Hotărâri votate după 2 luni în Consiliul Local

Hotărâri votate după 2 luni în Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După două luni de absenţe mai mult sau mai puţin motivate, retrageri sau „dispariţii misterioase” din toiul şedinţelor, aleşii locali au reuşit ieri performanţa de fi aproape toţi prezenţi la întrunirea ordinară. După ce în mai şi iunie Consiliul Local a funcţionat cu un cvorum la limita de avarie, cu câte 13 absenţi, ieri doar un singur ales din cei 27 a lipsit, democrat-liberalul Viorel Trif.

Este adevărat că nu toţi cei 26 de consilieri au rezistat la masa de vot de la începutul până la finalul şedinţei, dar să nu exagerăm cu pretenţiile pe care le avem de la consilierii pe care i-am votat!

La finalul şedinţei, chiar primarul Dumitru Nicolae le-a bătut obrazul aleşilor: „La şedinţa trecută am fost foarte neplăcut surprins; aţi venit aici, aţi făcut prezenţa, după care mi-aţi plecat în grup, şi am ajuns în situaţia în care nu mai aveam cvorum. Vă rog frumos să facem prezenţa ca lumea, să nu mai avem discuţii de genul acesta. Am venit la şedinţă, stăm până la sfârşit!”.

Vestea cea mare este că, în sfârşit, proiectele de hotărâre care vizau patrimoniul şi care aşteptau de două luni să se strângă 18 consilieri la un loc au primit votul. Din cele 44 de proiecte aflate pe ordinea de zi, doar două au fost retrase, celelalte fiind a fost aprobate.

Unul dintre proiectele retrase a stârnit şi cele mai multe discuţii în CL. Este vorba de un proiect care i-ar fi permis Apaterm să poată presta servicii conexe în regim de urgenţă, la preţuri duble faţă de cele curente.

Jumi-juma

Prin proiect, Apaterm putea să elibereze avize de specialitate sau pentru alte servicii prestate către terţi în regim de urgenţă (întocmire documentaţie tehnică, branşări, debranşări, inventariere etc.) în 3-5 zile, cu tarife majorate cu 100 la sută faţă de cele obişnuite în mod curent. Consilierul local PDL Alin Mihai a propus, însă, ca tarifele pentru serviciile de urgenţă să fie mai mari cu 50 la sută, nu cu sută la sută.

Primarul a acceptat amendamentul. Aleşii însă n-au reuşit să se înţeleagă, deşi la comisii toată lumea fusese de acord. Grupul PSD-PNL a votat pentru tarife cu sută la sută mai mari, iar grupul PDL-PC a votat pentru tariful cu 50 la sută mai mare.

Cum votul s-a împărţit, pentru a nu lăsa situaţia în coadă de peşte, primarul a retras proiectul de pe ordinea de zi şi a promis că îl va reintroduce în şedinţa viitoare.

Orgolii urbanistice

Dincolo de votul împărţit în cazul tarifelor Apaterm, s-a simţit o oarecare tensiune între PSD şi PC. Orgoliile s-au ascuţit chiar în cadrul Comisiei de Urbanism, între preşedintele acestei structuri, viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco, şi consilierul PC Răzvan Avram, pe post de Gică Contra.

La întrebările şi nemulţumirile conservatorului, Ciumacenco i-a reproşat absenţele de la şedinţele pe comisii, modul de lucru şi faptul că „nu are sânge în instalaţie”. Pentru că nu i s-a permis dreptul la replică, Avram a vrut să părăsească şedinţa, dar apoi s-a răzgândit şi s-a retras pe marginea „terenului de joc”.

Printre cele 44 de proiecte votate, unul dintre cele mai importante vizează reducerea numărului asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, prin concedierea celor care au şi calitatea de pensionari. Este vorba despre 164 de asistenţi personali din numărul total aprobat în buget, de 1.000.

Citit 1705 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.