Închisoare pentru votul multiplu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PD-L de Galaţi Mircea Toader a anunţat, ieri, că în momentul în care va ajunge în Parlament ordonanţa de Guvern privind alegerile prezidenţiale, va depune un amendament menit să înlăture încercarea cetăţenilor de a vota de mai multe ori.

În acest context, Mircea Toader a spus că intenţionează să propună modificare pedepsei pentru votul multiplu, de la amendă – cum este prevăzut acum – la puşcărie pentru 3-5 ani.

Noua ordonanţă de guvern privind alegerile prezidenţiale permite cetăţenilor să voteze în alte localităţi decât cele de reşedinţă, în anumite secţii speciale, unde măsurile de securitate vor fi mai mari.

Astfel, secţiile de vot vor fi dotate cu camere web, iar pentru ca alegătorii să poată vota vor trebui să completeze o declaraţie pe proprie răspundere potrivit căreia nu au mai votat în altă parte în aceeaşi zi.

Toader va propune acest lucru întrucât, spune acesta, până acum, cei descoperiţi că au fraudat alegerile au fost eliberaţi de procurori: „Anul trecut au fost 18 astfel de cazuri şi toţi au fost scoşi de sub urmărire penală pe motiv că nu sunt un pericol să îţi dea în cap. Nu-ţi dă în cap, ci distruge democraţia!”.

Citit 488 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.