De ce au dispărut MĂTURILE DE LUX de pe trotuarele Galaţiului
Foto: Foto Nicoleta Onofrei

De ce au dispărut MĂTURILE DE LUX de pe trotuarele Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă v-aţi întrebat de ce nu au intrat în funcţiune până acum, chiar şi pe vreme bună, pe trotuarele din Galaţi, cele patru automăturători achiziţionate anul trecut de Primăria Galaţi, răspunsul este că, potrivit directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, nu erau aprobate în Consiliul Local tarifele pentru efectuarea serviciului de salubrizare cu aceste utilaje. La sfârşitul lunii martie, s-a aprobat în Consiliul Local o nouă serie de tarife, deci în cel mai scurt timp ar trebui să se vadă pe străzi şi măturătorile pentru care Primăria le-a plătit cu 150.000 de lei, fiecare.

"Noi ne autofinanţăm. Suntem un serviciu al Primăriei, dar pentru toate prestaţiile cerute de către Primărie, aceasta plăteşte. Pentru ca Primăria să ne plătească, trebuie să existe hotărâri de Consiliu Local care să reglementeze tarifele în contul cărora oferim un serviciu sau pentru care folosim un utilaj sau altul. Din tarifele acestea, noi ne asigurăm minima funcţionare, salarii, piese de schimb, etc", ne-a explicat directorul Pucheanu.

Noile tarife aprobate în Consiliul Local prevăd măturatul mecanizat al trotuarelor cu Green Machine (cu cele patru măturătoare noi), la tariful de 4,17 lei cu TVA la mia de metri pătraţi şi 38,74 lei cu TVA pe oră, măturatul mecanizat al carosabilului cu utilajele Scarab M6 la 11,44 lei cu TVA pe mia de metri pătraţi şi 150,58 lei cu TVA pe oră, salubrizarea coşurilor stradale de gunoi cu autoutilitara la 121,68 de lei pe oră şi precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor municipale la 202,08 lei cu TVA pe oră.


CITEŞTE ŞI: Curăţenia Galaţiului ridică semne de întrebare penale. Cât de folositoare sunt MĂTURILE DE LUX (VIDEO&FOTO)

Citit 2337 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Aprilie 2015 11:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.