Regulament de SALUBRIZARE, în DEZBATERE PUBLICĂ: Sesizări rezolvate într-o zi şi ghene departe de ferestre

Regulament de SALUBRIZARE, în DEZBATERE PUBLICĂ: Sesizări rezolvate într-o zi şi ghene departe de ferestre
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a postat, pe site-ul instituţiei, pentru a fi dezbătut, „Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare şi de gestionare a deşeurilor la nivelul municipiului Galaţi”, care reglementează modul în care Serviciul Ecosal preia deşeurile de la populaţie, indicatorii de performanţă, dar şi obligaţii ce ţin de Consiliul Local, Primărie şi producătorii deşeurilor, respectiv instituţii, cetăţeni, firme. Totodată, regulamentul revine cu ideea că deşeurile de pe raza municipiului sunt strict proprietatea Primăriei, de unde şi încadrarea la furt a oricăror sustrageri a deşeurilor din ghenele de gunoi.

Reguli de amplasare a tomberoanelor

Amplasarea ghenelor de gunoi a fost şi este o problemă controversată. Acest lucru reiese şi din numărul mare de sesizări care vin pe adresa redacţiei, cu privire la faptul că pubelele sunt amplasate ori prea departe, ori prea aproape de blocuri şi de ferestrele oamenilor. Acest regulament ar trebui să pună la punct, odată pentru totdeauna, acestui capitol. Potrivit regulamentului, punctele de colectare trebuie amplasate astfel încât distanţa până la ferestrele spaţiilor cu destinaţie de locuinţă să fie mai mare de 10 metri. Totodată, amplasarea punctelor de colectare la o distanţă mai mică de 10 metri faţă de ferestrele spaţiilor cu destinaţie de locuinţă se poate face doar cu aprobarea autorităţii de sănătate publică teritorială. De asemenea, platformele spaţiilor de colectare a deşeurilor vor fi în mod obligatoriu betonate sau asfaltate şi, „în cazul în care nu sunt asigurate condiţii de scurgere a apei provenite din exfiltraţii ori a celei meteorice, vor fi prevăzute cu rigole de preluare, racordate la reţeaua de canalizare”.

Fără pubele sparte

Ecosal va trebui să schimbe pubelele sparte chiar în ziua în care observă starea necorespunătoare a acestora. Regulamentul prevede ca operatorul să retragă până în ora 15,00 a zilei recipientul deteriorat. În cazul unei sesizări din partea cetăţenilor, aceasta va trebui soluţionată în maximum 24 de ore de la primire. Nu în ultimul rând, pentru că avem şi problema hoţilor de deşeuri reciclabile, regulamentul stabileşte că accesul către pubele este strict restricţionat, în afara cazului în care sunt folosite pentru depunerea deşeurilor de către cetăţeni şi/sau colectarea deşeurilor de către operator.

Citit 8250 ori Ultima modificare Duminică, 13 Decembrie 2015 18:23

2 comentarii

 • postat de Gelu
  Luni, 14 Decembrie 2015 13:56
  81.12.149.***
  În Regulament să fie trecut şi reparaţiile mici din cartiere în 24 de ore de la sesizările cetăţenilor!
  Zilele trecute am rugat nişte lucrători de la ECOSAL, care aveau amplasat un container pentru frunze în faţa Agenţiei de Mediu, să mute cu o lopată şi noroiul uscat lăsat de o maşină ce trecuse cu roţile printr-o limbă de pământ cu gazon din apropiere, la 10 metri de ei, deşi acest lucru puteau să o facă ei de 3 zile de când lucrau în zonă. Bineînţeles că au promis că vor face, dar au dispărut şi duşi au fost...
  Domnule PUCHEANU, mai ţineţi mult astfel de angajaţi nesimţiţi şi neinstruiţi corespunzător?
  P.S. Lopată aveau în dotare şi stătea rezemată de gard degeaba!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Silla
  Luni, 14 Decembrie 2015 09:26
  188.25.139.***
  Containere care au capac si pe care nimeni nu le acopera niciodata. Mai bine s-ar face acele containere ingropate in pamint decit astea in jurul carora gunoiul si mirosurile neplacute sunt imprastiate mereu. Niciodata nu sunt spalate, schimbate sau dezinfectate. Bani aruncati pe fereastra.
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.