Lucrare ilegală care blochează strada, o declar nulă

Lucrare ilegală care blochează strada, o declar nulă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Revenim cu informaţii de spre groapa care, de peste trei săptămâni, încurcă circulaţia rutieră de pe strada Nicolae Mantu, în timp ce Primăriei nu pare să îi pese vreun moment de această „mică problemă”.

În fapt, indiferenţa celor responsabili demonstrează măsura implicării acestora în viaţa oraşului. Cum poate să zacă, pe mijlocul şoselei, de aproape o lună, o groapă imensă, şi nimeni să nu ia nicio măsură?

De la Ana la Caiafa şi iar la Ana, apoi la Caiafa…

La începutul acestei săptămâni, ne-am interesat de problema gropii la Primărie. După verificări ce au durat jumătate de zi, am primit un răspuns. Că groapa a apărut ca urmare a unui branşament de apă ilegal, făcut de un locuitor din zonă, că ulterior apa s-a infiltrat, iar perimetrul s-a tasat şi că „Apă Canal urmează să verifice şi să identifice cine a realizat branşamentul ilegal".

Au trecut 3 zile şi groapa este tot acolo, iar pentru ocolirea ei, maşinile stau la rând, la ore de vârf, blocând practic strada!

De la directorul tehnic de producţie al Apă Canal, Niţă Podaru, am aflat însă că responsabilitatea e tot a Primăriei: „Noi avem la societate declaraţia locatarei din zonă care a efectuat branşamentul ilegal. Primăria, prin Serviciul Reparaţii Străzi, trebuie să o amendeze şi pe persoana respectivă. De drept, toate lucrările de refacere acolo trebuie făcute pe banii celui care a făcut branşamentul ilegal”.

Nu apărăm pe cineva care a încălcat legea, însă din declaraţia persoanei care a realizat lucrarea ilegal reiese că s-a ajuns la această soluţie, pentru că, legal, nimeni nu a vrut să o facă! Branşamentul presupunea săparea unui tunel subteran, pe sub jumătate de stradă, lucrare pe care nicio societate nu a vrut să o facă, pe motiv că este complexă.

După aşteptări şi chinuri, proprietarul, scos din fire, a făcut singur lucrarea, aşa cum s-a priceput. Nefiind specializat, ţeava de apă pe care a bătut-o în pământ a fisurat conducta de apă instalată de Vega, în cadrul lucrărilor ISPA!

După aceea a început nebunia: apa s-a infiltrat, iniţial Vega a crezut că este o problemă cu propria lucrare, a verificat şi a descoperit minunea!

În cât timp se descoperă o ilegalitate

Un detaliu pentru a vedea cam cât de „proaspătă” este problema: omul a făcut branşamentul ilegal în octombrie 2010. De ce nu a aplicat Primăria amenda şi nu a rezolvat problema?

„Eu sunt nou venit la Direcţia Tehnică, de câteva luni. De ce nu a fost amendat cel care nu a refăcut carosabilul, voi întreba şi eu. Cât priveşte rezolvarea problemei, repet, Apă Canal trebuie să decidă cum va proceda în continuare”.

„Dacă este ilegal, se sistează apa şi se amendează proprietarul. Dacă se dispune intrarea în legalitate, că omul tot are nevoie de apă, atunci tot Apă Canal trebuie să îşi dea acordul… Vom interveni cu Ecosal, pentru a acoperi groapa cu piatră, căci nu putem asfalta până când nu se rezolvă problema din pământ”, ne-a explicat Adrian Mirică, de la Direcţia Tehnică, locţiitorul directorului direcţiei, Radu Kovacs, aflat în concediu.

Aşadar, mai e mult până se va rezolva problema. Noi vă vom ţine la curent, căci povestea devine interesantă, arătându-ne că în Galaţi oricine poate face orice lucrare vrea, în orice loc, fără să păţească ceva sau fără  ca vreo instituţie să reacţioneze.

Citit 1065 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.