Inaugurare cu tramvai / Străzile Oţelarilor, Stadionului, Frunzei şi Asachi, terminate oficial

Inaugurare cu tramvai / Străzile Oţelarilor, Stadionului, Frunzei şi Asachi, terminate oficial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria a închis, ieri, în mod oficial, cu prăjiturele şi cafele, dar şi cu o plimbare cu tramvaiul, proiectul de modernizare a Bulevardului Oţelarilor, străzilor Stadionului, Frunzei şi Gheorghe Asachi. Atât reprezentanţii Primăriei, cât şi constructorii, asocierea Max Boegl SRL - SC Tancrad SRL, şi directoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov, s-au arătat extrem de mulţumiţi de rezultatele proiectului, chiar dacă, aşa cum se vede cu ochiul liber, mai există şi lipsuri. Un exemplu în acest sens îl reprezintă chiar pistele pentru biciclişti, care, aşa cum scriam într-o ediţie trecută a ziarului, dau în stâlpi. „Sper ca toţi gălăţenii - şi nu numai - care vor folosi această infrastructură de transport rutieră să aprecieze că lucrările sunt de bună calitate, că există acum posibilitatea desfăşurării unui trafic în condiţii de siguranţă”, a declarat viceprimarul Florin Popa.

În schimb, managerul de proiect, Costel Hanţă, a recunoscut că de-a lungul efectuării lucrărilor au apărut şi surprize, atât la sincronizarea cu Romtelecom şi Distrigaz, cât şi în ceea ce priveşte proprietatea publică - privată. „Nu ştiu cum au fost făcute actele acestea de proprietate în timp, pentru că erau oameni care mai că intrau cu proprietatea aproape în linia de tramvai”, a declarat Hanţă.

Proiectul a adus Galaţiului, potrivit managerului de proiect, peste trei kilometri de linii tramvai moderne, 65.507 metri pătraţi de străzi noi, 12 kilometri de piste pentru biciclişti şi 40 de rampe pentru persoanele cu handicap locomotor. De asemenea, prin proiect s-au reabilitat 1.502 metri de reţea de apă, 1.884 metri de colector de canalizare şi au fost modernizaţi peste trei kilometri din reţeaua de iluminat public stradal. Valoarea totală a proiectului a fost de 50.860.554 de lei (din care 9.715.571 de lei TVA), cu o finanţare nerambursabilă de peste 40.322.082 de lei şi o contribuţie a Primăriei de 822.899 de lei.

Citit 4029 ori Ultima modificare Joi, 12 Septembrie 2013 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.