Planul pentru îmbunătăţirea CALITĂȚII AERULUI, dezbătut cu sala goala

Planul pentru îmbunătăţirea CALITĂȚII AERULUI, dezbătut cu sala goala
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Marţi după-amiază, 23 mai, sala de conferinţe a Parcului de Soft ar fi trebuit să fie gazda unei dezbateri publice între reprezentanţii Primăriei şi cetăţeni, despre planul de îmbunătăţire a calităţii aerului din oraş. Numai că, surpriză, la dezbatere nu a venit nimeni, în afară de echipa care a lucrat la elaborarea planului şi de reporterii "Vieţii libere".

Concret, planul are nouă puncte mari şi late, care odată implementate ar trebui să ducă la scăderea poluării din oraş. Numai că, din ce ne-au spus cei de la Enviro EcoSmart, firma care s-a ocupat de realizarea studiului pe baza căruia este întocmit planul, şansele de implementare depind strict de autorităţi.

Astfel, municipalitatea ar trebui, pe baza acestui plan, să investească în eficienţa energetică a clădirilor pe care le are în proprietate, în modernizarea transportului în comun, în modernizarea infrastructurii rutiere, în extinderea spaţiilor verzi, în condiţiile de salubrizare, chiar şi în modul de realizare al şantierelor. De asemenea, ar trebui duse campanii de conştientizare a publicului pentru importanţa reducerii poluării, prin măsuri precum înnoirea parcului auto ori circularea exclusiv cu transportul în comun. Numai că, aşa cum sala a fost goală la dezbatere, este posibil ca şi planul să rămână doar pe hârtie, urmând să fie implementat pe bucăţi prea mici pentru a deveni eficient.

Citit 2026 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Mai 2017 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.