Portul de 800.000 de euro pentru ambarcaţiuni are nevoie de reparaţii serioase

Portul de 800.000 de euro pentru ambarcaţiuni are nevoie de reparaţii serioase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Investiţia se ridică la 700.000 de lei


Portul de ambarcaţiuni, care a costat la vremea lui 800.000 de euro, este mai bine de jumătate sub ape. Realizat din fondurile Ministerului Turismului şi ale Primăriei municipiului Galaţi, acesta ar fi trebuit să le servească proprietarilor de ambarcaţiuni din Galaţi şi să-i scutească de drumurile la Brăila sau Tulcea.

Din păcate, gheţurile din iernile trecute au făcut cam ce-au vrut din el, iar proprietarii de bărci ar putea fi nevoiţi să ia tot drumurile oraşelor învecinate. Dacă în vara lui 2011, 80 de ambarcaţiuni au fost „parcate” în portul administrat de Gospodărire Urbană, acum nici nu-ţi poţi da seama dacă sunt locuri pentru 20 sau 30 de bărci.

Potrivit directorului Gospodărire Urbană, Eduard Grosu, deocamdată nici un proprietar nu a făcut cerere pentru ancorarea unei ambarcaţiuni în port, iar în ceea ce priveşte investiţiile de restaurare aşteaptă ajutorul Primăriei. „Deocamdată nu facem altceva decât să conservăm portul. Cert vom primi cereri mai multe decât locurile pe care le vom putea pune la dispoziţie. S-a preconizat, totuşi, că anul acesta Primăria va aloca bani pentru reabilitare. Suma s-ar ridica undeva la 700.000 de lei”, ne-a declarat directorul Gospodărire Urbană, Eduard Grosu.

Potrivit acestuia, contractele pentru ancorarea ambarcaţiunilor se încheie în fiecare an, iar având în vedere locurile limitate rămase, acestea vor fi închiriate pe sistemul primul venit, primul servit.

Citit 2191 ori Ultima modificare Luni, 28 Aprilie 2014 13:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.