Continuă Zilele Bibliotecii ”V. A. Urechia”
Foto: BVAU

Continuă Zilele Bibliotecii ”V. A. Urechia”
De la lansarea de la Salonul de joi: scriitorii Petru Todoran, Gh. Gurău, Tudose Tatu, moderaţi de criticul A. G. Secară
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Zilele Bibliotecii Judeţene "V.A. Urechia", la 129 de ani de la inaugurare, începute pe 7 noiembrie, se desfăşoară, atractiv şi bogat în ofertă, la sediul central şi la filialele bibliotecii, pe o perioadă de nu mai puţin de două săptămâni.

Cu promisiunea de a prezenta separat lansările speciale din cadrul Salonului literar "Axis libri" de joi seara, pentru că merită cu adevărat detaliate, continuăm să vă informăm despre manifestările din program.

Joi a fost promovată printre elevi, la sediul central, cu ocazia Zilei Mondiale a Recordurilor Guinness, o activitate de "speed stacks", eveniment inedit în organizarea Sport Stacking Dunărea de Jos, condusă de prof. Tudorel Burlui, instructor de stacking, în parteneriat cu biblioteca.

În continuare, Filiala "Costache Negri" a bibliotecii, Biblioteca Municipală pentru Copii, în colaborare cu Fundaţia "Andreiana Juventus", au evocat personalitatea lui Mihail Kogălniceanu, pentru elevii de la şcoala care-i poartă numele.

Vineri, a urmat, în organizarea Filialelor „C. Negri” şi a Bibliotecii pentru copii, împreună cu Fundaţia "Andreiana Juventus", un atelier de lectură cu elevii de la Marină.

La Colocviile Constructorilor de Nave, seara, a fost evocată istoria Comisiei Europene a Dunării, susţinută de Marius Mitrof, consilier la Direcţia pentru Cultură, al cărei fost palat găzduieşte acum biblioteca, precum şi memoria ing. Anton Praisler (25.09.1925 - 21.09.2019), într-o prezentare de prof. dr. Ion Cioroiu. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia "Anconav" Galaţi, filiala Asociaţiei Generale a Inginerilor Români, în coordonarea şi cu  sponsorizarea firmei Bureau Veritas Galaţi.

A urmat vernisajul expoziţiei colecţionarului heraldist şi publicist Radu Moţoc: preţioase porţelanuri, timbre, cărţi poştale, miniaturi din colecţiile personale.

Dezvăluim deja din programul de luni că, de la ora 18,00, va fi oaspete al Clubului SF şi Fantasy de la bibliotecă iubitul scriitor brăilean, editor la Nemira, Marian Coman, singurul român publicat până acum în Apex Magazine, una dintre cele mai performante reviste de literatură SF de pe mapamond. Coordonator al colecţiilor SF şi Fantasy la Editura Nemira, scriitorul este şi membru al PEN Club România.

Citit 2042 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 10:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.