Câte AMENZI a dat Direcţia Silvică pe final de an

Câte AMENZI a dat Direcţia Silvică pe final de an
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În fiecare an, în lunile noiembrie şi decembrie, se intensifică fenomenul de tăiere, transport şi comercializare ilegală de materiale lemnoase, în special prin sustragerea exemplarelor tinere din arboretele de răşinoase, pentru a fi valorificate sub forma pomilor de Crăciun, se arată într-un comunicat al Direcţiei Silvice Galaţi.

Astfel, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi, lucrătorii de la Direcţia Silvică au întreprins 64 de acţiuni de control, al căror scop a fost identificarea, diminuarea şi sancţionarea ilegalităţilor îndreptate împotriva fondului forestier. Dintre cele 64 de controale, 20 au fost făcute pe drumurile publice, nouă în pieţe sau târguri, în timp ce 35 au fost făcute direct în pădurile gălăţene.

Doar nouă contravenţii

Conform raportului emis de Direcţia Silvică Galaţi la finalul anului 2016, în urma controalelor au fost identificate doar nouă acţiuni ilegale, care au fost şi sancţionate contravenţional, cu amenzi totale de 12.000 lei. De asemenea, au fost confiscaţi 10,2 metri cubi de material lemnos, din care cea mai mare parte, aproape 4 mc, erau lemne de foc.

Valoarea totală a materialului lemnos confiscat a fost de 4.318 lei.

Peste 400 de brazi confiscaţi

În ceea ce priveşte tăierile de fond forestier în scopul comercializării pentru Crăciun, lucrătorii Direcţiei Silvice, în colaborare cu reprezentanţii IPJ Galaţi, au confiscat 466 de brazi de Crăciun, în valoare totală de 11.500 de lei. La acţiunile de control au participat, în total, 35 de agenţi de poliţie şi 117 lucrători ai Direcţiei Silvice. Garda forestieră şi Garda de Mediu nu a avut niciun reprezentant.

"Considerăm necesar să facem menţiunea că Direcţia Silvică Galaţi administrează fondul forestier proprietate publică a statului din judeţul Galaţi în suprafaţă de 20.526 ha şi asigură servicii silvice contracost pentru o suprafaţă de 8.838 ha pădure proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice. Pentru  respectarea regimului silvic, atât în pădurile proprietate publică a statului cât şi în cele private, obligaţiile şi răspunderile sunt ale Gărzii Forestiere Focşani", a conchis ing. Valentin Hahuie, directorul Direcţiei Silvice Galaţi.

 

Citit 2019 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2017 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.