Marius Stan a fost ales preşedinte al Clubului Mării Negre pentru următorii trei ani
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Marius Stan a fost ales preşedinte al Clubului Mării Negre pentru următorii trei ani
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

 

Vineri, 15 mai, la Hotel Vega, în cadrul celei de-a 25-a Adunări Generale a Clubului Internaţional al Mării Negre, primarul Marius Stan a fost ales, prin vot unanim, preşedintele organizaţiei regionale. Sergei Bezdolnyi (Azov - Rusia), cel care a deţinut funcţia de preşedinte până acum, i-a predat ştafeta lui Marius Stan, pentru următorii trei ani.

"Suntem convinşi că prin venirea la preşedinţie a primarului Marius Stan se va dezvolta activitatea din punct de vedere economic. Oraşul Galaţi, prin aşezarea sa, face legătura cu Europa şi este o excelentă verigă pentru dezvoltare. Cu plăcere am predat astăzi prerogativele de preşedinte colegului meu, domnul Marius Stan, şi vreau să îi urez succes, energie şi victorie", a spus Bezdolnyi.

Primarul Marius Stan şi-a exprimat speranţa că va putea valorifica poziţia geografică şi va face din Galaţi un nod important pentru transportul de mărfuri.

Un prim proiect cu fonduri europene

Odată cu alegerea noului preşedinte al Clubului, s-a stabilit şi un program de dezvoltare, pentru următoarea perioadă, a oraşelor şi municipiilor membre. Astfel, deja s-a luat în calcul accesarea unor fonduri europene împreună cu bulgarii, pentru implementarea unui proiect. "Împreună cu doamna Gancheva, expertă în accesare de fonduri europene, am pus la cale un proiect pe care tot consiliul l-a agreat, intitulat GAVIG, care presupune accesarea unor fonduri, între 15-20 milioane de euro, pentru achiziţie de nave turistice pentru curse de croazieră pe traseul Galaţi - Silistra - Ruse. Urmează ca reprezentanţii Clubului să vină pe parcurs cu propuneri pentru a putea extinde acest traseu. Este un început", a explicat Stan.

De asemenea, potrivit acestuia, sâmbătă va avea loc reuniunea comitetului de afaceri al Clubului, unde se vor discuta şi aspecte legate de eventualele oportunităţi de afaceri în ţările membre, deci inclusiv la Galaţi. Clubul numără în acest moment nouă membri: România, Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Abhazia şi Georgia.


CITEŞTE ŞI: Câţi bani ar da operatorii portuari pe o platformă trimodală

Citit 4490 ori Ultima modificare Luni, 18 Mai 2015 10:08

15 comentarii

 • postat de clau
  Marți, 19 Mai 2015 13:12
  89.46.5.***
  Tovarase Stan ! Peticirea drumurilor din oras nu inseamna NOU ! Petic nu inseamna NOU ! Unde este NOUL GALATI ? In petice ? Nu cred .
  6
  0
  Raportează
 • postat de cetatean
  Marți, 19 Mai 2015 10:15
  193.230.156.***
  DE CE??????? CE LEGATURA ARE ???? DOAR PTR. CA GALATIUL ESTE CEL MAI URAT, MURDAR SI CU PROBLEME ORAS DIN TARA?????DOAMNE CHIAR LUMEA ESTE CU JOSUL IN SUS......
  6
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Duminică, 17 Mai 2015 09:55
  5.254.65.***
  Miratu, nu sunt nici ruda cu Stan, nici ticnit, suplimentar, spre deosebire de multi, nu sunt nici idiot ;)
  Ideea sta in felul urmator. Primarul, nu creeaza locuri de munca, creeaza conditii pentru creearea locurilor de munca. Si nu singur ci impreuna cu Consiliul Local, cu consilierii, cu parlamentarii galateni. Ce ar trebui sa faca toti acestia pentru crearea locurilor de munca? Pai de exemplu sa lege orasul Galati, de restul Romaniei. Eram legati prin port. Multumita razboiului si embargoului din fosta Yugoslavie, nu mai suntem, a cazut teribil comertul pe Dunare. De vreo 15 ani incoace, transportul, in general, se face rutier. Dupa cum vedeti, inclusiv transportul pe calea ferata tinde catre zero.
  Asadar, avem nevoie de conexiuni rutiere cu restul tarii. Conexiuni care in acest moment nu exista cu desavarsire. Suntem ocoliti la propriu de investitori pentru ca ajung la propriu greu aici iar apoi, logistic, s-ar misca teribil de greu ori :"time is money", pentru ei.
  In ultimii 3 ani la Galati nu a venit niciun investitor serios. Niciodata. In ciuda invitatiilor facute de primar, in ciuda interventiilor facute prin intermediul camerelor de comert si industrie. Au raspuns politicos invitatiilor si... atat.
  Asta e motivul principal pentru care primarul, inca de cand a venit a promovat drumul de centura al Galatiului, ocolitor, care incepe de la Sendreni, ocoleste Galatiul, pe la nord, inclusiv lacul Brates si apoi iese undeva la nord de Port Bazinul Nou. Unde fireste, ar fi trebuit sa fie un pod/tunel, o solutie de traversare a Dunarii care sa faca legatura cu Tulcea si mai ales cu Constanta care este una din principalele porti de acces in Romania a marfurilor. Existenta acestor cai de comunicare ar fi rezolvat multe probleme. Inclusiv cea a investitorilor ca avem un parc industrial care sta degeaba pentru ca singura lui legatura este cu... Ukraina.
  Daca aveam investitori, aveam si bani din salarii ca aveam locuri de munca. Aveam cu ce plati apa calda si caldura si nu mai ramaneam fara ele.
  Asadar, poate acum, chiar daca e la mintea cocosului, vad ca multi dintre galateni nu au inteles, acea traversare a Dunarii la Galati este speranta noastra de viitor ca acest oras sa existe in viitor.
  Altfel, in cel mai scurt timp, toti vor pleca de aici si vom deveni un oras semiparasit.
  Primarul asta, cu toate defectele lui, are viziune si e bine ceea ce vrea pentru Galati. Din pacate doar el singur vrea ca restul oamenilor politici din Galati, fac numai contra, sa se faca pod la Braila de exemplu, adica sa fim condamnati la saracie.
  Din pacate, cu toate ca primarul a explicat clar, ce si cum cu traversarea Dunarii si de ce e OBLIGATORIU sa o avem, unii il considera nebun, de fapt, ei fiind cei care nu au minimum de inteligenta sa inteleaga de ce trebuie sa avem traversarea Dunarii.

  Din pacate, e lipsa de oameni de calitate la Galati. Chiar si pe langa Stan, sunt 1-2 oameni ok, in rest, numai rebuturi. Si nu ma face sa ti le enumar ca sunt multe.

  Lucrurile se schimba incet-incet dar ca o constanta, nici macar noi, galatenii, nu suntem alaturi celui pe care l-am votat. L-am pus acolo si dupa aia cu orice ocazie, cu orice prilej, ii dam la gioale cat putem in loc sa fim cu totii uniti catre acelasi scop. Din pacate asa stau lucrurile iar noi suntem masa de manevra a politicienilor care nu au facut niciodata nimic decat sa se foloseasca de oameni, de sperantele lor, de visurile lor.
  0
  6
  Raportează
 • postat de miratu
  Duminică, 17 Mai 2015 07:51
  94.176.183.***
  @galatean....Cand produci peste 5000 someri , cand nu creezi locuri de munca prin izgonirea investitorilor , cand tii in mizerie si in frig un oras , cand promovezi nonvalorile pe criterii de partid , cand sifonezi banul public , cand....si tu lingi in k...r asa individ ? Sunteti rude sau esti ticnit ? Trateaza-te urgent caci devii irecuperabil . Nu cred ca orasul Galati a mai avut in conducere asa derbedeu .
  6
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 22:23
  5.254.65.***
  @orasul imputit.
  problema nu e asa de simpla. Cu toate ca daca privesti lucrurile la rece, pragmatic, ai dreptate.
  As da afara din Galati toti marlanii astia care ne-au pus in situatia asta. Cu politicieni cu tot.
  Din pacate, marlanii au si copii, si batrani in familie. Aici e complicat, mai ales copiii, nu au nicio vina.
  Societatea romaneasca la care se adauga si mentalitatea galateana, care e diferita de cea din Ardeal de exemplu, ne-a adus in situatia asta.
  Si uite cum ajungem intr-o situatie atat de grava, cand sperantele noastre se pun intr-un singur om. Om pe care-l injuram necontenit, dar care e singurul care de fapt ne mentioneaza cumva, care ne recunoaste existenta.
  Restul, fie parlamentari, fie altceva, se comporta ca si cum nici nu am exista.
  Asta e tragedia cea mai mare.
  0
  6
  Raportează
 • postat de oraşul împuţit
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 20:15
  208.186.206.***
  Nu, măi, gălăţene! Că eu nu stau în oraş ca să nu primesc apă caldă din cauză că unii cu veceul în curte, veniţi de la ţară, nu pot să şi-o plătească! Uite vreau eu să nu-mi pun nici boiler niciodata. nici centrală. E bine??? Vreau eu să plătesc cu duiumul la APATERM că aşa-mi convine mie!!! Ai înţeles?
  Bă, da ăia care nu pot plăti, să fie daţi dracului afară din casă şi să li se confişte apartamentul in contul creanţelor la întrţinere, da???
  Şi intr-adevar atunci vor locui în oraş doar cei care îşi pot permite P- asta ai înţeles-o, bâdie? asa-i normal peste tot Mănănci, dormi, locuieşti... şi "alte alea", exact de suma pe care ţi-o poţi permite! Şi nu tre' să sufere alţii din cauza ta!!!
  5
  1
  Raportează
 • postat de galatean
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 19:18
  5.254.65.***
  cu apa calda, cand toata lumea o sa-si plateasca datoriile la intretinere, o sa avem si apa calda.
  pana atunci, boiler, centrala, daca nu o pica curentul de la atatea cate ar trebui sa fie in Galati.
  Nu-mi amintesc ca Durbaca sau Nicolaie sa fi fost alesi vreodata de altcineva decat de galateni, sa reprezinte ceva, sa fie presedinti pe undeva.
  Oricum sunt doua epave din toate punctele de vedere. Doar ca noi patimim si acum din cauza lor. De exemplu apa calda si caldura. Opera indiscutabila a lui Nicolae. Inca de pe vremea lui Apatermul, respectiv Cubasa, a solicitat falimentul. Dar na, galatenii uita repede si se incalzesc injurandu-l pe Stan. Daca tot e la liber...
  0
  5
  Raportează
 • postat de oraşul împuţit
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 18:18
  208.186.206.***
  cu apa caldă rămâne cum am stabilit...
  Adică n-am stabilit nimic
  5
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 16:09
  5.13.128.***
  Si cu Apa Calda cum ramane?
  5
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 15:12
  82.78.253.***
  Hmm, din cate bag seama ne place tare sa ne facem de (...) si sa ne batjocorim reprezentantii.
  Pare-se ca altii vad lucrurile mai bine decat le vedem noi.
  Pare-se ca daca ar face Stan din Galati, peste noapte, Monte Carlo, voi tot nemultumiti sunteti.
  Va doresc un sincer Durbaca si Niciolaie, intru eternitate.

  Eu vad ca Stan a dat jos toate hidoseniile alea de pe strada Brailei care nenoroceau fata orasului, in zona Tiglina ma refer, la acele imense si dese panouri publicitare. A refacut parcul Tiglina, a finalizat Viva, a daramat garajele din Micro 19 si aproape e gata acolo si parcul si parcarea, a mai facut niste mici parcuri de cartier, s-a asfaltat Brailei, s-a construit Mall-ul, s-a renovat total patinoarul, Gradina Publica, Parcul Rizer, se finalizeaza in curand Traian cu zona de la Piata si pot sa continui in nestire asa. Dar se pare ca peste noapte, galatenii au devenit orbi. Orbi la judecata, orbi la propriu.
  Da, sunt si multe lucruri care supara. Apa calda, caldura, dar oare cat e de vina Stan pentru toate astea?
  Si nu, nu-l sprijin pe Stan ca nu am de ce dar nu pot sa fiu incorect si sa nu vad si ce s-a facut bun pe timpul mandatului lui comparativ cu epavele dinainte.
  Ca nu e Galatiul, inca, ceea ce ne dorim, e altceva dar sa mancam (...) toata ziua ca mai putin inteligentii, parca e prea mult si cred ca e cazul sa ne trezim.
  0
  5
  Raportează
 • postat de GALATEAN
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 11:54
  78.96.254.***
  Greseala mare! Ce calitati l-a pus in lumina acestei numiri?Numai titlu de primar pe care nu l-a onorat in niciun fel?Cred ca cei care au votat acest (...) pe functia respectiva nu se pricep la oameni.Am dori sa cunoastem si noi, nominal, pe acesti votanti-mafioti, ca sa stim pe cine sictirim cand intra in orasul Galati, zdrobit de acest (...) timp de trei ani.

  Aaaa, el de probleme din astea se ocupa, stand la primarie, si incasa salariu de primar, ocupand scaunul de primar in stil banditesc...

  (...)

  Cred ca lumea s-a intors cu fundul in sus.Nu mai exista scara de valori, nimic......
  5
  0
  Raportează
 • postat de Akbar
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 08:10
  5.13.140.***
  "Cai verzi pe pereti" si butaforie la maxim. Imagine, interviuri, studii, proiecte, machete si promisiuni.
  Totul inceput, nimic finalizat. Adio cinematograf, parcari supraetajate, Aquaparc, stabilizare Faleza, noua Primarie, apa calda si caldura. S-a reconfigurat strategia de dezvoltare urbana.
  Mergem la Silistra. Poate-i mai bine acolo.
  5
  0
  Raportează
 • postat de mare neagra-i lac rusesc
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 07:28
  5.13.173.***
  fotbalist cu 4 clase du-te-n divizia b au iesit delfinii pe uscat cand au auzit asta ..........auzi tu 20mii de euro salariu cat poate sa fure acest artist emerit al poporului
  5
  0
  Raportează
 • postat de Intrebare
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 06:52
  84.117.42.***
  Dar al Otetului alati sau al Dunarii Galati cand va fi les Stansibran ?
  5
  0
  Raportează
 • postat de ghici
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 06:04
  5.13.143.***
  Care sunt meritele sale?
  Ce expertiza are in acest domeniu?
  Daca continuam in aceeasi maniera in curand vom fi sub nivelul marii dar fara digurile Olandei.
  5
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.