut de 10.472.830 lei care inseamna 13,73% din cifra de afaceri, de ce este atat de presanta majorarea pretului? Nu cumva profitul acesta realizat pe buzunarul consumatorilor (adica al nostru!!) este prea mare pentru o societate de servicii publice? Inteleg dezvoltarea, inteleg evolutia dar pasii sunt cam mari si cred ca pot dezechilibra societatea consumatoare. Precizez ca datele sunt din bilanturile publicate de Ministerul Finantelor pe site iar eu doar intreb, nu acuz si nu injur!
  0
  9
  Raportează
 • postat de Eu
  Joi, 29 August 2013 09:26
  86.127.208.***
  "Gelu Stan spune că civilizaţia costă". Dar "prestatia" tuturor lingailor cu carnet de partid, de prin toate societatile in care CL e actionar majoritar, a tuturor "fufelor" si "specialistilor" angajati prin interventii de la partid, pe functii remunerate invers proportional cu capacitatea neuronala, toate acestea nu NE costa, pe noi galatenii ?
  Conditii pentru scaderea preturilor in tarisoara asta nu au existat si nu vor exista niciodata.
  0
  8
  Raportează
 • postat de consumator
  Joi, 29 August 2013 09:03
  5.13.154.***
  Acest comunist are doua obiective:sa faca bani pentru partidul din care face parte, pentru alegeri ,si sa acopere gaurile datornicilor.Nu trebuie sa acceptam asa ceva.Daca iesim in strada impotriva acestui dobitoc ,nu ar fi mai bine?
  0
  9
  Raportează
 • postat de incompetenta se plateste
  Joi, 29 August 2013 08:54
  5.13.222.***
  incompetenta se astupa in scumpiri cine dracu te-a adus din damen incompetentule, mafiotule, coruptule cu toata gasca ta de nepoti, spagarule, traficantule de influenta in damen iti faceau muncitorii casa si iti munceau pe tarla, slugaule, mancate-ar vermii sa te manance de impozit pe viata ce esti, rusine sa iti fie maimutoiule
  0
  7
  Raportează
 • postat de cristi
  Joi, 29 August 2013 08:27
  193.230.156.***
  Ce nu este sumbru la prefectura si primarie in Galati????????????????????????//
  0
  6
  Raportează
 • postat de Nu doare capul Gelu?
  Joi, 29 August 2013 08:15
  92.86.47.***
  Băi Gelu Stan, du-te-n Siria și bagă apă potabilă și canalizări pe-acolo că-i de treabă pe acolo....lasă-ne tată, sunt alții mai buni decât tine. Tot prostul scumpește, dacă nu-l duce capul până intră în blocaj prin incapacitate de plată a beneficiarilor unui serviciu deplorabil și scump. Parcă curge Dunărea pe lângă noi, dar ați sabotat Uzina de Apă Nr.1 ce funcționa de o sută de ani. Nu doare capul Gelu?
  0
  8
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Joi, 29 August 2013 07:20
  79.116.102.***
  Jianule ,in Galati numai rosu a a fost la putere . Portocalii au adus alte belele dar Galatiul a fost adus in halul in care este de catre rosii emanati de defectiunea din decembrie '89 ,aia a lui Ion Iliescu. Celelate scrise de tine sunt adevarul pur . Directorul Apa Canal se contrazice cand spune ca odata cu modernizarea retelelor se va ieftini apa ,in Galati programul ISPA ce mama dracului a facut ,nu modernizarea relelelor ? Realitatea este si o declara ,vrea sa faca protectie sociala in cele 21 de localitati din "Asociaţia de Dezvoltarea Intercomunitarã Serviciul Regional Apã Galaţi" . Acele localitati au surse de apa de adancime si cu greu pot face fata mentinerii in functiune a sistemelor de alimentare cu apa ,locuitorii preferand apa gratis din fantana ancestrala in locul celei scumpe si clorinata de la robinetul Primariei.Asociatia respectiva s-a nascut pe fondul foamei de bani de la UE ,inclusiv pentru statia de epurare a Galatiului ,prost gandita de la inceput.Asociatia nu face decat sa extinda monopolul Apa Canal la peste jumatate din localitatile judetului. V-a fi un fiasco iar scumpirile repetate vor ingrosa numarul rai platnicilor . O singura solutie pentru Galati ,bransamentele individuale ,eventual subventionate partial de Primarie , in caz contrar falimentul Apa Canal v-a fi o certitudine.
  1
  8
  Raportează
 • postat de SB
  Joi, 29 August 2013 06:57
  89.137.222.***
  Cu atatatea surse de apa in jurul orasului pretul acesta mare nu este justificat . Cei care au apa la zeci de km sau la adancime , oarece pret or avea ?! Off, traim intr-o tara ce ne crede pe toti prosti ?
  0
  13
  Raportează
 • postat de Dida
  Joi, 29 August 2013 04:17
  5.13.139.***
  Gelu Stan esti un imbecil.Cine esti tu sa santajezi cateva sute de mii de galateni?Cum vine asta,civilizatia costa,cretinule?Prosti suntem noi Galatenii ca nu iesim instrada sa le spargem capetele acestor nemernici.Incep sa cred din ce in ce mai tare ca in capitalismul nenorocit din Romania numai bata face legea.Poate o sa intelegem vreodata asta si in loc sa-i strangem mana pe strada domnului primar,in loc sa facem poze cu presdintele din dorinta de arata vecinilor ce tari suntem noi,o sa-i huiduim si o sa le intoarcem spatele si pe starada si la vot.Pana atuncici insa indivizi imbecili ca Stan,vor face legea si ne vor sfida in continuare.
  0
  18
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 29 August 2013 00:40
  5.13.158.***
  Cap de stiuca asta si alti inapti la ei trebuie sa inteleaga realitatea:
  GALANETII MARE PARTE SUNT SARACITI, FURATI SI TERMINATI FINANCIAR!
  Intai trebuie sa aibe posibilitatea unde munci si pe un salariu DECENT (MINIM 800E NET pentru un trai acceptabil)
  apoi iei masuri si le pui streangul la gat celor ce nu platesc!
  IN IRLANDA APA RECE ESTE GRATIS PRAMATIILOR SI VOI MANCATI CIUPERCI CA INFRASTRUCTURA SE PLATESTE! MERITATI BATUTI CU TEVILE DE PE TRAUSEU!
  DE ANI DE ZILE POLITICA PORCINA GALATEANA SE HRANESTE DIN SCROAFA APATERM... O SCROAFA CU CATEVA ZECI DE MII DE PUI... UNDEI IEI SI NU PUI NIMIC! NESIMTIRE CRASA!

  I-L TRIMIT PE gelu stan sau cum dracu-l cheama sa faca o vizita in Republica Irlanda si sa vada cum extrage aceata tara apa sarata din Marea Irlandei (Ocean) si o fac potabila cu ceva costuri livrand-o GRATIS TUTUROR CETATENILOR fie ca sunt emigranti sau autohtoni SI APOI SA DESCHIDA GURA VREODATA! LEPRELOR!
  VI S-A URCAT LA CAP DE LA PARTIDUL canceros portocaliu PUNEREA DE TAXE NU?
  0
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.