Parcul şahiştilor din Micro 19, mărul discordiei între locatari
Foto: Iulia Kelt

Parcul şahiştilor din Micro 19, mărul discordiei între locatari
Parcul şahiştilor dintre blocuri - pasiunea unora, calvarul altora
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Parcurile pentru şahişti sunt locurile de atracţie pentru mulţi dintre pensionarii oraşului. Aşa este şi în Micro 19, unde, în spaţiul cuprins între Aleea Comerţului şi Colegiul Economic „V. Madgearu”, există un astfel de loc, cu mese şi băncuţe de ciment. De la primele ore ale dimineţii şi până seara târziu în noapte, locul este plin de oameni. Mulţi dintre ei vin aici pentru a a-şi umple timpul, alături de prieteni, la o tablă, un remmy sau un şah.

Totul pare a fi în regulă, însă doar pentru cei care îşi petrec timpul în acest parc improvizat sau pentru cei care doar trec, ocazional, prin zonă. Pentru locatarii de la blocurile din jur însă, parcul a devenit un calvar. Dacă stai o oră în zonă, nici nu este greu de înţeles de ce.

Gălăgia împătimiţilor de jocuri de „societate” devine mult prea obositoare atunci când o auzi de dimineaţă până seara. Mai mult, chiar lângă mesele de ciment a apărut şi o societate comercială care vinde băuturi alcoolice, iar clienţii nu se lasă prea mult aşteptaţi.

Sesizări, răspunsuri şi rezolvări uitate

Oamenii de la blocurile din zonă au făcut sesizări peste sesizări şi au adus la cunoştinţa autorităţilor locale faptul că nu mai suportă gălăgia şi mizeria şi au solicitat mutarea meselor în parcul construit în urmă cu patru ani, la doar câţiva metri distanţă de locul actual. Din păcate însă, soluţia propusă de localnici nu a  fost luată în calcul de autorităţi, aşa că oamenii sunt nevoiţi să suporte. „Vin aici şi consumă şi băuturi alcoolice. Mulţi dintre ei îşi fac nevoile pe unde apucă, de cele mai multe ori pe lângă gardul Liceului Economic. A fost amplasată, la un moment dat, o toaletă publică, dar nu a mai venit nimeni să o cureţe, aşa că mirosul era insuportabil. Au venit au ridicat toaleta şi după aceea nu au mai adus-o. Iar oamenii îşi fac nevoile pe unde apucă. Miroase îngrozitor, mai ales pe perioada verii. Mai grav este că noaptea îţi este şi frică să ieşi din casă pentru că s-au adunat pe aici tot felul de oameni fără adăpost”, ni s-a plâns o doamnă care locuieşte în zonă.

Problemele semnalate de cititoarea noastră sunt confirmate şi de poliţiştii locali. „În urma patrulărilor efectuate, în zona respectivă au fost depistate diverse categorii de persoane care consumă băuturi alcoolice, tulbură ordinea şi liniştea publică. Aceste persoane au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991. De asemenea, a fost sancţionat contravenţional, conform OG 99/2000 şi administratorul societăţii care comercializează băuturi alcoolice şi somat să intre în legalitate în ceea ce priveşte exercitarea activităţii în zone publice”, explică reprezentanţii Poliţiei Locale Galaţi.

Amenzile nu i-au speriat nici pe consumatori, nici pe administratorul societăţii, nici pe cei care tulbură liniştea publică. Astfel, parcul este plin, iar gălăgia provocată de cei care îşi petrec aici timpul liber este, în continuare, o mare problemă pentru locatarii din zonă.

CITEȘTE ȘI: REPORTAJ la capătul de linie al Transurb din Micro 19. Aglomeraţie, mizerie şi multă nepăsare

Citit 7604 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.