Sute de cereri pentru azil. Sirienii caută refugiu la Galaţi

Sute de cereri pentru azil. Sirienii caută refugiu la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin 338 de persoane au cerut azil la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi, în 2013. Majoritatea cererilor au provenit din partea cetăţenilor sirieni, restul fiind moldoveni, georgieni, pakistanezi, bengalezi şi turkmeni. „Peste 75 la sută sunt cereri formulate de către cetăţeni sirieni, pe fondul situaţiei politico-militare existente în această ţară începând cu anul 2011”, arată o raportare a Centrului Regional. Potrivit instituţiei, cererile au fost depuse în mod direct la Centrul Regional sau au fost repartizate de către celelalte centre.

Totodată, potrivit raportării, printre acestea, există 31 de cereri de acces la o nouă procedură de azil, formulate de persoane care au parcurs o primă procedură de azil şi au fost respinse, dar care au alte motive de a solicita protecţie, în urma schimbării situaţiei din ţara de origine sau a unor noi evenimente de natură personală.

Câte cereri au fost soluţionate

Centrul Regional Galaţi a soluţionat, în 2013, 349 de cereri, unele dintre acestea fiind nesoluţionate din anul anterior, dar şi toate cele 31 de cereri la o nouă procedură de azil. Majoritatea dosarelor au fost soluţionate în 30 de zile, numai şase dintre ele depăşind termenul respectiv, din cauza necesităţii prelungirii documentării sau pentru că nu s-au putut găsi în timp scurt translatori pentru solicitanţii la azil, în cazul limbilor rare.

În total, au fost întocmite documentele pentru cazarea a 84 de străini.

Citit 2037 ori Ultima modificare Vineri, 31 Ianuarie 2014 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.