Dispute în Consiliul Local/ FINANŢAREA CLUBURILOR SPORTIVE, în coadă de peşte

Dispute în Consiliul Local/ FINANŢAREA CLUBURILOR SPORTIVE, în coadă de peşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul regulament de finanţarea a cluburilor sportive a stârnit dispute la şedinţa trecută a Consiliului Local. Primarul Marius Stan le-a reproşat aleşilor locali că, după ce au avut două luni la dispoziţie pentru dezbatere şi amendamente, l-au catalogat, la ultima şedinţă pe comisii, ca fiind „varză”, şi nu i-au dat avizele necesare pentru a intra pe ordinea de zi, pentru aprobare. Niciunul dintre aleşi nu a recunoscut epitetul cu pricina, dar criticile la adresa documentului au curs.

Consilierul local PC Eugen Găvan a spus că principala problemă a regulamentului o constituie termenele de câte 30 de zile de analiză a dosarelor şi a contestaţilor, care duc în situaţia ca finanţarea efectivă să aibă loc în vară, în condiţiile în care a început deja calendarul sportiv. Viceprimarul PSD Florin Popa a propus ca noul regulament să fie aplicat abia de anul competiţional următor, subliniind că resursele ar trebui alocate pentru participarea în competiţii, echipament şi suplimente de efort!, nu pentru salariile antrenorilor. Consilierul independent Gigel Caliga, unul dintre autorii regulamentului, a replicat, însă, că vechiul regulament a fost la limita legii, deci aplicarea lui nu mai poate continua!

„Ar trebui să vă asumaţi faptul că amărâţii aceia de copii care îşi iau din timpul lor liber, se duc şi aleargă, depun efort pentru nişte culori ale unui club, trebuie să stea într-o situaţie ingrată, fără a fi plătiţi!”, a ripostat primarul.

Regulile de finanţare a entităţilor sportive ar putea fi decise într-o şedinţă de îndată, dacă aleşii vor ajunge la un acord.

Citeşte şi: Încă doi ani cu maxi-taxi pe străzile Galaţiului?

Citit 2389 ori Ultima modificare Duminică, 08 Martie 2015 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.