Gălăţenii sunt exasperaţi de maidanezi / A sărit în faţa maşinii de teama câinilor

Gălăţenii sunt exasperaţi de maidanezi / A sărit în faţa maşinii de teama câinilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faptul că adăpostul pentru câini aparţinând Ecosal, de pe strada Zimbrului, a rămas fără avizul sanitar-veterinar, în luna august, face ca societatea să nu mai poată recupera nici un câine de pe stradă. Asta spre disperarea cetăţenilor care nu pot ieşi pe stradă de răul haitelor.

Săptămâna trecută am primit două sesizări din partea cetăţenilor, exasperaţi că Ecosal dă din umeri când vine vorba de strângerea maidanezilor. „Am avut ghinionul de a afla că de ceva timp nu se mai ocupă nimeni de câinii comunitari din Galaţi. Zilele trecute, sora mea era în drum spre casa, venea de la şcoala, şi a fost atacata de doi câini. De frică a fugit de pe trotuar şi a ieşit în stradă, riscând să o lovească maşina. Are şapte ani, nu ştie cum să reacţioneze în astfel de condiţii, se sperie. Am sunat la Ecosal pentru a-i ruga să vină să ridice cei doi câini, mi s-a spus că ei nu se mai ocupa de treaba asta, am sunat la Primăria Galaţi şi am fost îndrumat către o altă societate sau organizaţie. Se plăteşte o taxă pentru câinii comunitari şi, cu prima ocazie când am nevoie să mi se facă un serviciu pentru această taxă, am fost " lăsat în aer" , nu mi se pare corect”, ne-a spus unul dintre cititorii cotidianului.

De faptul că Ecosal nu strânge câinii ni s-a plâns şi doamna Mariana, locatară a unui bloc din Ţiglina III, zona Şcolii 10. „Sunt iubitoare de animale, dar să nu fie pe străzi. Am şi eu câine şi nu pot ieşi să-l plimb tocmai din cauza maidanezilor. De la Profi spre Şcoala 10, între blocurile A23 şi A24 se adună îngrozitor de mulţi câini”, ne-a spus doamna Mariana.

Padocul Ecosal şi-ar putea recăpăta avizul

Potrivit directorului Ecosal, padocul şi-ar putea recăpăta avizul sanitar-veterinar în vreo două săptămâni. „Cred că într-o săptămână, maxim două, vom reuşi să finalizăm reparaţiile impuse de Direcţia Sanitar Veterinară. Îi vom chema în control imediat ce vom termina reabilitările”, ne-a explicat directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

Padocul de pe strada Zimbrului va fi extins şi asupra depozitului de mobilă existent în aceeaşi curte cu actualul adăpost, iar valoarea investitiţiei se ridică la 1.795.170 de lei.

Citit 4594 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2013 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.