FURNIZAREA APEI CALDE ar putea fi RELUATĂ luna aceasta. Iată ce spune PRIMĂRIA

FURNIZAREA APEI CALDE ar putea fi RELUATĂ luna aceasta. Iată ce spune PRIMĂRIA
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Duşurile calde ale gălăţenilor sunt condiţionate de semnarea contractelor de către Calorgal cu asociaţiile de locatari


După două luni şi jumătate de stat pe „uscat”, timp în care la robinetele gălăţenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu a mai curs niciun strop de apă caldă, autorităţile anunţă că sunt pregătite să reia furnizarea apei calde în casele oamenilor. Reprezentanţii Primăriei ne-au declarat, luni, că „din punct de vedere tehnic, lucrurile sunt aproape de final”. Deşi au refuzat să precizeze concret care este soluţia adoptată pentru ca gălăţenii să beneficieze cât mai repede de apă caldă, afirmând că vor oferi detalii în momentul în care vor fi încheiate toate procedurile, reprezentanţii municipalităţii ne-au spus că furnizarea ar putea fi reluată chiar în cursul acestei luni. Totul depinde însă de semnarea contractelor de către Calorgal, noua societate de termoficare a Galaţiului, şi asociaţiile de proprietari.

„Cu cât se încheie mai repede aceste contracte, cu atât mai repede vom putea relua furnizarea apei calde. Am putea da drumul la apă chiar în luna iunie, dar trebuie încheiate aceste contracte”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Până vinerea trecută, doar 65 de contracte încheiate

Din cele peste 700 de asociaţii de proprietari din municipiul Galaţi, doar aproximativ 520 primiseră, până la sfârşitul săptămânii trecute, contractele pe care le vor încheia cu noua societate de termoficare, ne-au declarat reprezentanţii Calorgal. Din păcate, parafarea documentelor se face într-un ritm extrem de lent, dacă ţinem cont de faptul că până vineri doar 65 de asociaţii semnaseră contractele cu noul distribuitor de apă caldă şi căldură. Acestea însumează 8.506 de apartamente, adică aproximativ 15 la sută din numărul locuinţelor racordate la sistemul centralizat.

„Există două probleme. Contractele nu au ajuns la toate asociaţiile nu pentru că oamenii din cadrul Calorgal nu au mers să le distribuie, ci pentru că reprezentanţii acestora nu au fost de găsit. Sunt cazuri în care asociaţiile de locatari afişează un program pe care nu îl respectă şi, prin urmare, administratorii sau preşedinţii acestora nu sunt de găsit. O altă problemă este generată şi de faptul că la nivelul unora dintre acestea lucrurile se mişcă foarte lent, procedura se desfăşoară greoi”, ne-a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Calorgal.

Chiar dacă autorităţile refuză, la acest moment, să precizeze oficial cum vor reuşi să furnizeze din nou apă caldă în municipiul Galaţi, de câteva săptămâni circulă un scenariu potrivit căruia ArcelorMittal ar putea livra abur tehnologic pentru producerea apei calde, în acest sens existând mai multe discuţii şi tratative între reprezentanţii companiei şi cei ai autorităţilor locale. Reprezentanţii ArcelorMittal nu confirmă însă varianta, dar nici nu o infirmă, iar dinspre Electrocentrale, care are reţelele primare de distribuţie, nu vine pentru moment nicio informaţie concretă.

Citit 7260 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 08:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.