Câte milioane ne va costa DESZĂPEZIREA Galaţiului. Ecosal mai are nevoie de UTILAJE

Câte milioane ne va costa DESZĂPEZIREA Galaţiului. Ecosal mai are nevoie de UTILAJE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ecosalul se va ocupa doar de împrăştierea materialului antiderapant şi curăţarea străzilor când zăpada va fi sub opt centimetri * Serviciile de deszăpezire sunt estimate la un cost de 3,6 milioane de lei, iar închirierea utilajelor necesare Ecosalului la o sumă maximă de 1,5 milioane de lei

Servicul Public Ecosal a anunţat, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), că este interesat de achiziţia serviciilor de deszăpezire pentru perioada 1 noiembrie 2015 - 1 aprilie 2016, fiind dispus să plătească pentru acest lucru o sumă de până la 3.628.685 de lei.

După cum v-am informat, într-un articol anterior, deszăpezirea, în iarna aceasta, este împărţită şi delimitată în cinci zone distincte, în care se va interveni concomitent. Fiecare zonă este prevăzută cu hărţi, trasee principale şi trasee secundare, în funcţie de prioritate, fiind stabilit şi numărul minim de utilaje necesare în vederea executării acestei activităţi. Potrivit caietului de sarcini pentru achiziţia de servicii de deszăpezire, fiecare traseu este prevăzut pe distanţe, timpi în minute, ore şi viteză minimă de deplasare a utilajelor de deszăpezire, iar ofertanţii pot depune oferte pentru una sau mai multe zone în care să presteze servicii.

Cinci zone de acţiune

Specificăm că fiecare dintre cele cinci zone de deszăpezire este împărţită în trasee, iar acestea tratează toate străzile principale şi secundare din zona respectivă, căile de acces la şcoli, grădiniţe, zone comerciale, sanitare, blocuri şi puncte de precolectare deşeuri.

Zona numărul 1 de deszăpezire cuprinde cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21, Barboşi, Zona Cătuşa 1, Dimitrie Cantemir. Zona trebuie acoperită cu şase autoîncărcătoare frontale, un autogreder şi nouă buldoexcavatoare. Valoarea maximă estimată pentru prestaţia în această zonă este de 480.360 de lei.

Zona numărul 2 cuprinde cartierele Micro 18, Micro 17, Micro 16, Siderurgiştilor Vest, Zona Cătuşa 2 şi Ţiglina 2. Intervenţia în această zonă trebuie să fie făcută de către firma câştigătoare cu nouă autoîncărcătoare frontale, un autogreder şi 14 buldoexcavatoare. Valoarea maximă estimată pentru prestaţia în această zonă este 702.947 de lei.

Zona 3 de deszăpezire cuprinde cartierele Aurel Vlaicu 1, Aurel Vlaicu 2, Micro 40, Micro 38, Micro 39 A, Micro 39 B, Micro 39 C, Micro 13, Micro 14 şi Fileşti. Utilajele pe care va trebui să le asigure la deszăpezirea firma care va câştiga zona sunt 12 autoîncărcătoare frontale, un autogreder şi 15 buldoexcavatoare. Valoarea maximă pentru prestaţia în această zonă este estimată la 859.286 de lei.

Zona 4 de deszăpezire cuprinde cartierele Ţiglina 1, Mazepa 1, Mazepa 2, Faleza Inferioară, Piaţa Centrală şi aliniamentele stradale situate între străzile G. Coşbuc, Al. Măcelaru şi Traian. În această zonă se va interveni cu 12 autoîncărcătoare frontale, un autogreder şi 11 buldoexcavatoare. Valoarea maximă pentru prestaţia în această zonă este estimată la 793.046 de lei.

Acelaşi număr de utilaje va trebui asigurat şi pentru zona 5, care cuprinde Centru, Valea Oraşului, Port şi se defineşte între străzile Traian, Tunelului, Macului, Calea Prutului, Marinei, Moruzzi, Portului şi bulevardul Marii Uniri, din strada Navelor până în strada Prelungirea Traian. Suma estimată pentru prestaţie este tot de 793.046 de lei.

Ecosal mai are nevoie de utilaje

Ecosal se va ocupa de deszăpezirea oraşului doar într-o primă fază, când zăpada nu va depăşi şapte-opt centimetri şi, apoi, eventual, se va ocupa doar de una dintre zone. Firmele vor intra numai când căderile de zăpadă sunt abundente. Chiar dacă şi-a asumat să intervină doar în prima fază pentru a împrăştia sare şi material antiderapant, Serviciul Public Ecosal tot nu are echipamente îndeajuns, motiv pentru care a scos la licitaţie închirierea de utilaje cu şofer. Societatea vrea să închirieze autocamioane cu lamă şi sărăriţă, sărăriţe, autobasculante, buldoexcavatoare şi bobcat-uri. Achiziţia se va efectua pe loturi, iar valoarea contractului este estimată între 1.767 de lei şi 1.552.380 de lei, în funcţie de numărul de utilaje impus de vreme.

Sarea, licitată în iulie, atribuită în octombrie

Contractul de furnizare a sării pentru deszăpezire a fost scos la licitaţie încă din luna iulie de către Ecosal, iar ieri urma să fie urcat pe SEAP anunţul de atribuire. Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 1.186.500 de lei şi 2.373.000 de lei. Cel mai probabil, potrivit declaraţiilor din iulie ale directorului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, contractul va fi făcut pe 18 luni, la fel cum a fost şi contractul semnat în 2013 cu Mondisalt Holding SRL, câştigat atunci de către societatea respectivă cu preţul de 2.331.000 de lei. În zilele următoare, vom reveni cu informaţii legate de cine a câştigat contractul de furnizare şi la ce preţ.

Citit 2337 ori Ultima modificare Joi, 08 Octombrie 2015 09:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.