Şi noile TOALETE ecologice îţi mută nasul din loc

Şi noile TOALETE ecologice îţi mută nasul din loc
”Viața liberă”, Florin Răvdan
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Mizerabilele toalete publice din Galaţi nu mai sunt o surpriză pentru nimeni. Toţi  gălăţenii ştiu că nici măcar nu te poţi apropia suficient de ele fără să-ţi pice nasul de miros, ce să mai vorbim de intrat în ele. Sunt imposibil de folosit, deşi Primăria susţine că firma care le are în grijă le vidanjează zilnic. 

Asta scriam în luna aprilie, când încă aveam în oraş acele toalete verzi, ponosite şi pe care le puteai identifica de la distanţă, doar după miros. Bomboana de pe coliva lor a fost o filmare trimisă la redacţie de către un cetăţean, cu o astfel de toaletă plină de mizerii, la prânz, într-o zi călduroasă, chiar în imediata apropiere a unui loc de joacă pentru copii. Drept urmare, primăria le-a schimbat. Acum, toaletele ecologice din oraş sunt numite, generic, de către gălăţeni, "ToiToi". Pentru că asta scrie pe ele, deasupra unui număr de telefon la care se pot face, probabil, reclamaţii. Dacă ar şi răspunde cineva. 

Toalete noi, mirosuri vechi 

"Am zis că dacă le schimbă, vom putea ieşi în parc fără să mai miroasă a tot felul de lucruri. Da, sunt bune să le ai, că dacă te apucă nevoile, e mai bine să mergi într-un wc, decât la rădăcina copacului. Dar să le cureţe, domnule. Eu am fost în străinătate, am văzut toalete ecologice acolo. Păi, nu se compară!", ne-a spus Mirel Popadiuc, un cetăţean pe care l-am întâlnit în parcul şahiştilor, din Ţiglina I. 

Primăria nu a putut fi contactată 

Pentru că sesizarea pe această temă a venit la începutul vacanţei de Rusalii, dar şi pentru că reprezentantul primăriei în această săptămână, Toma Dumitrescu, a avut telefonul închis, nu am putut cere explicaţii din partea autorităţilor locale. Iată, însă, ce ne transmitea municipalitatea acum două luni.

"Firma care se ocupă de întreţinerea lor le vidanjează în fiecare dimineaţă. E greu de scos mirosul din ele, dat fiind că s-a impregnat deja. Primăria îşi doreşte ca, în viitorul apropiat, să schimbe aceste toalete ecologice cu wc-uri publice modulare, precum cele din Orăşelul Copiilor, conectate la reţeaua de apă şi canalizare a oraşului. Dacă nu vom reuşi să le schimbăm din prima pe toate, vom monta astfel de toalete în zonele cele mai circulate, respectiv parcuri", ne-a declarat Raluca Ardean. 

Până la toalete modulare, însă, mai avem multe mirosuri de înfruntat.

Citit 6678 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iunie 2017 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.