DEZVOLTAREA zonei pescăreşti, IGNORATĂ de gălăţeni/ FONDURI europene sunt, interes ba

DEZVOLTAREA zonei pescăreşti, IGNORATĂ de gălăţeni/ FONDURI europene sunt, interes ba
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Localităţile de pe cursul Prutului, dar şi instituţiile gălăţene de la Dunăre nu s-au înghesuit să atragă fonduri europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit, pe strategia de dezvoltare durabilă a zonei pescăreşti Prut-Dunăre.

Potrivit managerului Grupului de Acţiune Locală, Corina Sofrone, 41 de proiecte au fost depuse la nivel de Galaţi, pe această strategie de dezvoltare durabilă, de către instituţii publice sau entităţi private, dintre care 16 proiecte au fost contractate deja, 14 sunt în evaluare la Ministerul Agriculturii, iar alte 11 proiecte sunt în evaluare la nivelul Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă „Prut-Dunăre”. Astfel, au fost depuse proiecte care cumulează laolaltă o valoare de până în patru milioane de euro, chiar dacă la nivel de Galaţi au fost puşi la bătaie 5,2 milioane de euro.

Deşi programul le permite comunelor riverane Prutului - Cavadineşti, Suceveni, Oancea, Vlădeşti, Măstăcani, Folteşti, Frumuşiţa şi Tuluceşti - să depună proiecte, potrivit datelor prezentate de Corina Sofrone, doar trei din ele au depus, respectiv Oancea, Tuluceşti şi Frumuşiţa. Printre instituţiile gălăţene care au venit cu titluri de proiecte pe această strategie se află Serviciul Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat, care a contractat două proiecte pentru reabilitarea Bălţii Zătun şi creare unei zone de agrement, Primăria, care a realizat Festivalul Scrumbiei şi „Fir întins”, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, care îşi propune amenajarea Muzeului Pescăresc.

Valoarea proiectelor este cuprinsă între 10.000 de euro şi 300.000 de euro.

Culmea este că, deşi cele mai multe proiecte nu rezolvă problema producţiei de peşte aflată în scădere, gălăţenii par să nu poată face nici măcar proiecte de formă. Amintim în context că, săptămâna trecută, un proiect privind valorificarea potenţialului Zonei pescăreşti Lunca Prutului Inferior - Dunărea Inferioară, pe strategia Dezvoltare durabilă a zonei pescăreşti Prut-Dunăre din judeţul Galaţi, în valoare de 156.000 de lei, a fost demarat de o societate din Bucureşti.

Citit 1901 ori Ultima modificare Luni, 14 Iulie 2014 21:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.