Universitatea gălăţeană, în ascensiune într-un top internaţional

Universitatea gălăţeană, în ascensiune într-un top internaţional
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați a fost inclusă printre primele 300 de universități în "QS University Ranking 2020 - Emerging Europe & Central Asia", alături de alte 16 universități din România. Dacă în topul naţional a urcat o poziţie, la nivel internaţional a reuşit să urce la modul consistent.

"Felicitări tuturor celor 17 universități românești prezente printre primele 300 universități în QS University Ranking 2020 - Emerging Europe & Central Asia, prestigios top al universităților, publicat în urmă cu câteva minute!", a transmis președintele Consiliului Național al Rectorilor din România, profesorul universitar Sorin Câmpeanu.

Iată lista celor 17 universități românești incluse în QS University Rankin 2020 - Emerging Europe & Central Asia: Universitatea "Babeș Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea București, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Universitatea Politehnica București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea "Transilvania" din Brașov, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, Universitatea din Suceava, Academia de Științe Economice din București, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea din Oradea, Universitatea "Ovidius" din Constanța, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Dacă la nivel naţional UGAL a urcat de pe locul 11 pe locul 10 în clasament, la nivel internaţional, ascensiunea este notabilă, pentru al doilea an consecutiv. Universitatea "Dunărea de Jos" ocupa abia locul 201 în 2017, a ajuns pe locul 161 în 2018, iar anul acesta a urcat pe locul 137.

Citit 4777 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.