În prima zi a lui 2017, în oraşul Galați NU s-a strâns gunoiul

În prima zi a lui 2017, în oraşul Galați NU s-a strâns gunoiul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe adresa redacţiei au venit mai multe sesizări de la cetăţeni nemulţumiţi că Serviciul Public Ecosal nu a intervenit pentru strângerea deşeurilor de la punctele de colectare a gunoiului în prima zi a anului. Din acest motiv, spun oamenii, s-a ajuns la situaţia în care trei sau patru containere nu au mai fost suficiente, iar mizeria lăsată în urmă a fost de nedescris.

"Am ieşit duminică, în jurul prânzului, să duc gunoiul, că se adunase de la masa de Revelion, şi era teroare la ghenă. Plin de saci, de pungi, totul pe jos, câini care trăgeau de resturi. Nu se poate aşa ceva. Normal ar fi fost să strângă", ni s-a plâns un cetăţean care locuieşte pe strada Nae Leonard.

"Noi am lucrat pe 31 decembrie, până târziu. Am suplimentat cu containere punctele de colectare la care bănuiam că vor fi probleme, însă pe 1 ianuarie toată lumea a fost liberă. Pe 2 ianuarie, însă, de la prima oră, s-a intervenit la toate punctele şi s-a făcut curăţenie, astfel încât să nu existe probleme. Îi încurajăm în continuare pe gălăţeni să sesizeze problemele la dispeceratul nostru", ne-a explicat Mirela Furtună, directorul Ecosal Galaţi.

Ecosal lucrează doar la ordinul Primăriei

"În cazul situaţiilor în care există puncte în oraş unde se depozitează gunoi fără ca noi să avem containere acolo, nu putem interveni pentru strângerea acestuia fără comanda Primăriei Galaţi. Dacă există, însă, sesizări, noi le verificăm, raportăm către municipalitate şi aşteptăm OK-ul din partea conducerii oraşului", a explicat Mirela Furtună, directorul Ecosal, cu privire la ridicarea gunoiului din punctele neamenajate.

Citit 2642 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2017 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.