Piaţetă pe strada Domnească, lângă Policlinica cu Plată. Achiziţie publică de peste 82.000 de euro

Piaţetă pe strada Domnească, lângă Policlinica cu Plată. Achiziţie publică de peste 82.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Terenul viran de lângă Policlinica cu Plată, monument de arhitectură inclus în patrimoniul istoric al Galaţiului, s-ar putea transforma, în câteva luni, într-o elegantă piaţetă publică, prevăzută cu locuri de parcare. Primăria municipiului Galaţi caută proiectant şi constructor pentru această amenajare urbană şi a scos la bătaie un contract cu o valoare estimată de peste 82.000 de euro - 378.236 de lei fără TVA.

Potrivit anunţului postat pe portalul administraţiei locale, până vineri, 13 aprilie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele pentru obiectivul "Amenajare Piaţetă aferentă Policlinicii cu Plată - proiectare şi execuţie". Valoarea estimată a contractului este de 378.236 de lei fără TVA (din care: proiectare - 10.100 lei fără TVA şi execuţie - 368.136 de lei fără TVA), criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Proiect votat în ianuarie

Aşa cum aţi putut citi în "Viaţa liberă", aleşii locali au aprobat în luna ianuarie studiul de fezabilitate realizat de societatea bucureşteană Urban Scope SRL, privind amenajarea spaţiului generos rămas pe locul scheletului demolat al Arenei de Box, proiect iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu. La cererea Primăriei, firma a analizat trei variante: amenajarea unei piaţete publice, a unei parcări publice şi a unei parcări subterane cu o piaţetă publică deasupra. Pentru că, potrivit Urban Scope, "varianta amenajării unei parcări subterane nu este fezabilă, neexistând spaţiu suficient realizării rampelor de acces şi de evacuare a autotutismelor, iar valoarea investiţiei ar fi fost nejustificat de mare pentru protejarea clădirilor din proximitate", Primăria a optat pentru amenajarea unei piaţete cu spaţii verzi şi locuri de parcare.

Cum va arăta piaţeta

Conform caietului de sarcini prin proiect se urmăreşte în primul rând crearea unei zone de relaxare pentru gălăţeni: un rond cu flori, 352 de metri pătraţi de spaţii verzi cu arbuşti şi gazon şi o zonă dalată de 397 de metri pătraţi care va fi delimitată de insula de verdeaţă cu bănci din lemn pe schelet din beton şi metal, dar şi a unei zone de parcare asfaltată de 685 de metri pătraţi. Piaţeta va avea sistem de iluminat cu stâlpi, coşuri de gunoi rabatabile, iar zonele verzi vor fi întreţinute printr-un sistem de irigaţii prin aspersiune.

Pentru proiectare sunt prevăzute 30 de zile, iar pentru amenajare - 90 de zile, dar totul depinde de momentul atribuirii contractului şi de ordinul de începere a lucrărilor.

Citit 7534 ori Ultima modificare Vineri, 13 Aprilie 2018 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.