FOTO/ Carosabil şi trotuare noi pe mai multe artere gălăţene

FOTO/ Carosabil şi trotuare noi pe mai multe artere gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria a scos la licitaţie proiectarea pentru reabilitare a străzilor Siderurgiştilor, 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc * Se vor face lucrări la reţelele de canalizare şi apă, la liniile de tramvai, dar şi la carosabil şi trotuare


Dacă drumurile pentru rulajul autovehiculelor mai arată cum mai arată pe străzile Siderurgiştilor, 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc (tronson Henri Coandă - Al. Măcelaru), nefiind probleme majore, liniile de tramvai sunt groaznice. Cimentul dintre ele este crăpat, umflat, de-ţi vine să plângi. Trotuarele sunt şi ele sfărâmate, iar bordurile sunt fărâmiţate de vreme şi de atâtea maşini care le urcă şi le coboară. În acelaşi timp, în anumite zone, reţelele de canalizare prezintă fisuri, ceea ce impune înlocuirea lor.

Primăria şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a reabilita zonele respective, prin cererea de ofertă pentru proiectarea lucrărilor, pentru care municipalitatea este dispusă să plătească 250.000 de lei.

Ce lucrări vizează Primăria

Potrivit caietului de sarcini privind atribuirea contractului de proiectare, municipalitatea are de gând să modernizeze reţeaua de apă pe Siderurgiştilor, în zonele tronsonului Inelul de Rocadă - strada Gheorghe Doja, pe tronsonul Gheorhe Doja - Piaţa Energiei, în Piaţa Energiei, dar şi înlocuirea unui colector de canalizare.

Pe strada 1 Decembrie, vor fi înlocuite mai multe conducte din reţeaua de apă, dar şi un colector şi nişte racorduri şi guri de scurgere care în acest moment sunt nefuncţionale.

Pe Traian Vuia, vor fi înlocuite reţelele de apă pe tronsonul Milcov - Henri Coandă, vor fi făcute subtraversări, iar reţeaua de canalizare va fi modernizată pe tronsonul Drumul de Centură - Traian Vuia - Milcov.

La reţeaua de apă şi canalizare se va lucra şi pe Henri Coandă, iar pe George Coşbuc (tronsonul Henri Coandă - Al. Măcelaru) doar la reţeaua de apă, unde o conductă este dezafectată.

Fiecare stradă în parte va avea parte de asfalt nou pe carosabil şi trotuar, modernizarea iluminatului public, introducerea canalizării subterane pentru coborârea cablurilor în subteran, reabilitarea căilor de tramvai, refugii pentru călători, mobilier urban, piste pentru biciclişti, dar şi alveole pentru parcare şi amenajarea spaţiilor verzi. În total, linia de tramvai va fi reabilitată pe o lungime de 4,2 kilometri liniari.

 

Citit 3084 ori Ultima modificare Duminică, 27 Aprilie 2014 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.