Cine sunt cei 15.000 de turişti electorali?

Cine sunt cei 15.000 de turişti electorali?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articolele în care „Viaţa liberă” sesiza că, la alegerile europarlamentare, nu mai puţin de 15.000 de persoane au votat pe listele suplimentare în judeţul Galaţi, nu au rămas fără reacţie.

Dl Ion Corneanu ne-a scris cerând să se facă lumină în cazul turiştilor care au votat în judeţul nostru: „Ca cetăţean cu drepturi europene ce locuiesc în acest judeţ vreau să aflu că un poliţist sau un procuror verifică amănunţit legalitatea celor 15.073 de persoane considerate în tranzit, turişti sau musafiri, înscrise pe listele suplimentare la secţiile de votate din judeţ, în concordanţă cu verificarea listelor de la domiciliul lor stabil, conform buletinului de identitate”, solicită cititorul nostru. Dl Corneanu precizează că, face parte din cei peste 70 la sută din gălăţenii care nu a votat din diverse motive.

De ce n-am votat?

“Principalul motiv este că pe liste se trec mereu, prin rotaţie, aceleaşi persoane. Al doilea motiv esenţial este că în ce 19 ani de democraţie, în acest oraş, judeţ, nu s-a mai făcut nimic semnificativ, din contră, s-a ruinat şi ce au construit comuniştii. Promisiunile lor electorale au fost nişte golănii politice mincinoase. Ar fi extraordinar ca cei 70 la sută din gălăţeni să afle purul adevăr şi eventual dosarele penale promise de dl ministru Dan Nica”, ne scrie dl Ion Corneanu.

Precizăm că două partide, PSD şi PD-L, au cerut la Galaţi verificarea listelor suplimentare din câteva localităţi ale judeţului. Doar Autoritatea Electorală Permanentă poate decide în acest caz controlul listelor, în următoarele şase luni.

Citit 693 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.