Şedinţă-circ la Consiliul Judeţului/ Buget cu scandal pentru Consproiect

Şedinţă-circ la Consiliul Judeţului/ Buget cu scandal pentru Consproiect
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţului Galaţi s-a transformat, miercuri, într-o arenă a acuzelor şi invectivelor. Unul dintre punctele cele mai disputate ale şedinţei a fost aprobarea bugetului societăţii Consproiect pe 2014.
La un buget care prevedea venituri de 1.676.070 de lei şi cheltuieli de 1.676.030 de lei, vicepreşedintele CJ, Tania Bogdan, a făcut o serie de amendamente privind creşterea cheltuielilor salariale de la 1.172.529 la 1.204.187 de lei, fapt care l-a inflamat pe preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa. Acesta a spus că nu e posibil ca la o societate aflată încă în mocirlă să fie majorate salariile. "Când aud de creşteri de salarii la o întreprindere unde un expert vorbeşte de insolvenţă, îmi creşte tensiunea”, a declarat preşedintele CJ. Mai mult, Bacalbaşa l-a acuzat pe directorul Consproiect că are un salariu de 10.000 de lei.
În cadrul şedinţei, au agitat spiritele şi democrat-liberalii, în frunte cu Iulian Aramă, acesta spunându-i preşedintelui că nu este decât un papagal dacă nu-şi respectă promisiunea făcută societăţilor Consproiect şi Drumuri şi Poduri, în vara lui 2012, respectiv că vor fi desfiinţate dacă în timp de un an nu devin profitabile.
În favoarea cauzei sale, Tania Bogdan a subliniat că, faţă de cum era înainte de a veni Ionică Simbanu la conducere, în toamna lui 2012, Consproiect este acum pe linia de plutire şi are profit. Pe aceeaşi poziţie s-a situat şi şefa Comisiei buget-finanţe, social-democrata Viorica Sandu, potrivit căreia atâta timp cât societatea a înregistrat profit în 2013, fondul de salarii poate creşte, conform legii, într-un anumit procent.

Date concrete despre salarii şi datorii

Zvonul salariului de 10.000 de lei al directorului Consproiect a fost spulberat chiar de către acesta: „Eu nu sunt salariatul societăţii, am o indemnizaţie ca administrator unic, sunt plătit în baza unor criterii de performanţă, iar AGA societăţii mi-a limitat rezultatul financiar la 30 la sută pentru anul 2013. Astfel, acea indemnizaţie de 9.000 de lei înseamnă 2.700 de lei”. De asemenea, potrivit acestuia, trei ani la rând, până la preluare, Consproiect a avut pierderi, avea conturile blocate, toate sumele care veneau de la terţi se duceau la Ministerul de Finanţe, iar salariile nu erau plătite din luna mai 2012. „La preluare, cifra de afaceri nu depăşea 600.000 de lei. La sfârşitul anului 2012 am reuşit să creştem cifra de afaceri cu 280.000 de lei şi să reducem pierderea estimată, de la 1.100.000 la 900.000 de lei, iar în 2013 se înregistra profit, nu numai pe hârtie”, a spus directorul Simbanu, care a precizat că societatea avea, în 2012, datorii de 1.440.000 de lei, iar acum are de dat 1.200.000 de lei, dar şi de încasat 652.000 de lei.
După replici care au ţinut aproape jumătate de oră, proiectul a fost aprobat, cu creşterea salarială prevăzută, iar la următoarea şedinţă de Consiliu o comisie formată din Marian Vicleanu, Ion Ştefan şi Dan Lilion Gogoncea va prezenta un raport despre starea societăţii.

Citit 2369 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2014 19:34

10 comentarii

 • postat de costel
  Vineri, 28 Februarie 2014 16:22
  5.13.138.***
  MESAJ PT DOMNUL BACALBASA


  V-AM VOTAT. VA ROG SA-MI DEMONSTRATI CA NU AM GRESIT.
  PRIN VOTUL MEU V-AM FACUT STAPAN SI PE DESTINUL CONSPROIECTULUI.
  ACUM NOI AVEM NEVOIE DE VOTUL DUMNEAVOASTRA. UN VOT PENTRU. PENTRU SUPRAVIETUIRE.
  EU SI COLEGII MEI AVEM NEVOIE DE ACEST LOC DE MUNCA. SI DE SALARIU. IN FIECARE LUNA.
  APELEZ LA OMENIA DUMNEAVOASTRA. VREM SA TRAIM! NU NE OMORITI CU ZILE!
  0
  4
  Raportează
 • postat de UMILITUL
  Vineri, 28 Februarie 2014 10:18
  5.13.206.***
  Consproiectul, fortat de Curtea de Conturi si-a dat angajatii in judecata ca sa recupereze niste impozite pt tichete date prin 2009 , cadou de Paste. Pt acele tichete cadou, conform legii, nu se plateau contributii. Dar Curtea face legea ea. Deci pe langa faptul ca nu luam salarii mai trebuie sa ne plimbam si prin tribunale!
  TELEFOANELE-S TAIATE DE 2 SAPTAMANI. PE TEREN NE DUCEM CU MASINILE PERSONALE SI ADUCEM DE ACASA TOT CE NE TREBUIE CA SA MUNCIM!
  Nu mai rezistam. Nu am avut salariul de Craciun!
  Cjg a refuzat in repetate randuri sa ne sprijine. Ne-a ajutat incet, DAR SIGUR sa MURIM!
  0
  8
  Raportează
 • postat de LUCA
  Vineri, 28 Februarie 2014 07:59
  92.80.141.***
  am si eu o intrebareȘ oare in tot PSD-ul vostru nu exista nici unul cu testicule? nu are nimeni curajul sa-i inchida gura acestui bacalbasa , om politic de doi bani care se c..a..c..a in capul tuturora ???? daca cei de dinaintea lui au facut si lucruri bune, dar si lucruri rele, ei bine asta este bomboana de pe colivaȘ de pe coliva consproiectului a drumurilor judetene , o institutiei numita consiliul judetean si a intregului judet galati. cu parere de rau am scris asa ceva, dar sa inteleaga o data pentru totdeauna , daca nu toti alegatorii, macar psd-ul , ca ne-a ajuns cutitul la os! acesta este un strigat de disperare ! luati masuri pana nu este prea tarziu! atat pentru noi cat si pentru VOI!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Un om care asteapta salariul de 3 luni
  Joi, 27 Februarie 2014 23:03
  5.13.156.***
  Consproiectul a fost de la inceput un fel de struto-camila. S-a supus regulilor bugetare desi NU SUNTEM BUGETARI! Traiam din ce producem. Nu producem , nu luam salariul! Curtea de conturi vine si ne obliga de la an la an la tot felul de raportari si obligatii pe care le au doar cei care stau si asteapta un fiecare LUNA sa vina salariul intreg , la data fixata, chiar daca ei au citit ziarul toata luna. Pe langa aceasta inchizitie, mai vin si controale de la finante, audit de la CJG si altele. Adica cine nu are unde sa se duca in control vine la noi. Si in urma raportarilor se intampla un singur lucru. Se sperie toti clienti, aia putini care au mai ramas din cauza penalitatilor. Adica primaria X, ACTIONAR la Consproiect nu mai vine sa faca proiecte pentru ca ea are banii alocati in buget pentru investitia respectiva intr-un anumit trimestru si nu reuseste sa plateasca in 30 zile de la facturare. Si atunci vine SPAIMA DE CONTURI si obliga firma sa-i factureze penalitati.
  Falimentarea Consproiectului e regizata politic la nivel inalt. De prin 2010.
  UNDE S-A MAI POMENIT SA-LE FACTUREZI PENALITATI ACTIONARILOR TAI?!
  AVEM NEVOIE DE CONTRACTE DE LA ACTIONARUL MAJORITAR - CJG! NU VREM MILA NIMANUI ! VREM SA MUNCIM SI SA FIM LASATI SA MUNCIM! NOI FACEM PROIECTE. NU FACEM POLITICA!
  NU MAI VREM DIRECTORI NOI PUSI PE CRITERII POLITICE! NOI NU SUNTEM O MINGE DE PING-PONG CU CARE SA SE JOACE PARTIDELE.
  NE-AM SATURAT SA AUZIM LA FIECARE COLT "CONSPROIECTUL FACE PROIECTE PROASTE!" DIN GURA UNORA CARE HABAR NU AU UNDE-I NORDUL PE O PLANSA!
  SOARTA NOASTRA (A 40 DE OAMENI) STA ACUM IN MANA UNUI OM.
  GANDITI-VA SI LA NOI DOMNULE BACALBASA! AVEM NEVOIE DE O PERFUZIE CU VITAMINE , NU DE O ANESTEZIE LETALA!
  0
  10
  Raportează
 • postat de Salariat la Fabrica de proiecte a CJG-ului
  Joi, 27 Februarie 2014 18:38
  5.13.183.***
  Domnule Bacalbasa, comisia comisia formata din cei trei sa caute,,,,,,, "Fabrica de proiecte" in curtea CJG-ului si apoi sa-si faca raportul. Dl Ion Stefan poate face "pro bono" salariatilor CONSPROIECT o consiliere psihologica sa ne invete cum sa supravietuim cu 100 - 200 lei in 2-3 luni si sa n-o luam razna ... iar Dl Gogoncea sa faca lobby pe linga actionariat sa-si aminteasca fiecare pentru ce au infiintat aceasta societate, adica sa le faca proiectele si daca toate acestea se indeplinesc, atunci putem fi numiti intr-adevar "Fabrica de proiecte a CJG-ului, daca nu inchideti-o si dati-ne in somaj, nu mai vrem sa fim umiliti !!!
  0
  12
  Raportează
 • postat de socrate
  Joi, 27 Februarie 2014 17:14
  5.13.157.***
  Asa este. Consproiect este firma de proiectari a CJ, insa proiectele se fac - MULT MAI SCUMP - la niste firmulite agreate si platitoare de spaga. Poate se prinde si DNA cum sta treaba si-l salta din papuci pe bulibasă.
  Acuma, mai nou, pentru ca firma s-a mai redresat cit de cit (prin contracte private) Bacalbasa vrea sa planteze acolo un director nou, Ghici cine? Va spun doar ca e progenitura complet idioata a unuia dintre apropiatii lui Spiderman.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Un om care asteapta salariul de 3 luni.
  Joi, 27 Februarie 2014 16:55
  5.13.230.***
  CE BUCURIE MARE SIMTIM CA S-A VOTAT BUGETUL CONSPROIECTULUI!
  DAR DE CE ERA NEVOIE?
  CONSPROIECTUL NU ESTE BUGETAT. NU ESTE INSTITUTIE PUBLICA! NU ARE NEVOIE SA-I APROBE CJG NIMIC. CJG TREBUIE SA-I DEA PROIECTE CA DE ASTA A INFIINTAT-O. DEGEABA ARE SPECIALISTI DACA NU ARE SUSTINERE. PROIECTELE CARE TREBUIAU SA AJUNGA LA CONSPROIECT AU AJUNS DE FAPT LA FIRME DE GARSONIERA CARE-SI PERMIT SA COTIZEZE UNDE TREBUIE.
  POATE ACUM, IN ULTIMUL CEAS SI-AU DAT SEAMA SI ALTII CA NU MANAGEMENTUL A FOST PROST DE-A LUNGUL ANILOR, CI SUPORTUL CJG-ULUI S-A DIMINUAT PANA A DISPARUT CU TOTUL . CJG S-A STRADUIT MULT SA FALIMENTEZE CONSPROIECTUL SI IN JURUL LUI BACALBASA AU STAT MEREU PERSOANE BINEVOITOARE CARE I-AU SOPTIT LA URECHE CELE MAI GOGONATE MINCIUNI DESPRE CONSPROIECT PT CA EI AVEAU PE ACASA CATE O FIRMULITA DORNICA SA FACA PROIECTE PRIN JUDET .
  0
  11
  Raportează
 • postat de gigi
  Joi, 27 Februarie 2014 11:08
  213.233.85.***
  Lui bacalbasa ii creste tensiunea? Dute acasa bosorogule daca ai probleme de tensiune....
  5
  5
  Raportează
 • postat de mmm
  Joi, 27 Februarie 2014 09:09
  188.26.125.***
  De ce nu ma mira ca Dna Tenia, discuta proiecte doar de bani??? Are vreun interes? Se comporta de parca ar fi la inspectorat, ia bani, da bani....
  0
  9
  Raportează
 • postat de Prost nu este cine cere, ci cel care da
  Joi, 27 Februarie 2014 08:33
  178.23.65.***
  Iar a castigat gunoiul asta. Mare nesimtit simbanu. Bine ca a gasit prostii sa ii pacaleasca.
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.