Revelaţia senatorului Marius Necula: La Galaţi nu este criză!

Revelaţia senatorului Marius Necula: La Galaţi nu este criză!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Senatorul PDL a comparat reacţiile administraţiei locale cu cele ale unei răcituri sau ale unei meduze * Corespondenţa scrisă din Senat costă anual două milioane de lei *

„Primăria municipiului Galaţi nu are nici un plan în privinţa economiilor sau a descentralizării. Nu anunţă nimic despre vreo măsură cât de mică – că au redus bugetul la telefoane sau la deplasări -, nimic! Este un haos total, precum pompierul de serviciu”.

„La Galaţi, criza parcă nici nu există! Este strigător la cer! Nu apare nicio reacţie, iar cei care ar avea ceva în cap, nu au curaj să o spună. Administraţia locală este ca o meduză în apă, nu poţi boxa cu o masă gelatinoasă, este ca o răcitură…măcar răcitura tradiţională miroase”, a exclamat senatorul PDL Marius Necula.

Necula a discutat, duminică, despre decizia Guvernului (de sâmbătă) privind descentralizarea administraţiei publice locale şi finalizarea standardelor minime de cost.

„Fiecare minister trebuie să decidă singur, până pe 30 septembrie, cu ce personal va funcţiona… Eu, ca membru al comisiei de administraţie publică, ţin să spun că nu îmi voi da acceptul pentru un astfel de proiect, când va ajunge în dezbatere, decât dacă pentru fiecare cheltuială propusă există şi sursa sumei necesare”, a spus Marius Necula.

Senatorul s-a referit şi la semnalul pe care membrii Guvernului l-au lansat, anunţând că vor renunţa la 20 la sută din salarii. „Probabil că şi la nivelul Parlamentului se va intra în această logică; nu este vorba de suma economisită, ci de semnalul care trebuie dat”, a adăugat senatorul, precizând că „există şi un proiect depus în acest sens,  al Ancăi Boagiu”.

Tot în spiritul economiilor făcute la nivelul instituţiilor publice, Marius Necula a anunţat că va milita pentru renunţarea, la Senat, a sistemului de lucru pe suport de hârtie, în favoarea suportului electronic.

„În fiecare săptămână primim tomuri întregi de hârtie, cu proiectele legislative, când aşa ceva ar putea fi rezolvat pe sistem electronic, pentru că oricum toţi avem laptopuri. Am făcut un calcul şi vă anunţ că, dacă s-ar renunţa la hârtii, în Senat am face o economie de 20 de miliarde de lei [vechi]  pe an!”, a precizat Marius Necula.

Citit 707 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.