REABILITARE cu scântei şi cu acte contestabile/ DRUMURILE judeţene STÂRNESC SCANDAL în CJ

REABILITARE cu scântei şi cu acte contestabile/ DRUMURILE judeţene STÂRNESC SCANDAL în CJ

Foto: Gabriel Kolbay
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
14 comentarii

Consiliul Judeţului Galaţi promite să reabiliteze, anul acesta şi anul viitor, 16 kilometri de drum judeţean, lucrările urmând, cel mai probabil, să fie demarate în toamna acestui an. Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare drumuri judeţene” a fost aprobată de aleşii judeţeni, în cadrul şedinţei ordinare de la finele lunii iulie.
”Trecem imediat la licitaţie şi sperăm ca din toamnă să şi înceapă lucrările. La baza acestui proiect de reabilitare stă inventarul nostru privind drumurile degradate din judeţ", ne-a declarat Cornel Hamza, vicepreşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Ce drumuri vor fi reparate

Proiectul prevede lucrări de reabilitare pe DJ 241 - în zona localităţii Gohor, DJ 251 - în zona localităţii Matca, DJ 251B - în zona localităţii Bălăşeşti, DJ 251C Valea Mărului - Mândreşti, DJ 251H - în zona localităţii Valea Mărului, DJ 252 Nicoreşti - Buciumeni, DJ 252I - în zona localităţii Nicoreşti şi DJ 255 Fârţăneşti - Măstăcani. Documentaţia este făcută, printre altele, pentru amenajarea de acostamente, refacerea elementelor de colectare şi evacuare a apelor meteorice de pe zona drumului, cu decolmatarea lor şi realizarea de şanţuri neprotejate şi şanţuri dalate de o parte sau de alta a drumului, acolo unde este necesar.
Pentru echilibrarea hidraulică şi continuitatea scurgerii debitelor din zona drumurilor judeţene, la intersecţiile cu drumurile laterale sau la traversarea de pe o parte pe alta a corpului drumului, se vor executa podeţe tubulare şi podeţe prefabricate.
Investiţia se ridică la 16.993.390 de lei, adică 3.826.651 de euro.

PNL şi PDL, suspiciuni de supraevaluare a lucrărilor

Liberalii şi democraţii le-au atras atenţia reprezentanţilor Consiliului Judeţului cu privire la tipul de lucrări ce urmează a fi efectuate în cadrul acestui proiect, întrucât, conform Taniei Bogdan (PNL), expunerea de motive a proiectului este diferită de explicaţia oferită de un angajat al CJ în cadrul lucrărilor comisiei de specialitate.
„Nu este specificat numărul de podeţe ce trebuie amenajate şi nu sunt date tehnice suficiente pentru a ne da seama de dimensiunea lucrării şi dacă amenajarea de podeţe se face într-adevăr. Răspunsul domnului Năvădaru (Nicu Năvădaru, şef Serviciu Drumuri - n.r.) a fost surprinzător, spunând că nu există această operaţiune în proiectul tehnic, că în suma de bani nici nu intră aşa ceva, că nu s-a prevăzut deloc o sumă de bani pentru amenajarea podeţelor. De ce sunt înşirate operaţiuni care nu se regăsesc în proiectul tehnic? În condiţiile acestea, am rămas mai mult decât surprinşi, pentru că este o lucrare ce valorează foarte mult şi, prin urmare, trebuie argumentată serios, pentru ca nimeni să nu rămână cu impresia că de fapt proiectul s-a dorit a fi stufos doar ca să acopere costul sau orice alte suspiciuni pot să apară. Ne dăm seama că expunerea de motive este departe de ce s-a prezentat la comisie”, a afirmat Tania Bogdan, cerând lămuriri, dar fără efect.
În completarea colegei sale, democrat-liberalul Ion Ştefan a afirmat: „Nu am întâlnit un cost aşa de mare niciunde în ţară”.

Citeşte şi: FOTO&VIDEO/ Primăria vrea FONDURI EUROPENE pentru PASARELE pietonale, după modelul lui Radu Mazăre

Citit 2227 ori Ultima modificare Luni, 04 August 2014 18:35

14 comentarii

 • postat de oraseanu Miercuri, 06 August 2014 08:58 86.34.187.*** Link la comentariu
  1
  1

  Spre stiinta : Comuna Ivesti a semnat in luna august , un contract cu Ministerul dezvoltarii in valoare de 110 miliarde pentru asfaltatrea drumurilor din comuna si in noiembrie va mai primi un microbuz scolar.

  Raportează
 • postat de oraseanu Miercuri, 06 August 2014 08:50 86.34.187.*** Link la comentariu
  0
  1

  Da, cei doi au dus comuna Ivesti "de Rapa". De aceea cetatenii beneficiaza de gaze . apa , canalizare , drumuri pietruite, serviciu de salubrizare, piata moderna ,spital functionabil,scoli modernizate, biserici si cimitire ingrijite, servicii prompte la primarie unde cetateanul este pe primul loc, camere de supraveghere pentru a descuraja furturile,curatenie exemplara in toata comuna, stadion unic in judet. orice om de bun simt si-ar dori sa traiasca intro asemenea localitate , numai detractorii, nu. Iertatii ca nu stiu ce fac!

  Raportează
 • postat de anonim Miercuri, 06 August 2014 08:49 176.223.26.*** Link la comentariu
  1
  1

  Doar un om ca dr. veterinar Ochiana Apostol venetic in comunitatea ivesteana, care nu a scos decat raul in evidenta de a lungul a zeci de ani, poate face comentarii rautacioase si lezeaza imaginea singurilor oameni carora le pasa de locul de bastina. Nu mor caii cand vor cainii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de EA Marți, 05 August 2014 23:35 176.223.22.*** Link la comentariu
  0
  1

  Invatatorul Hamza Cornel ,vicepresedinte baron la C.J. Galati a adus patrimoniul C.J in faliment si impreuna cu ciocoiul Gheoca Maricel, primarul pseudoindependent al comunei Ivesti, etichetat de ivesteni ca fiind Voiculescu de Galati din Ivesti au distrus comuna Ivesti.

  Raportează
 • postat de angheluta l Marți, 05 August 2014 21:10 109.166.139.*** Link la comentariu
  1
  4

  Coca de la personal are aceeasi scoala cu Bocaneanu, are mai multe pete decat angajarea abuziva a familiei navadaru, si is tare curioasa cum se va uita in ochii copilului cand acesta il va intreba cum a ajuns navadaru angajat la cj!

  Raportează
 • postat de florin Marți, 05 August 2014 09:17 5.13.220.*** Link la comentariu
  0
  11

  Deci consiliul judetean isi propune ca in 2 ani cu 3 mil euro sa reabiliteze 16 KM DE DRUM JUDETEAN?????
  La cum arata drumurile din judetul nostu 16 km de drum reparati sunt absolut insuficienti .Si suma alocata absolut aiuritoare.

  Raportează
 • postat de Spider-Man Marți, 05 August 2014 08:42 88.158.136.*** Link la comentariu
  0
  13

  Primele explicatii le vor da Bula, Navodaru si Coca! Despre ce? Despre cum l-au angajat pe Navodaru!
  Apoi despre orice!
  Bula uita ca e responsabil pentru orice se intampla in CJ!
  Tot Bula e responsabil si pentru ne punerea in executare a sentintei de vanzare a apartamentelor si pentru plata amenzii URIASE pe care CJ a platit-o!
  Deciziile lui Bula ne-au costat cam mult in ultimii ani si ar trebui sa dea socoteala pentru jumatate de milion de euro pierduti de bugetul CJ, de fapt bugetul nostru, al galatenilor!
  Hai ... incolonarea cu hartie si pix ca vine vremea!!!

  Raportează
 • postat de ...... Marți, 05 August 2014 08:17 213.233.84.*** Link la comentariu
  1
  11

  Hamza este specialist in sifonare dupa cate se pare pt ca ultima plangere penala o are ca a impus la toti primarii psd sa incheie contracte de consultanta cu o firma din iasi, indifent de scop, doar sa iasa banul si cand 30 primari vor depune marturie, cine stie daca bacalbasa il mai tine in brate

  Raportează
 • postat de io Marți, 05 August 2014 08:12 95.77.196.*** Link la comentariu
  0
  10

  De 25 de ani vă cresc numai viloaie de neam prost.
  AȚI DISTRUS ECONOMAI ,AȚI ARUNCAT POPORUL PE DRUMURI .
  PE RIUNELE ȚĂRI VĂ CLĂDIȚI VILOAIE.
  AȚI ÎNLOCUIT COMPETENȚA CU MAIDANUL CU PROȘTI MARCA ponta.

  Raportează
 • postat de curios Marți, 05 August 2014 07:57 213.233.84.*** Link la comentariu
  0
  10

  Cine se face vinovat de accidentul de langa matca spre valea marului unde o masina a ricosat dintro groapa si a murit un om? Dupa cum scrie bacalbasa in carti...sigur mortu e de vina!

  Raportează
 • postat de omul.muncii Marți, 05 August 2014 07:50 83.103.186.*** Link la comentariu
  0
  11

  Specialistii de marca in "suptul"banilor hamza si sandu v economista-finantista sefa de comisie(fac si desfac)finantele judetului.De acord, in curind vor da socoteala,a se vedea rectificarile aprobate la sfirsitul anului 2013 cu s-au sifonat milioane de lei.Despre Bacalbil(protejatul lui Durbacel)numai de "bine"in lumea lui de psihofripturisti. Votatii pe mai departe si numai de ei s-aveti parte ca-i meritati,cit despre drumuri folositile cit mai vrecvent ca sa beneficiati de programul rabla si de combustibili pe bani putini din grija guvernului pontaurului

  Raportează
 • postat de mari Marți, 05 August 2014 07:03 92.82.250.*** Link la comentariu
  0
  15

  ce o sa mai dea specialistii astia socoteala peste 2 ani, nu mai e mult pana atunci

  Raportează
 • postat de sicu Marți, 05 August 2014 06:22 92.80.153.*** Link la comentariu
  0
  14

  rusineeee.................mare rusine sa va fie............specialistii lui peste prajit

  Raportează
 • postat de combinist Marți, 05 August 2014 00:17 5.13.155.*** Link la comentariu
  1
  22

  ce specialist este navadaru , ca nu am auzit de el decat prin combinat, si acolo in alt context decat discutand despre drumuri, ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.