Panouri solare la Spitalul Judeţean

Panouri solare la Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Proiectul Muzeului de Artă, pregătit pentru finanţare externă * Bani pentru Bibliotecă şi Zoo * Se deschide lacul Zătun, la „preţ” vechi *

În următorii trei ani, Spitalul „Sf. Andrei” urmează „să fie comparabil cu orice spital din Europa”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, după şedinţa de plen de luni.

Astfel, pentru reducerea costurilor, ieri s-a aprobat cofinanţarea unei instalaţii solare de preparare a apei calde menajere la acest spital şi încă trei proiecte de reabilitare. Într-o primă fază, instalaţia va asigura iluminatul de veghe şi de urgenţă în spital. Proiectul de finanţare externă se va depune pentru concurs  în octombrie şi „probabil se va derula pe parcursul anului 2010”.

Judeţeanului i s-au avizat ieri şi lucrări de reparaţii capitale la clinicile de Chirurgie I, II şi la secţia de Urologie. Ieri s-a aprobat şi cofinanţarea proiectului de eficientizare a consumului de energie termică pentru 18 obiective din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

De asemenea, s-a aprobat actualizarea studiului de fezabilitate pentru viitorul Muzeu de Artă Vizuală: pentru că nu s-au găsit surse de finanţare internă, proiectul va fi refăcut şi… trecut peste criză, prin  câştigarea unui proiect transfrontalier.

Bibliotecii „V.A. Urechia” i s-au alocat fonduri pentru dotarea noilor obiective deschise cu sisteme de supraveghere cu camere video.

CJ şi-a luat luni noi obligaţii financiare privind modernizarea parcului zoologic după standardele europene cerute pentru a primi animale şi de la grădinile zoologice care se desfiinţează.

Lacul Zătun va fi deschis: „Sper ca, din weekendul următor, Zătunul să intre în circuitul public, dar numai partea de agrement – adică pescuit sportiv”, a anunţat Chebac. Taxele sunt deocamdată tot cele vechi: 20 lei parcarea, 30 lei taxa de pescuit etc. Accesul autoturismelor: interzis pe dig şi pe cheu!

S-au adus modificări în transportul judeţean de persoane, dar un program de transport public „adevărat” va fi complet în 2011, an în care administraţiile locale şi nu operatorii vor stabili traseele şi orarele, ne-a mai declarat preşedintele CJ.

Comentariu foto: O şedinţă cursivă, dar îndesată de hotărâri

Citit 855 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.