PSD şi UNPR, la cuţite în plan local - ŞEDINŢĂ a Consiliului Judeţului Galaţi ANULATĂ. Iată din ce cauză

PSD şi UNPR, la cuţite în plan local - ŞEDINŢĂ a Consiliului Judeţului Galaţi ANULATĂ. Iată din ce cauză
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Decizia preşedintelui Nicolae Bacalbaşa de a reduce din atribuţiile unor PSD-işti cu funcţii-cheie, pentru a i le spori vicepreşedintelui UNPR Marian Vicleanu, a declanşat un scandal monstru în coaliţia de la putere


Aleşii judeţeni ai Galaţiului ar fi trebuit să se întrunească joi, 11 iunie, în şedinţă extraordinară. Numai că, surpriză: la ora 14,00, în Sala Mare a Prefecturii, unde se reuneşte plenul Consiliului Judeţului, doar 11 consilieri (aleşii PNL şi un independent) dăduseră curs invitaţiei preşedintelui Nicolae Bacalbaşa de a se prezenta la şedinţă, motiv pentru care şeful CJ a fost nevoit să anunţe că „şedinţa nu poate continua, este închisă din lipsă de cvorum”.

Pregătit cu o agendă să asiste la întrunire, cum face de obicei, prefectul Dorin Otrocol a părăsit sala, în timp ce doi dintre aleşii liberali (Adrian Butunoi şi Ion Ştefan) au strigat: „şedinţa este închisă din lipsă de respect a colegilor şi a subordonaţilor dumneavoastră”, cerându-i lui Nicolae Bacalbaşa „să le tăiaţi orele la vicepreşedinţi şi ziua, întrucât aceştia sunt în timpul programului şi nu s-au prezentat la şedinţă”.

Scandal între PSD şi UNPR

Social-democraţii, UNPR-iştii şi PC-iştii au refuzat să se prezinte la şedinţa de joi pe fondul unor dispute din coaliţia de la putere. De altfel, încă de ieri dimineaţă, surse din cadrul Consiliului Judeţului ne-au dezvăluit că între PSD şi UNPR a început un scandal, după ce preşedintele Nicolae Bacalbaşa a redus, printr-o dispoziţie internă, fără a-i consulta pe colegii săi de partid, atribuţiile vicepreşedintelui Cornel Hamza (PSD) şi county managerului Costel Fotea (PSD), dar, în schimb, a hotărât să îi extindă atribuţiile vicepreşedintelui UNPR Marian Vicleanu.

Practic, conform surselor noastre, organizarea şi „supervizarea” licitaţiilor, Direcţia Judeţeană de Evidenţa Persoanelor, Camera Agricolă, Muzeul de Istorie, dar şi Spitalele Judeţean şi TBC ar fi urmat să fie preluate de către Vicleanu de la Hamza, în timp ce „patrimoniul”, de care se ocupa Fotea, printre altele, ar fi urmat să ajungă tot la vicepreşedintele UNPR.

Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri fusese introdus, din nou, proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei şi statului de funcţii ale CJ, care a „picat” la vot în luna martie, Bacalbaşa pierzând vizibil majoritatea politică. Conform surselor noastre, proiectul nu ar fi trecut la vot nici de această dată, întrucât, se pare, nu deţinea avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, iar unele dintre modificările propuse, aşa cum v-am şi informat în luna martie, nu sunt agreate de partidele politice.

CITEŞTE ŞI: Bacalbaşa a pierdut majoritatea politică în CJ/ Şedinţă cu scântei la Consiliul Judeţului

Citit 3783 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Iunie 2015 14:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.