Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
7 comentarii

Ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucureşti, Excelenţa Sa Doamna Thenjiwe Ethel Mtintso, a venit, luni, 7 martie, la Galaţi, într-o vizită oficială, cu scopul de a întări cooperarea dintre cele două state, Africa de Sud şi România. Excelenţa Sa a fost întâmpinată de prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, primarul Marius Stan, dar şi preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa. În cadrul întâlnirii, aceasta şi-a exprimat dorinţa de a semna un protocol de înfrăţire a unui oraş din Africa de Sud cu Galaţiul.

„Avem intenţia de a semna un protocol scris pentru a înfrăţi un oraş din Africa de Sud cu un oraş din judeţul Galaţi, eventual chiar cu reşedinţa de judeţ, iar cooperarea să fie pe componente sociale, economice, culturale, educaţionale. Prima întâlnire de astăzi (luni - n.r.) a avut loc la Camera de Comerţ Galaţi, unde am explorat posibilităţile de a colabora şi în zona mediului de afaceri”, a declarat Excelenţa Sa Doamna Thenjiwe Ethel Mtintso.

Marți, 8 martie, Excelenţa Sa Thenjiwe Ethel Mtintso este aşteptată la o dezbatere ce va avea loc la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, pe teme din sfera drepturilor femeii şi a drepturilor omului, în contextul în care luna martie este declarată luna drepturilor omului în Africa de Sud, pornind de la tragicele demonstraţii din 1976 împotriva apartheidului, când au fost omorâţi oameni. Nu în ultimul rând, va fi omagiată personalitatea lui Nelson Mandela, unul dintre cei mai mari lideri mondiali, el însuşi un mare sprijinitor al drepturilor omului.

Citit 2592 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2016 01:20

7 comentarii

 • postat de Akbar Marți, 08 Martie 2016 17:32 5.13.245.*** Link la comentariu
  0
  4

  S-ar fi putut oare ca "specialistul" din stanga ambasadorului Republicii Africa de Sud la Bucureşti, Excelenţa Sa Doamna Thenjiwe Ethel Mtintso sa aiba o atitudine mai decenta si sa nu sprijine masa cu coatele ? Invatati-l la partid codul bunelor maniere, Tovarasi !

  Raportează
 • postat de radu Marți, 08 Martie 2016 11:36 81.12.150.*** Link la comentariu
  1
  6

  mi se pare mie sau au aceeasi culoare?

  Raportează
 • postat de Bacal zburlici Marți, 08 Martie 2016 11:03 5.13.244.*** Link la comentariu
  1
  15

  FELICITĂRI!
  Am o intrebare, ce e cu fețele la ăștia doi?
  Băi, derutaților, lângă voi este Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Africa de Sud, sănsă să faceți afaceri!
  Nu stați cu fața asta de constipați, speriați ambasadoarul.
  Sau altfel, în poză se vede o cum strălucește mârlănia românească.

  Raportează
 • postat de Mandela Marți, 08 Martie 2016 10:52 213.177.20.*** Link la comentariu
  3
  2

  Incredibil! Restul completati voi!

  Raportează
 • postat de frankie Marți, 08 Martie 2016 10:49 5.13.164.*** Link la comentariu
  2
  14

  poate l ia in africa si pe clovnul asta de Bacalbasa !!!

  Raportează
 • postat de Mickey Mouse Marți, 08 Martie 2016 09:12 5.13.130.*** Link la comentariu
  3
  6

  Probabil se doreste infratirea orasului Galati cu un oras din Africa de Sud ca sa aiba unde se duce protipendada din fruntea orasului la safari pe banii publici.Cooperare pe componente sociale, economice sau culturale se for face prin internet, ca nu stiu niciun ONG sau institutie publica care sa-si permita bilete de avion pana la capatul celalalt al lumii. Dar cine stie, Bacalbasa chiar o fi descoperit puterile lui Spider-Man si intinde imediat funiile sa ajunga instantaneu acolo...

  Raportează
 • postat de Buna idea Marți, 08 Martie 2016 03:36 108.245.201.*** Link la comentariu
  4
  7

  Foarte bine , ar face o perche perfecta Galatiul cu un "oras" din Africa de sud , mai cautati unul si prin America de Sud si sunteti super ..mai ales ca acum v-ajuta si "culoarea" au inceput UE sa va aduca "morocii " bun asa .....La mai mare Galati , vom vedea pana la ce nivel/subnivel veti ajunge !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.