Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Guvernul va oferi burse lunare în valoare de 2.000 de euro, timp de şase luni, specialiştilor IT care doresc să se implice în eficientizarea administraţiei publice. Anunţul a fost făcut, la finele săptămânii trecute, de către prim-ministrul Dacian Cioloş, la lansarea platformei GovITHub, un program guvernamental inedit dezvoltat împreună cu sectorul privat şi mediul antreprenorial, în scopul creşterii calităţii serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei.
"Vrem ca platforma GovITHub să reunească oameni care au curajul să facă o pauză în activitatea lor profesională şi să vină să dea o mână de ajutor în administraţie. Împreună ne dorim să găsim soluţii inovatoare pentru creşterea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor, pentru mai multă transparenţă în modul de lucru al administraţiei şi, mai ales, pentru a putea continua procesul de simplificare pe care l-am început. Sigur, procesul de simplificare ţine, în parte, şi de legislaţie, dar nu este suficient. Foarte multe lucruri birocratice au apărut în afara legislaţiei şi acum trebuie să le eliminăm”, a afirmat premierul tehnocrat.
Membrii GovITHub pot fi atât voluntari, care aleg să îşi dedice o parte din timp pentru dezvoltarea proiectelor circumscrise acestei platforme, cât şi bursieri selectaţi printr-un mecanism transparent, a adăugat secretarul de stat din Cancelaria Prim-ministrului, Radu Puchiu. Potrivit Biroului de Presă al Executivului, vor fi oferite burse în valoare de 2.000 de euro pe lună, timp de şase luni, pentru 10 membri care vor participa în GovITHub în regim full-time, la Bucureşti, începând cu data de 15 septembrie. De asemenea, până la 100 de membri vor participa în GovITHub în regim voluntar, în persoană sau la distanţă, iar aceştia vor fi selectaţi prin acelaşi proces competitiv. „Competiţia este deschisă pe site-ul oficial al GovITHub: ithub.gov.ro şi se va închide pe data de 4 septembrie”, au precizat reprezentanţii Executivului.
„Ne propunem să dezvoltăm câteva proiecte care să ducă la mobilizarea administraţiei şi să aibă un efect direct în relaţia cetăţeanului şi mediului de afaceri cu statul. Scopul imediat al platformei este de a veni cu idei pentru dezvoltarea administraţiei, efectul final să fie o viaţă mai uşoară pentru cetăţeni şi oamenii de afaceri în relaţia cu statul”, a subliniat şeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoş Tudorache.

Citit 1410 ori Ultima modificare Duminică, 07 August 2016 17:01

1 comentariu

  • postat de Ciprian Luni, 08 August 2016 15:59 109.166.155.*** Link la comentariu
    2
    6

    Cel mai competent guvern post-decembrist. Pacat ca are de-a face cu gunoaiele din psd.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.