În Cartierul Siret - spital, bază sportivă, loturi…

În Cartierul Siret - spital, bază sportivă, loturi…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În toamna acestui an sau, cel târziu, la începutul anului viitor, în cartierul ANL Dimitrie Cantemir ar putea  începe lucrările de construcţie a două mari obiective – spitalul clinic de urgenţă şi o bază sportivă.

Informaţia a fost anunţată, miercuri, de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, alesul declarându-se optimist în privinţa viitorului acestor proiecte derulate în parteneriat cu autorităţile din Brăila. Potrivit acestuia, spitalul se va întinde pe o suprafaţă totală de 15 ha (7,5 ha aflate pe teritoriul Brăilei şi 7,5 ha  pe teritoriul… Brăilei, dar în perimetrul de 1.000 de ha date în folosinţă Galaţiului prin hotărârea Guvernului Năstase de la acea vreme).

Ne-am interesat dacă şi spitalul se va construi … pe din două: pe jumătate lucrat de brăileni, pe jumătate, de gălăţeni. „Nu vom împărţi spitalul în două, să ştiţi”, a răspuns viceprimarul, care a adăugat că unitatea spitalicească se va ridica cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi va rămâne, apoi, în administrarea acestuia.

Viceprimarul a adăugat că nimeni nu are motive de îngrijorare cu privire la construirea spitalului, atât timp cât „avem semnale pozitive şi din plan local şi de la Bucureşti”. Răspuns la întrebarea jurnaliştilor cărora deputatul liberal Victor Paul Dobre le-a arătat încă de acum o lună un text al ministrului Bazac în care investiţia din zona Galaţi-Brăila nu era luată în considerare pentru acest an…

În acelaşi spirit optimist, viceprimarul Ciumacenco a mai vorbit şi despre o altă investiţie care se va ridica în cartierul D.C.: o bază sportivă pe o suprafaţă de aproximativ 30 ha, cu o sală polivalentă şi un stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri.

Ceea ce nu ar însemna că nu se va mai repara Sala Polivalentă din oraş, a adăugat viceprimarul Ciumacenco. Însă, în timp ce baza sportivă din D.C. ar urma să fie realizată cu bani de la Bucureşti, cea din Galaţi se va reface cu bani de la bugetul local. Când, nu se ştie sigur…

Lucrări întârziate la blocuri

Cum problemele din D.C. sunt mai multe decât proiectele de viitor de acolo, am încercat să aflăm şi alte noutăţi. Astfel, am aflat că lucrările de construcţie ale celor două blocuri (un total de 78 de apartamente) sunt întârziate cu aproximativ o lună, din cauză că autorităţile brăilene au solicitat, în instanţă, blocarea investiţiilor. Sunt fonduri alocate şi pentru alte două blocuri, iar municipalitatea gălăţeană a cerut bani de la ANL şi pentru construcţia a încă 200 de apartamente ANL.

Cât priveşte faimoasele loturi de teren din D.C., o speranţă pentru cei care încă mai visează la o casă, viceprimarul Ciumacenco a precizat că «se vor da acele loturi în momentul în care voi şti că nu îmi bat joc de benefoiciari şi că aceştia vor putea obţine, fără probleme, autorizaţii de construcţie de la Brăila». Termen estimat ? «Până la sfârşitul anului, sper», răspunde vicele. Care tot la «capitolul ANL» mai informează că în primărie se lucrează la demararea procedurilor de scoatere la vânzare a apartamentelor.

Citit 842 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.