Proiect la foc automat, la CJ

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şedinţă-fulger, vineri, la Consiliul Judeţean Galaţi. În numai 12 minute, cei 26 de consilieri judeţeni prezenţi, alături de preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, au votat o hotărâre privind implicarea administraţiei judeţene în Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului, prin împădurirea terenurilor agricole degradate, finanţat prin Fondul pentru Mediu.

Mai pe româneşte, CJ a trebuit să adopte o hotărâre în baza căreia se pot depune proiecte/cereri de finanţare, în vederea obţinerii de fonduri ce pot fi utilizate pentru a se împăduri terenurile agricole degradate.  

Şedinţa a fost pe măsura proiectului adoptat; mai exact, consilierii judeţeni s-au întrunit în şedinţă extraordinară pentru a adopta o hotărâre fără de care judeţul nostru nu ar putea avea ocazia să câştige fonduri europene nerambursabile în valoare de 5 milioane de lei (din totalul de 100.250.000 lei, alocaţi la nivel naţional pentru această sesiune de finanţare).

Din păcate însă, termenele în baza cărora se pot accesa aceşti bani au fost foarte scurte – la sfârşitul lui august s-a lansat programul, în septembrie au apărut normele metodologice şi termenul-limită iniţial stabilit era de 15 septembrie, însă s-a prelungit apoi pentru 30 septembrie – astfel că a fost necesară întrunirea şedinţei CJ Galaţi.    

Pentru un proiect aşa de important s-au reunit, ieri, consilierii judeţeni, cu următoarele excepţii: David Craiu (PDL), Cătălina Portase (PC), Ştefan Simion (PSD), Alexandru Teodorescu (PSD) şi Viorica Sandu (PSD).

Citit 647 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.