Deszăpezirea Galaţiului va fi supravegheată de inspectori de teren

Deszăpezirea Galaţiului va fi supravegheată de inspectori de teren
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primăria şi Ecosal fac şedinţe peste şedinţe pentru a organiza deszăpezirea din iarna aceasta. La sfârşitul săptămânii trecute, nu mai puţin de 30 de oameni s-au adunat la sediul Primăriei, pentru a stabili modul în care va fi supravegheată deszăpezirea în iarna 2015-2016. "Este cert că deszăpezirea va fi supravegheată de inspectori de teren. Singurul lucru care nu e cert îl reprezintă cum vor fi făcute echipele. Ecosal a stabilit deja 12 oameni care vor merge pe teren să inspecteze modul în care se face deszăpezirea de către firmele care vor câştiga serviciile. A mai rămas să vedem dacă va stabili şi Primăria 12 oameni şi care vor fi aceştia. Pentru a nu exista discuţii, inspecţiile vor fi făcute de echipe de câte doi oameni. Un om al Primăriei şi unul de-al nostru. Fiecare echipă va lucra câte 12 ore. Va fi o echipă de zi şi una de noapte, astfel încât să existe un control continuu", a explicat directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit declaraţiilor de la prima conferinţă de presă organizată de şeful Ecosal, săptămâna trecută, acesta a declarat că cele mai multe probleme au fost create iarna trecută de inspectorii de teren, care au anunţat străzi aduse "la negru" unele pe care nici nu se intervenise. "Cei care au suferit cel mai mult anul trecut au fost inspectorii de teren, pentru că am avut raportări cu zone care arată ca în palmă şi, când te duceai, vedeai că nu trecuse nimeni pe acolo. Unora dintre ei li s-a desfăcut contractul de muncă, ceilalţi au fost sancţionaţi cu 10 la sută din salariu, pe trei luni”, a mai spus şeful Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

De unde începe deszăpezirea când vine iarna

Până în iarna trecută, inclusiv, toate utilajele de deszăpezire porneau la atac din curtea Ecosalului. Nu numai că umpleau curtea şi se isca o debandadă când trebuiau să o ia din loc, dar multe dintre ele ajungeau foarte târziu în zonele care le fuseseră stabilite. Anul acesta, potrivit şefului Ecosal, se schimbă macazul. "Vor fi puncte de plecare pentru fiecare zonă. Operatorii care vor câştiga deszăpezirea anumitor zone, în urma licitaţiei, îşi vor aduna utilajele în anumite puncte, din care vor porni pe traseele stabilite", ne-a explicat şeful Ecosal, Ionuţ Pucheanu. Zilele următoare, vă vom da detalii despre punctele din care vor trebui să pornească utilajele.        

Citit 1132 ori Ultima modificare Duminică, 18 Octombrie 2015 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.