Focar de infecţie într-un cartier gălăţean
Foto: Iulia Kelt

Focar de infecţie într-un cartier gălăţean
O zonă veşnic plină de gunoaie
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un focar de infecţie zace în spatele garajelor situate pe strada Macedonă nr. 3-5, în cartierul Ţiglina III. Sunt ani de zile de când oamenii reclamă situaţia, la fiecare vizită a reporterilor în cartier, şi nimeni nu ia nicio măsură.

Rampa existentă acolo este veşnic plină de gunoaie şi deşeuri vegetale uscate. Mai mult chiar, deasupra ei, există o plasă din fier beton, în care sunt prinse la un loc, de la ambalaje diverse până la sticle şi PET-uri, aruncate de oamenii lipsiţi de bun simţ, cărora distanţa până la punctul gospodăresc amplasat în zonă li se pare mult prea mare. Situaţia reprezintă un pericol pentru cetăţeni, mai ales că, în apropiere, există şi un loc de joacă pentru copii, a căror siguranţă ar trebui să primeze.

Exasperat, unul dintre locatari a făcut o sesizare pe adresa redacţiei noastre, dorindu-şi o remediere a situaţiei, care să contribuie la crearea unui aspect civilizat al cartierului.

„Mi se pare inacceptabilă situaţia. Ecosal a mai venit şi a ridicat gunoaiele, dar în scurt timp, gunoaiele au început să apară din nou. Să dărâme garajele alea odată şi să facă un loc de parcare, să nu mai poată toţi neaveniţii să-şi arunce resturile aici,” şi-a manifestat acesta nemulţumirea.

În vederea soluţionării situaţiei, am contactat-o telefonic pe directoarea Serviciului Public Ecosal, Mirela Furtună. Aceasta ne-a răspuns că este la curent cu situaţia, pe care a adus-o la cunoştinţa Primăriei.

“Locul respectiv nu aparţine domeniului public. Când se adună cantităţi mari de gunoi, chiar şi pe o proprietate privată, conform prevederilor legale, Primăria este obligată să salubrizeze zona, urmând să recupereze costurile de la proprietar. Am fost şi noi la faţa locului pentru a identifica situaţia şi am înştiinţat Primăria, care a solicitat Poliţiei Locale să notifice proprietarul în vederea salubrizării. Noi ne-am făcut datoria curăţând zona, acolo unde este domeniu public", a declarat Mirela Furtună.

Citit 6455 ori Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2019 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.