FOTO/ Carosabil şi trotuare noi pe mai multe artere gălăţene

FOTO/ Carosabil şi trotuare noi pe mai multe artere gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria a scos la licitaţie proiectarea pentru reabilitare a străzilor Siderurgiştilor, 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc * Se vor face lucrări la reţelele de canalizare şi apă, la liniile de tramvai, dar şi la carosabil şi trotuare


Dacă drumurile pentru rulajul autovehiculelor mai arată cum mai arată pe străzile Siderurgiştilor, 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc (tronson Henri Coandă - Al. Măcelaru), nefiind probleme majore, liniile de tramvai sunt groaznice. Cimentul dintre ele este crăpat, umflat, de-ţi vine să plângi. Trotuarele sunt şi ele sfărâmate, iar bordurile sunt fărâmiţate de vreme şi de atâtea maşini care le urcă şi le coboară. În acelaşi timp, în anumite zone, reţelele de canalizare prezintă fisuri, ceea ce impune înlocuirea lor.
Primăria şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a reabilita zonele respective, prin cererea de ofertă pentru proiectarea lucrărilor, pentru care municipalitatea este dispusă să plătească 250.000 de lei.

Ce lucrări vizează Primăria

Potrivit caietului de sarcini privind atribuirea contractului de proiectare, municipalitatea are de gând să modernizeze reţeaua de apă pe Siderurgiştilor, în zonele tronsonului Inelul de Rocadă - strada Gheorghe Doja, pe tronsonul Gheorhe Doja - Piaţa Energiei, în Piaţa Energiei, dar şi înlocuirea unui colector de canalizare.
Pe strada 1 Decembrie, vor fi înlocuite mai multe conducte din reţeaua de apă, dar şi un colector şi nişte racorduri şi guri de scurgere care în acest moment sunt nefuncţionale.
Pe Traian Vuia, vor fi înlocuite reţelele de apă pe tronsonul Milcov - Henri Coandă, vor fi făcute subtraversări, iar reţeaua de canalizare va fi modernizată pe tronsonul Drumul de Centură - Traian Vuia - Milcov.
La reţeaua de apă şi canalizare se va lucra şi pe Henri Coandă, iar pe George Coşbuc (tronsonul Henri Coandă - Al. Măcelaru) doar la reţeaua de apă, unde o conductă este dezafectată.
Fiecare stradă în parte va avea parte de asfalt nou pe carosabil şi trotuar, modernizarea iluminatului public, introducerea canalizării subterane pentru coborârea cablurilor în subteran, reabilitarea căilor de tramvai, refugii pentru călători, mobilier urban, piste pentru biciclişti, dar şi alveole pentru parcare şi amenajarea spaţiilor verzi. În total, linia de tramvai va fi reabilitată pe o lungime de 4,2 kilometri liniari.

 

Citit 2971 ori Ultima modificare Duminică, 27 Aprilie 2014 16:18

9 comentarii

 • postat de bebe_mhleu
  Vineri, 09 Mai 2014 14:24
  5.13.217.***
  Eu nu prea inteleg de ce se mai cheltuie pe liniile de tramvai daca in Galati se circula doar pe un singur traseu..Daca tot se reabiliteaza o strada sa se renunte la liniile de tramvai, se castiga 2 benzi de circulatie si astfel benzile de langa trotuar pot fi folosite ca parcare. se doreste transport electric se poate trece la troleibuze.
  0
  1
  Raportează
 • postat de mimi
  Marți, 29 Aprilie 2014 07:57
  78.96.59.***
  Montatul ministalpilor pentru protectia trotuarelor de masini trebuie generalizat. Alta metoda de a stopa parcarea masinilor pe trotuar nu exista. Oricum politia nu prea se consuma.Dovada e evidenta.Pana si in statiile de autobuz trebuie sa te feresti sa faci loc nesimtitilor sa parcheze, ca altfel dau peste tine (pe trotuar si in plina zi).
  Daca pana si in parcarile amenajate la marginea strazii, soferii lui peste tot se urca cu 2 roti pe trotuar si il ocupa cel putin pe jumatate.
  1
  2
  Raportează
 • postat de costi
  Luni, 28 Aprilie 2014 11:02
  95.77.96.***
  A inceput in zona 2 Babe. S-au scos bordurile bune si se pun altele mai inalte. Acolo e lipsa acuta de parcari si toata lumea parca pe trotuar. In zona asta nimeni nu-si dorea alte borduri.
  2
  9
  Raportează
 • postat de IORGA
  Luni, 28 Aprilie 2014 09:45
  79.116.102.***
  SUNTEM PLINI DE PROIECTE ANUL ASTA,REALIZARI INSA.................ZERO !!!!!!!!!!!! HADE-TI NAIBII ODATA LA TREABA CA M-AM SATURAT SA TOT TRAG SPERANTE ,CITIND DIN ZIARE' CE MARI PROIECTE MAI ARE PRIMARIA. SAU CUMVA ASTEPTATI RECTIFICAREA BUGETARA SA VA MAI SCAPE AIA CATE UN LEUT ?
  4
  6
  Raportează
 • postat de OAMENIONESTI
  Luni, 28 Aprilie 2014 07:36
  95.76.36.***
  STRADA TRAIAN DE CE NU INTRA IN DISCUTIE? MAI AU DE FURAT CEVA DE PE AICI? DE 19 ANI SE TOT 'REABILITEAZA" ACEASTA STRADA. UNDE S-AU DUS BANII DE REPARATII?
  0
  14
  Raportează
 • postat de cristi
  Luni, 28 Aprilie 2014 06:51
  5.13.173.***
  pe tronsonul de la casa rosie pana la patinoar trebuie facuta linia de tramvai circulabiula la fel ca pe otelarilor. se va fluidiza mult traficul. de fapt acest tronson trebuie reabilitat complet exact cum s-a facut cu otelarilor. e o artera foarte importanta din oras.
  0
  24
  Raportează
 • postat de ilicit
  Luni, 28 Aprilie 2014 06:33
  151.46.199.***
  Daca prin absurd vor incepe lucrarile, cine credeti ca le va realiza? CU DEDICATIE ..... Vegaaaa lui Istrateeee. Fara numar de la primarieeee.
  5
  15
  Raportează
 • postat de mos.craciun
  Luni, 28 Aprilie 2014 05:45
  1.115.196.***
  Interesante locatii. Inelul de Rocada-Doja, Zona care abia a fost asfaltata in toamna,
  0
  15
  Raportează
 • postat de satul de oras mizer
  Luni, 28 Aprilie 2014 00:11
  82.137.15.***
  Citesc in fiecare luna ca se va reabilita cate o strada, Traian , Tecuci si altele dar in acest oras mizer nu se intampla nimic, nici macar nu se darama terasa din parc Eminescu...
  6
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.