Posibilă ÎNFRĂȚIRE cu un oraş din ţara lui NELSON MANDELA. Ambasadorul Africii de Sud, în VIZITĂ OFICIALĂ la Galaţi

Posibilă ÎNFRĂȚIRE cu un oraş din ţara lui NELSON MANDELA. Ambasadorul Africii de Sud, în VIZITĂ OFICIALĂ la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucureşti, Excelenţa Sa Doamna Thenjiwe Ethel Mtintso, a venit, luni, 7 martie, la Galaţi, într-o vizită oficială, cu scopul de a întări cooperarea dintre cele două state, Africa de Sud şi România. Excelenţa Sa a fost întâmpinată de prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, primarul Marius Stan, dar şi preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa. În cadrul întâlnirii, aceasta şi-a exprimat dorinţa de a semna un protocol de înfrăţire a unui oraş din Africa de Sud cu Galaţiul.

„Avem intenţia de a semna un protocol scris pentru a înfrăţi un oraş din Africa de Sud cu un oraş din judeţul Galaţi, eventual chiar cu reşedinţa de judeţ, iar cooperarea să fie pe componente sociale, economice, culturale, educaţionale. Prima întâlnire de astăzi (luni - n.r.) a avut loc la Camera de Comerţ Galaţi, unde am explorat posibilităţile de a colabora şi în zona mediului de afaceri”, a declarat Excelenţa Sa Doamna Thenjiwe Ethel Mtintso.

Marți, 8 martie, Excelenţa Sa Thenjiwe Ethel Mtintso este aşteptată la o dezbatere ce va avea loc la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, pe teme din sfera drepturilor femeii şi a drepturilor omului, în contextul în care luna martie este declarată luna drepturilor omului în Africa de Sud, pornind de la tragicele demonstraţii din 1976 împotriva apartheidului, când au fost omorâţi oameni. Nu în ultimul rând, va fi omagiată personalitatea lui Nelson Mandela, unul dintre cei mai mari lideri mondiali, el însuşi un mare sprijinitor al drepturilor omului.

Citit 3200 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2016 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.