REABILITARE cu scântei şi cu acte contestabile/ DRUMURILE judeţene STÂRNESC SCANDAL în CJ
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

REABILITARE cu scântei şi cu acte contestabile/ DRUMURILE judeţene STÂRNESC SCANDAL în CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţului Galaţi promite să reabiliteze, anul acesta şi anul viitor, 16 kilometri de drum judeţean, lucrările urmând, cel mai probabil, să fie demarate în toamna acestui an. Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare drumuri judeţene” a fost aprobată de aleşii judeţeni, în cadrul şedinţei ordinare de la finele lunii iulie.

”Trecem imediat la licitaţie şi sperăm ca din toamnă să şi înceapă lucrările. La baza acestui proiect de reabilitare stă inventarul nostru privind drumurile degradate din judeţ", ne-a declarat Cornel Hamza, vicepreşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Ce drumuri vor fi reparate

Proiectul prevede lucrări de reabilitare pe DJ 241 - în zona localităţii Gohor, DJ 251 - în zona localităţii Matca, DJ 251B - în zona localităţii Bălăşeşti, DJ 251C Valea Mărului - Mândreşti, DJ 251H - în zona localităţii Valea Mărului, DJ 252 Nicoreşti - Buciumeni, DJ 252I - în zona localităţii Nicoreşti şi DJ 255 Fârţăneşti - Măstăcani. Documentaţia este făcută, printre altele, pentru amenajarea de acostamente, refacerea elementelor de colectare şi evacuare a apelor meteorice de pe zona drumului, cu decolmatarea lor şi realizarea de şanţuri neprotejate şi şanţuri dalate de o parte sau de alta a drumului, acolo unde este necesar.

Pentru echilibrarea hidraulică şi continuitatea scurgerii debitelor din zona drumurilor judeţene, la intersecţiile cu drumurile laterale sau la traversarea de pe o parte pe alta a corpului drumului, se vor executa podeţe tubulare şi podeţe prefabricate.

Investiţia se ridică la 16.993.390 de lei, adică 3.826.651 de euro.

PNL şi PDL, suspiciuni de supraevaluare a lucrărilor

Liberalii şi democraţii le-au atras atenţia reprezentanţilor Consiliului Judeţului cu privire la tipul de lucrări ce urmează a fi efectuate în cadrul acestui proiect, întrucât, conform Taniei Bogdan (PNL), expunerea de motive a proiectului este diferită de explicaţia oferită de un angajat al CJ în cadrul lucrărilor comisiei de specialitate.

„Nu este specificat numărul de podeţe ce trebuie amenajate şi nu sunt date tehnice suficiente pentru a ne da seama de dimensiunea lucrării şi dacă amenajarea de podeţe se face într-adevăr. Răspunsul domnului Năvădaru (Nicu Năvădaru, şef Serviciu Drumuri - n.r.) a fost surprinzător, spunând că nu există această operaţiune în proiectul tehnic, că în suma de bani nici nu intră aşa ceva, că nu s-a prevăzut deloc o sumă de bani pentru amenajarea podeţelor. De ce sunt înşirate operaţiuni care nu se regăsesc în proiectul tehnic? În condiţiile acestea, am rămas mai mult decât surprinşi, pentru că este o lucrare ce valorează foarte mult şi, prin urmare, trebuie argumentată serios, pentru ca nimeni să nu rămână cu impresia că de fapt proiectul s-a dorit a fi stufos doar ca să acopere costul sau orice alte suspiciuni pot să apară. Ne dăm seama că expunerea de motive este departe de ce s-a prezentat la comisie”, a afirmat Tania Bogdan, cerând lămuriri, dar fără efect.

În completarea colegei sale, democrat-liberalul Ion Ştefan a afirmat: „Nu am întâlnit un cost aşa de mare niciunde în ţară”.

Citeşte şi: FOTO&VIDEO/ Primăria vrea FONDURI EUROPENE pentru PASARELE pietonale, după modelul lui Radu Mazăre

Citit 2597 ori Ultima modificare Luni, 04 August 2014 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.