Planuri în oraşul vinului: Parc reabilitat şi parcări

Planuri în oraşul vinului: Parc reabilitat şi parcări
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pe partea dreaptă, cum mergi spre Primăria din Târgu Bujor, se vede parcul „Eremia Grigorescu” cu câteva bănci ruginite, două mese de ping-pong şi câteva flori plantate. Ca să mergi prin parc, trebuie să păşeşti pe nişte dale care sunt acoperite de pământ. Potrivit primarului oraşului Tîrgu Bujor, Laurenţiu Viorel Gîdei, după o ploaie nici măcar nu mai poţi intra în parc, din cauză că totul se noroieşte. Acesta este motivul pentru care Consiliul Local a prins reabilitarea parcului în bugetul pe anul acesta.

„Este în faza de proiectare, documentaţia cred că va fi gata într-o săptămână - două. Vom face şi o mică parcare, cu zece locuri, pentru asta va trebui să acopăr canalul din stânga. Vrem să-l facem util. Este vechi, terenul se tasează. Noi am prins în bugetul local un miliard jumătate (150.000 lei, n.r.), ăştia sunt toţi banii. Nu ştiu la cât se ridică valoarea care va ieşi din devize, dar noi tot timpul am încercat să facem lucruri cu preţuri cât mai scăzute, cu negocieri intense cu eventualii constructori doritori. Nu veţi găsi la mine sume care să nu se justifice”, ne-a explicat edilul. Parcul va fi extins, va avea pavaj şi băncuţe noi, tot felul de figurine, va fi îngrădit, pentru a nu mai intra câinii, pentru că, se pare, nici oraşul Tîrgu Bujor nu este ferit de maidanezi, dar vor exista şi pergole din lemn, pentru plante agăţătoare, ca la Galaţi, la Parcul Viva, spune primarul.

Totodată, pentru a evita aglomeraţia în zona centrului şi a parcului, va face sens unic şi o altă parcare cu zgură în zona pieţei.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 1558 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.