De ce au dispărut MĂTURILE DE LUX de pe trotuarele Galaţiului

De ce au dispărut MĂTURILE DE LUX de pe trotuarele Galaţiului

Foto Nicoleta Onofrei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Dacă v-aţi întrebat de ce nu au intrat în funcţiune până acum, chiar şi pe vreme bună, pe trotuarele din Galaţi, cele patru automăturători achiziţionate anul trecut de Primăria Galaţi, răspunsul este că, potrivit directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, nu erau aprobate în Consiliul Local tarifele pentru efectuarea serviciului de salubrizare cu aceste utilaje. La sfârşitul lunii martie, s-a aprobat în Consiliul Local o nouă serie de tarife, deci în cel mai scurt timp ar trebui să se vadă pe străzi şi măturătorile pentru care Primăria le-a plătit cu 150.000 de lei, fiecare.

"Noi ne autofinanţăm. Suntem un serviciu al Primăriei, dar pentru toate prestaţiile cerute de către Primărie, aceasta plăteşte. Pentru ca Primăria să ne plătească, trebuie să existe hotărâri de Consiliu Local care să reglementeze tarifele în contul cărora oferim un serviciu sau pentru care folosim un utilaj sau altul. Din tarifele acestea, noi ne asigurăm minima funcţionare, salarii, piese de schimb, etc", ne-a explicat directorul Pucheanu.

Noile tarife aprobate în Consiliul Local prevăd măturatul mecanizat al trotuarelor cu Green Machine (cu cele patru măturătoare noi), la tariful de 4,17 lei cu TVA la mia de metri pătraţi şi 38,74 lei cu TVA pe oră, măturatul mecanizat al carosabilului cu utilajele Scarab M6 la 11,44 lei cu TVA pe mia de metri pătraţi şi 150,58 lei cu TVA pe oră, salubrizarea coşurilor stradale de gunoi cu autoutilitara la 121,68 de lei pe oră şi precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor municipale la 202,08 lei cu TVA pe oră.


CITEŞTE ŞI: Curăţenia Galaţiului ridică semne de întrebare penale. Cât de folositoare sunt MĂTURILE DE LUX (VIDEO&FOTO)

Citit 2066 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Aprilie 2015 11:33

4 comentarii

 • postat de loredana Joi, 09 Aprilie 2015 09:31 82.157.218.*** Link la comentariu
  0
  0

  Au disparut maturile de lux, fiindca in Galati nu sint gunoaie putine.

  Raportează
 • postat de Claudiu Joi, 09 Aprilie 2015 00:26 178.162.199.*** Link la comentariu
  0
  5

  Simplu. tennantco (punct) com este site-ul producatorului unde se pot face interogari asupra pretului ; model, varianta diesel sau benzina, an de fabricatie, etc. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, orice interesat sau chiar un redactor V.L. poate face o interogare
  Daca cineva imi poate dovedi ca respectivele masinarii costa , NOI, mai mult de 25.000 euro eu nu mai scriu niciodata pe acest site. Daca, in schimb, gasiti vreo 10.000 de euro diferenta intre ce a achizitionat ECOSAL-ul si ce cere producatorul - fara sa mai punem la socoteala si discount-ul pentru mai multe bucati cumparate - poate ne explica cineva diferenta
  Eventual la cine au ajuns :-)

  Raportează
 • postat de parere Miercuri, 08 Aprilie 2015 15:31 81.217.163.*** Link la comentariu
  0
  16

  Traiesc de 25 de ani intr-o capitala renumita europeana si nu am vazut inca mastodonti de genul asta sa mature strazile orasului si este o curatenie exemplara. Banii contribuabililor irositi pe strada Sambetei.Prostia si Fudulia costa....

  Raportează
 • postat de REVOLTATUL Miercuri, 08 Aprilie 2015 12:38 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  24

  Cum au putut nenorociţii să dea pe o Masina de aia de aspirat frunze cât 5 Dacii Logan sau cât 1 apartament cu 3 camere?
  Noi suntem si mai tampiti ca le-am permis să facă astfel de prostii !!!
  Acum să vezi.. cu ele tot pe noi ne vor jecmani.. că vor băga tarife "adecvate", astfel incat cheltuielile tot noi cetatenii le vom suporta!
  Doamne, în ce situatie de rahat a ajuns ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ din oraşul ăsta: borduri care se sfărâmă la prima ploaie, asfalturi turnate care se găuresc la prima iarnă, spaţii verzi neînregistrate nici acum şi neîntreţinute, maşini urcate pe toate trotuarele, băltoace şi şanţuri neastupate peste tot şi un Ecosal monopol care dictează preţurile cum vor muşchii unui Primar care nu vrea să audă de VOCEA CETĂŢENILOR care l-au votat!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.