Cum şi cine ar trebui să rezolve problema locurilor de veci?

Cum şi cine ar trebui să rezolve problema locurilor de veci?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cimitirele care aparţin de domeniul public şi sunt administrate de către Gospodărire Urbană, unitate subordonată Consiliului Local, sunt de câţiva ani într-o situaţie de criză. Nu mai sunt, la propriu, locuri de veci. În această situaţie, cine ar trebui să rezolve problema şi care ar putea fi soluţiile?

Adrian: „Nu ştiu ce să zic. Ar trebui investit într-un nou cimitir. Ar trebui ca edilii oraşului să se intereseze mai mult asupra problemei, să-şi pună problema. Noi, orăşenii, nu ştim asemenea detalii, în schimb edilii nu ar trebui să lase să se ajungă la o asemenea situaţie”.

Mihai Olaru, 58 de ani: „Ar trebui ca municipalitatea să fie prevăzătoare, nu să aştepte până când nu mai sunt locuri în cimitir. Depinde şi de administratorul domeniului public, bănuiesc că ar trebui să anunţe, iar Primăria trebuie să răspundă de investiţie. Oricum, nu cred că ascultă edilii de părerea cetăţenilor, dar ar trebui să fie conştienţi şi să vadă în perspectivă. Eu vin din Vâlcea, nu ştiu să fie o astfel de problemă acolo”.

Mariana Simion, 43 de ani: "Ar fi trebuit să nu se ajungă la situaţia aceasta. În mod normal, Primăria ar trebui să se grăbească cu demersurile, să identifice un teren. Oricum, hiba cred că stă la Primărie, pentru că ea face investiţiile".

Mihai şi Raluca: "Poate că oamenii ar trebui să adopte şi alte soluţii, cum ar fi incinerarea. Cei mai în vârstă poate ar fi interesaţi mai mult de problemă. Tinerii nu prea se gândesc la acest subiect. O soluţie ar fi chiar şi construirea unui cimitir privat. Nu ştiu dacă problema locurilor de veci ţine numai de Primărie. Cred că este un subiect de care ar trebui să se intereseze mai multă lume. Până la urmă este un lucru care ţine şi de Biserică, şi de Primărie, şi de omul de rând. Trebuie să fie şi alte soluţii”.

Citit 772 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iunie 2014 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.