GARAJE puse la pământ. A început DEMOLAREA în zona blocului R5

GARAJE puse la pământ. A început DEMOLAREA în zona blocului R5
Evaluaţi acest articol
(120 voturi)

În ciuda celor sceptici, ieri dimineaţă a început cu adevărat demolarea unui prim garaj din zona blocului R5, din parcarea cu garaje dintre cele două Mazepe. Demolările se fac în vederea construirii primei parcări supraetajate din oraş, cu arhitrectură modernă: trei etaje, oferind 214 locuri de parcare şi chiar, cu viziune spre viitor, posibilitatea încărcării automobilelor electrice. Parcarea va înlocui 39 de garaje, cu arhitectură deplorabilă.

Aşa sfârşeşte o epocă, în care, de la doar câteva automobile în tot cartierul în anii ´60, numărul maşinilor a ajuns să-l depăşească cu mult pe cel al garajelor. În acelaşi timp, garajul devenise pentru mulţi proprietari un loc de depozitare pentru lucruri care ar înghesui viaţa la apartament, mobilă, gogonele şi undiţe, biciclete şi motociclete sau cărucioare, ba chiar un locşor de întâlnire la o tablă, o bere şi-o ţigară. Locuri care deja au o… istorie a lor.

Deocamdată, a început canonada: zgomote de picamer şi praf, care se vor adăuga căldurii sufocante, căci omleta nu se face fără să spargi ouăle…        

Citit 17872 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.